Как да свържа несъвместими материали между плочки и ламинат?

Основният проблем, който възниква при избора на няколко подови покрития, е как да зададете праговете между плочката и ламината. Ламинатът е много популярен и популярен тип подови настилки. Може да се използва в почти всяка стая. Въпреки това, в някои помещения, например в кухни и коридори, инсталирането на ламинат не е най-рационалното решение. Най-добре е за керамични плочки. Дизайнерите намериха интересно решение - част от стаята е покрита с ламинат, а втората - с плочки.

Какви са праговете - преки или преходни?

Ако инсталирате такъв интересен дизайн като ноктите, можете да скриете връзката между различните капаци, да компенсирате разликата във височината и да оригиналите прехода от едната повърхност към друга. Към днешна дата има огромен брой от най-разнообразните прагове, свързващи ламинат и плочки. Те се различават по форма, съвместни, материални, а също и по отношение на разходите. В зависимост от функционалната цел се разграничават следните категории знамена:

  • Прави линии. Праговете от този тип са най-подходящи за плочки с ламинат, както и за еднопосочни връзки от балатум. Те могат да се използват не само между различни зони, но и между цели помещения.
  • Преходна. Праговете от тази категория са предназначени за фуги на материали с относително големи разлики във височината (до 20 мм). Благодарение на тях е възможно да се присъедините към плочките с ламинат, линолеум или килим.
  • Последните. Използват се в случаите, когато е необходимо да се покрие ръба на един от материалите, например на подиума или на входа на балкона.
  • Изравняване. Днес те са най-популярни. Инсталирането на такива прагове ще позволи да се скрият малки разлики във височината между материалите (от 3 до 5 мм).
Директна версия на прага

Директна версия на прага

Преходните прагове заслужават специално внимание, защото от своя страна те се класифицират в няколко допълнителни подвида. Отделни ъглови, използвани за свързване на различни подови покрития: плочки и линолеум, плочки и ламинат, ламинат между стаите. Друг тип са кръговите прагове, при които разликата между нивата на повърхностите достига 20 mm. Най-търсените обаче се считат за гъвкави версии на сложни форми. В допълнение към укриването на различията в надморската височина, те предотвратяват навлизането на вода и също изглеждат много стилни и красиви.

Алуминиева напречна греда

Алуминиева напречна греда

В зависимост от начина на свързване праговете за ламинат и плочки са:

  1. 1. Профил с фиксирано свързване. Това е специална лента, която покрива връзката между капаците и я притиска към пода. Необходимо е да се използват самонарезни винтове с вградена глава като основен метод за фиксиране. Този профил може да се използва и в случай, че рязането на фибростъкло или керамика не е напълно чист. За да затегнете краищата на лентата, препоръчваме да използвате силиконови херметични лепила.
  2. 2. Х-образен профил. Неговият външен вид прилича на страната на натрупаната страна Н. Долната част на профила се поставя под монтираните панели, след което плочката се вкарва в противоположния жлеб и се импрегнира с лепило. Като правило, след това има малка празнина, изпълнена със специално решение за плочките и уплътнителя от страната на ламината. Силиконовите и акрилови съединения също са отлични за тези цели.
  3. 3. H-образен сгъваем профил. Неговата отличителна черта е наличието на две T-образни структури, свързани с краката. Тази конструкция е установена на границата на разкъсването и я фиксира. В края на всички инсталационни операции ще трябва да поставите декоративната горна част в специалния клип, намиращ се в долната част, и да я затворите.

Материал - дърво, алуминий или каучук?

Структурите, покриващи прехода между различните подови повърхности, са изработени от различни материали. При избора на праг е необходимо да се вземе предвид основанието, на което се произвежда. В крайна сметка тези или други материали се различават помежду си в различни параметри, включително сила, надеждност, издръжливост. Финансовият компонент също играе важна роля.

Дървените гребла са най-популярните и популярни, включително защото са много красиви и безопасни за околната среда. За прехода между керамика и ламинат най-добре е да се използват дървени варианти. Въпреки това, те изискват специални грижи, а също и доста капризни в действие. Освен това те не се вписват в случаите на вълнообразни съединения.

Материал - дърво, алуминий или каучук?

Дървената подложка е екологична

Сравнително нов тип домове на строителния пазар - пластмаса. Въпреки това, те вече са много популярни, главно поради възможността за приложение в вълнообразни стави. Те перфектно се огъват, перфектно задържат желаната форма, като същевременно предотвратяват влизането в празнината.

Металните прагове са друга много популярна конструкция за скриване на преходите между ламинат и плочки. Те се отличават с по-голяма сила, надеждност и дълголетие в сравнение с други видове. Те перфектно се вписват във всеки интериор и са в състояние да подчертаят силните страни на дизайна на помещението, защото са представени в много широка цветова схема. Съществуват и различни нива на пазара, които ще позволят да се скрие разликата във височината между ламинат и керемида.

Алуминиевите пори са сред най-бюджетните. Този тип намери приложение за прав равномерно свързване, докато при вълнообразни кръстовища естествено не може да се използва. Процесът на монтиране на алуминиеви прагове е много прост дори за начинаещи по този въпрос. Основното нещо - с полагане на ламинат и плочките пробиват няколко дупки между материалите, в които ще бъдат вкарани винтовете. На тези винтове прагът ще бъде фиксиран. Процесът е възможно най-прост, не изисква време и пари.

