Модерни подови прагове за разнообразие, предназначение и инсталационни характеристики

Прагове на пода

Особеностите на полагането на подови настилки почти винаги създават условия, при които остават пропуски или видими възли, които се виждат с невъоръжено око. Това може да бъде мястото на свързване на хетерогенните довършителни материали, зоните в зоната на вратата, на входа на стаи като баня или тоалетна, където е необходима основна разлика. Това е доста обичайно място както в жилищни, така и в нежилищни помещения. За внимателно скриване на всички тези стави е необходимо да се използват праговете на пода, които са монтирани и фиксирани между капаците.

Сортове прагове за секс

Доскоро бързите не се отличаваха с голям асортимент според материала на производството. По принцип на пазара присъстваха дървени изделия, които след монтажа бяха боядисани или лакирани. За съжаление, те не са имали силни страни, защото дървото бързо се провали поради неблагоприятни условия на работа. Такива прагове обаче все още съществуват на пазара, което означава, че все още има нужда от тях.

Помислете какво можете да намерите днес в строителните магазини, с изключение на дървените изделия. Съвременните прагове са разделени на няколко критерия:

  • Според материала на производството - полимерни, метал от различни сплави на цветни метали и комбинирани. Ако разглеждаме всеки отделен вид, пластмасовите прагове имат отлична гъвкавост. Метал - това са най-издръжливите продукти, които идеално се вписват във всеки модерен интериорен дизайн.
  • С назначаването. Всеки вид продукт може да се използва при определени условия. Например, за монтаж под вратата. В този случай прагът скрива ставата в средата на стаята, когато се използват различни подови покрития върху пода. Пластичните гъвкави прагове най-често се използват, когато е необходимо да се затвори криволинейната става.
  • По тип на профила има два разновидности. Първият се използва за затваряне на връзката между покрива на едно ниво, т.е. на места, където няма разлика в равнината. Това е права линия. Вторият тип е профил, различен от различните страни. Той крие разликата във височината на два подредени подови материала с различна дебелина.
  • Чрез метода на закрепване. В тази категория има много различни опции - с отворен монтаж, със скрито, с монтажна лента, без него, самозалепващи аналози и вдлъбнати под подовата настилка.

Моля, обърнете внимание! За да изберете правилната опция, трябва да се ръководите не само от външния вид и красотата на греблото, но и от неговите показатели за качество. Въз основа на избора експертите препоръчват да се назначава всеки от тях. В края на краищата, не всички прагове са универсални и съответно трябва да се вземе предвид тяхната функция и начин на закрепване.

Задаване на прагове

Очевидно е, че праговете са настроени да скрият празнината на пода. Следователно външните качества на тези продукти играят важна роля. Но това не е единствената цел на такъв детайл на дизайна.

Какви други възможности имат дадени прагове?

  • Сместа е най-уязвимото място на пода, което означава, че прагът предпазва подовата настилка от износване.
  • Благодарение на прага се създава оригинален козир, който блокира пътя на мръсотията и водата и им пречи да проникнат в подовия материал.
  • Голям брой довършителни материали за пода - керемиди. Ако стъпалото попадне на ръбовете на панела, което се случва достатъчно често, натоварването върху материала се увеличава многократно. Така че прагът ви позволява равномерно разпределяне на товара върху цялата повърхност. Така че, смяната не се случва.
  • Инсталирани между две разновидности на тротоара няма да ви позволят да се препънете. И това вече е показател за сигурността, която има особено значение.

И не забравяйте, че праговете за настройка не са прищявка на дизайнерите, а технологична необходимост.

Процес на монтаж и фиксиране

Гъвкав профил

Докинг профил за подови настилки

Незабавно направете резервация, че прагът във вашата собствена къща или апартамент не е труден и можете да го направите сами. За да направите това, ще ви трябва някои прости инструменти и съвети от професионалисти. Нека да разгледаме класически вариант, когато е необходимо да се затварят разновидности на подови настилки между баня и коридор. В банята има керамична плочка, а в коридора има линолеум. Съответно, височината на пода в банята ще бъде малко по-висока, така че такова капка трябва да бъде скрито.

Първо трябва да изберете самия праг. Тъй като банята е влажна стая, в този случай се нуждаете от хидрофобен материал. Освен това, разликата във височината създава увеличен товар на прага, когато някой стигне до нея. Тези два фактора са основните, което означава, че алуминиевите лостове ще бъдат най-добрият вариант.



