Как правилно да се направи връзка на ламинат и плочки

Интегриран под

Съвременният дизайн на жилищните пространства се отличава с необичайни и по-скоро оригинални комбинации от материали от различни структури и текстури. Едно такова решение е комбинацията от ламинат и плочки. Ако това се прави правилно, можете да получите в резултат на извънредно решение за подови настилки. Основното е да решите как да се присъедините ламинат и плочки без недостатъци.

Докинг функции

Както плочките, така и ламинираните панели имат предимства и недостатъци, така че изборът им за довършване зависи от индивидуалните характеристики на конкретната стая.

За какво работи докингът?

В допълнение към стилен дизайн, компетентното свързване на ламинат с плочката има и други положителни аспекти. Направете това поради следните причини:

  • Зониране на помещения. Дублирането на ламинат с плочки ще помогне да се раздели помещението в няколко зони, например, трапезарията може да бъде положена с ламинат, а кухнята може да бъде облицована с плочки.
  • Визуално увеличаване на пространството в помещението. Доста често този преход от плочки към ламинат се използва в малки помещения, например в коридора.
  • Практичност. В областите, които максимизират податливи на механични натоварвания трябва да бъдат определени като подова настилка теракот, например, за да завършите част в непосредствена близост до вратата, където ходеше на улица обувки.
  • Икономиката. Струва си да се обърне внимание на разликата в цената на плочки и ламинат. Първият материал е много по-скъп от втория. Следователно, в името на икономиката, е възможно да се присъедини към плочката с ламинат.

Начини за свързване на материала

Като се има предвид, че не всеки специалист по новаци знае как правилно да изпълнява връзката на ламината с плочката, е необходимо да се запознае с някои особености на този процес. Има няколко метода за това, за да получите качествена връзка в резултат на това.

Докинг с корнизи и первази

Дублирането на ламинат с плочки се извършва най-често с подложки или корнизи. Те могат да бъдат изработени от пластмаса, дърво или боядисани метали.

Изделията позволяват да се направи висококачествена връзка на ламинат с плочки в случай, че участъците с различно покритие не са на едно ниво.

Свързващите части могат да бъдат асиметрични или симетрични. Изрезките се избират на базата на половите нива, а редът за докинг ще бъде както следва:

Тесен преход

Интериорни нокти

  • Дублирането на ламината с плочките трябва да се направи, така че да има минимална празнина между тях. Краищата на материала не е необходимо да се обработват, тъй като те ще бъдат покрити с нокти (формоване).
  • На съединителната линия е необходимо да се пробиват дупки, в които ще се закрепят пластмасови дюбели. За да направите това, можете да използвате перфоратор или електрическа тренировка.
  • След това се монтира формовъчната форма, която повтаря свързващата линия.
  •  Ако има области с извивки, тогава ще се нуждаете от гъвкави профили. Върху свързващата линия има лостчета и за тяхното закрепване се използват винтове за самобръсначки.
  • Ако са монтирани корнизи със скрито закрепване, е необходимо първо да поставите долната релса на пода и след това да фиксирате формовъчното.


Ако гвоздеят е правилно инсталиран, разликата между равнините на различните подови настилки ще изглежда чиста.

Връзка между краката

Възможно и вариант на връзката, като задник. Извършва се, когато използването на формоване е невъзможно. Такова закачване на ламинат и керемиди се извършва в следния ред:

Просто докинг

Съчетаване на различни материали

  • Плочките се монтират така, че площта на лежането им леко да премине през свързващата линия. Необходимо е да изчакате лепилото да се втвърди и след това да продължи работата.
  • В горната част на плочката се полага ламинат, така че панелите му са над ръба на плочката.
  • За да направите шаблон за съвместен ред, трябва да го поставите върху ламината и да нанесете маркировката с молив.
  • Шаблонът се отстранява и след това ламинираните панели се изрязват с помощта на мозайката според направените маркировки.
  • Шаблонът е поставен върху керемида, а българинът с диамантен кръг отрязва излишната част.
  • Ламинатът се монтира на място, се проверява свързващата линия. Ако всички действия се извършват качествено, разликата между покритията не трябва да надвишава 1 мм.
  • Препоръчва се лепене на ръба на най-близкия ламинат към керемидата към уплътнителя, като се премахва подложката от подовата настилка. Оптималната ширина на лентата, закрепена по този начин, е 10 см.
  • Шевовете между покритията трябва да бъдат избърсвани със смес от желания нюанс. Като фугираща смес можете да нанесете поправка за ламинат или фуги за плочки.

Извършването на този вид връзка е много по-трудно от използването на гребло, но резултатът ще бъде много по-ефективен.

Докинг с компенсатор, изработен от корк

Корк връзка

Корков компенсатор

Друг метод, чрез който ламинатът е свързан с керемидата, е използването на компенсатор за корк. Корк е материал, който лесно се компресира и разширява. Затова е удобно да се използва като компенсатор за полагане на керемиди и ламинати, където керамичните плочки са стабилен материал, а ламинатното покритие е подвижно.

Монтирането на компенсатора в шева между два подови материала прави възможно скриването на празнината, чиято широчина достига 5 мм. Но докингът, направен по този начин, е допустим само с идеално гладка повърхност. В тази връзка трябва да се уверите, че краищата на плочките и ламинатите се почистват възможно най-добре. Използването на щепсел под формата на компенсатор позволява монтирането на ламинат по плаващ начин, т.е. без използването на лепило.

Този метод, според много експерти, е една от най-добрите опции за докинг, които напълно ще покрият всички налични пропуски. Основното му предимство е в това, че по време на изпълнението на компенсатора леко затваря всички места, освен подът ще изглежда много хубаво. В допълнение, корковият материал няма да загуби своята привлекателност за дълго време. Единственият отрицателен - за инсталацията ще изисква опит, защото в противен случай можете да разваляте всичко и на пода ще бъде грозно.

заключение

Докинг с стълба

Гъвкав праг

Различни за целите на помещенията в същия апартамент или къща, в повечето случаи имат различни подови настилки. По правило се използват плочки и ламинат за такива цели. Висококачественото покритие, което осигурява тези материали, изисква най-точната регистрация на връзката им. Тъй като това пряко влияе върху естетиката на пода и следователно върху цялата стая. Следователно, връзката между ламинат и керемида трябва да бъде поверена на специалисти, които гарантират високо качество на работата и по този начин удължават живота на покритието.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Как да изберем подходящия ламинат за кухнятаКак да изберем подходящия ламинат за кухнята
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
» » Как правилно да се направи връзка на ламинат и плочки
© 2021 BggeHat.com