Гъвкави гумени тампони

Гъвкави гумени тампони



Ако е необходимо да направите вълнообразна връзка, препоръчваме да обърнете внимание на гъвкавите гумени тампони. Проектиране, изработени от каучук, непретенциозен в грижата и поддръжката, можете просто да ги избършете с влажна кърпа от време на време, за да не изглеждат престава да ви зарадва. Те намериха приложение в коридорите и кухните. Това е незаменим елемент в декоративния дизайн на ставите. Процесът на полагане е малко по-сложен. Въпреки това, няма да срещнете големи проблеми. По този начин гъвкавите прагове се монтират на етапа на полагане на подовата настилка. Те трябва да бъдат нарязани по същия начин като ставата. След като ги инсталирате на правилното място, използвайте помощната конструкция за изсушаване на косата, за да нагреете и дайте на гумата форма.

Характеристики на инсталацията - какво трябва да знаете

Има два основни начина за настройка на системата - отворена и скрита. Скритият метод е по-предпочитан поради красивия естетически външен вид, защото ключалките са скрити и не са видими отстрани. Въпреки това, скритият метод е много по-сложен, поради което той най-често прибягва до помощта на отворена инсталация.

Всяка пора, с изключение на метала, се състои от два профила - работещи (долни) и декоративни (отгоре). В случая на открития метод режещите инструменти проникват през декоративния слой. Естествено, появата на няколко души страда в същото време, освен това, самочувствието може да се усети, ако стъпите върху тях с крака. В някои случаи те изпъкват доста силно над повърхността, което може да причини увреждане на кожата, дрехите и дори обувките. Затова се препоръчва винтовете да се завинтват възможно най-много, за да се избегнат проблеми.

Ако решите да зададете праговете за ламинат по открит начин, трябва да маркирате дупките, които след това ще бъдат пробити. Преди всичко, подготовката на пода се извършва, включително отстраняването на пенопласта, както и използването на шперплат или твърда пластмаса. Монтажът на тези материали е необходим, за да се предпазят контактите и винтовете, използвани в монтажа, от разливане.

Както може да се види, отвореният метод не е особено сложен. Освен това финансовите разходи също не са най-големи. По тази причина най-много се крият преходите от един тип повърхност към друг по този начин. Недостатъците са очевидни с невъоръжено око - не и най-красивата визия, която се дължи на видимите шапки на самонарязващите се винтове. В допълнение, разрушаването на дупки се наблюдава с течение на времето, особено ако постоянно излагате порите между плочките и ламинатните натоварвания.

Латентният начин - нюанси при инсталиране

Задаването на праговете по този начин предотвратява наличието на видими части от скрепителните елементи. Следователно, всъщност методът се нарича скрит. Основното предимство е външният вид, тъй като самобръчките и другите крепежни елементи не отвличат вниманието от самия праг и от прехода между ламинат и плочки. Предварителна линия за теглене, според която ще бъдат поставени маркировки за дупките. Разстоянието между тях няма значение, само фактът, че те са на една и съща линия е важно.

Скрито монтиране

Скрито монтиране

Праговете за ламинат със скрито закрепване, с необходимото внимание и точност на работата, изглеждат добре. В подготвените прагове ние инсталираме дюбелите от предната страна, в които има жлеб за тази цел. След това комбинираме дюбелите със запушалките, които трябва да бъдат предварително инсталирани. С помощта на дървена дъска и чук леко ударете прага вътре. Много важен момент, тъй като неточно или твърде силно въздействие може да доведе до извит щифт.

Има капаче с капаче, което също е инсталирано скрито. Предимството му се състои в опростеността и скоростта на изпълнение на всички монтажни работи. За да го инсталирате, трябва просто да поставите модула за захващане в шева, след това да покриете с декоративния елемент, удряйки точно във всички канали. Цената на такова гнездо е малко по-висока, но инсталацията продължава възможно най-бързо и без излишни въпроси.

Ъглова става - как да не повредите плочката

В някои случаи е необходимо да се инсталира ъгъл за ламинат и керамични плочки, например, ако се изисква заваряване на фуга между различни нива, разликата от която достига 50 mm. Този метод обаче не е много разпространен. Причината е, че перваза е монтиран на ръба на плочката. Но като се има предвид, че керамиката е доста крехък материал, ударна тренировка или перфоратор може да причини непоправими повреди на плочката. Така ъгловите первази обикновено се монтират със силиконови уплътнители и течни нокти.

По този начин между ламината и керемидата има огромен брой различни клапи, които се различават по материала, от който са направени, върху текстурата, върху цветовата схема. Процесът на инсталиране може да се извърши от всяко лице. Основният фактор тук е изборът на правилния щифт, въз основа на неговата форма, цел и как да се инсталира. Ламинатните стъпала перфектно защитават връзките на ставите от замърсяване и влага, увеличават експлоатационния живот на подовите настилки и подчертават дизайна на пода, украсяват стаите и ги правят по-красиви и оригинални.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем праговете за ламинатКак да изберем праговете за ламинат
Как да изберем и инсталираме подложки за ламинат и керемидиКак да изберем и инсталираме подложки за ламинат и керемиди
Как правилно да се направи връзка на ламинат и плочкиКак правилно да се направи връзка на ламинат и плочки
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
» » Как да свържа несъвместими материали между плочки и ламинат?
© 2021 BggeHat.com