Сега, по отношение на фиксирането на продукта. Използвайте скритото закрепване с фиксиращата лента. Днес това е най-надеждният и издръжлив начин за фиксиране, освен че е много прост и красив. Поради липсата му може да се отбележи само висока цена в сравнение с други модели. Но на мащаба на една врата това не е фундаментално.

Моля, обърнете внимание! За да изберете правилно перваза, трябва да измерите разликата във височината и ширината на празнината. Тези две размери трябва да бъдат взети под внимание. Можете също така да изберете цвят или снимка.

Инструкция стъпка по стъпка

Тъй като взехме перваза със закрепващата щанга, трябва да се отбележи, че има два начина за закрепване. Това може да бъде бар, който е инсталиран с края под керамичната плочка. В този случай продуктът е фиксиран с лепило за плочки. Втората опция е фиксирането на винтовете към гениталната основа. Ще приемем, че праговете са фиксирани, след като всички ремонти са приключили, и затова избираме втория вариант.

Праг на балкона

Монтиране на пода до пода

Сега трябва да измерите дължината на вратата точно върху рамката на вратата и да отрежете необходимото "парче" от шината. Той се монтира директно в междината точно в средата на вратата през ширината. Чрез фиксиращите отвори с молив поставяме белезите, издърпваме пръта и правим дупки в пода в удара, където вкарваме пластмасови дюбели или дървени запушалки, задължително залепени с лепило. Сега поставете лентата на място и я закрепете с винтове. Моля, обърнете внимание, че не можете да затягате крепежите - лентата трябва да бъде монтирана без да се натиска и огъва, но е здрава срещу дъното на пода.

Сега отрязахме точно размера на щифтовете. Важно е прагът да не се отразява на рамката на вратата, така че все още трябва да остане малка разлика между двете страни. И последната операция е задаване на прага на лентата. За това няма да имате нужда от инструменти. Просто поставете продукта на място и натиснете с ръцете си. Вмъкването става и чуете щракване.

Видове закрепване

Да кажем няколко думи за инсталирането и фиксирането на различни типове клапи. Един от тях вече има идея - използва скрито закрепване и специална каишка за закрепване. В този случай лентата е фиксирана към пода и тя ще носи основното натоварване. И вече се присъединява към вратата, играейки ролята на декоративен елемент.

Но има едно закотвяне, а не скрито. Обикновено се използва, ако прагът маскира разликата между две покрития със същата височина. Обикновено има отвори в тези отвори, по които се пробиват местата за закрепване на пода. Такива прагове отвън имат забележими скрепителни елементи, които не винаги са красиви. Ето защо много производители днес предлагат опции, при които тези крепежни елементи са покрити с декоративни елементи. Така че проблемът вече се решава.

Изберете цвета на прага

Асортимент от цветя

Алуминиеви прагове

Когато проектът за ремонт на къщата ви се извършва от професионален дизайнер, обикновено няма проблеми при избора на цвета на праговете на пода. Но ако направите всичко сами, трябва да вземете предвид някои препоръки.

Има три основни принципа за избор на цвят:

  1. Classic. Цветът на прага се избира в зависимост от цвета на первазите.
  2. По цвета на рамката на вратата. По този начин получавате цялостна картина, в която не се разпределя дизайна на входната врата.
  3. По цвета на пода. Тази версия на подовата настилка днес е най-популярна. Тя ви позволява да създадете под, който е същият не само в структура, но и в цвят. Следователно, той не показва разграниченията на подредените парчета материал.

Заключение по темата

Правилно съчетано и качествено положено върху прага на пода е не само красотата на интериора на вашата стая, но и възможността да получите безопасен под. Днес праговете играят ролята на ограничители и елементи, които украсяват помещенията. Следователно, на такива малки и незначителни подробности трябва да се обърне специално внимание. В същото време внимателното подбиране и компетентната инсталация са предпоставки за качествен резултат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете облицовки за линолеумИзберете облицовки за линолеум
Как да изберем праговете за ламинатКак да изберем праговете за ламинат
Как да изберем и инсталираме подложки за ламинат и керемидиКак да изберем и инсталираме подложки за ламинат и керемиди
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
Стълбата на металната рамка как да създадете красив дизайн?Стълбата на металната рамка как да създадете красив дизайн?
Избор на стъпалата на подаИзбор на стъпалата на пода
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Боядисани врати от MDF практичност и ползи!Боядисани врати от MDF практичност и ползи!
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем материалите за перваза на прозореца?Как да изберем материалите за перваза на прозореца?
» » Модерни подови прагове за разнообразие, предназначение и инсталационни характеристики
© 2021 BggeHat.com