Видове и предимства на неподредените дъски

неподсилен бордДървесината, както и преди стотици години, остава един от основните строителни материали. Дървото не губи своята релевантност и този вид материал в нискоетажно строителство е най-търсен. Ако разгледаме основните форми на внедряване, тогава особено популярни могат да бъдат приписани различни видове табла, включително несвързани.

Такова дъно се произвежда с нетретиран или частично преработен ръб. Основните предимства на материала включват разнообразие от геометрии, ниска цена, здравина и надеждност, както и разпространението и възможността за приложение при различни нужди. Неподготвената дъска е перфектно обработена, може да се използва както за издигане на къщи, така и за създаване на селскостопански сгради. Трябва да се помни, че естетиката на такъв материал не е висока, така че цените за непрорязани дъски са достъпни.

Този вид дървесина се произвежда в няколко вида, като основната част е оградата и дъската. Първият вид материал е направен от суровини, които могат да имат дефекти под формата на възли, промени в посоката на влакната, както и различни повреди в тялото на дървото. Такъв материал се използва за създаване на покривни и фасадни облицовки, подови настилки от груби подове, производство на носещи рамки и скелета. Дъската е направена от по-качествени суровини, поради което се отличава с минимален брой дефекти. Използва се в производството на мебели и подови покрития, както и в производството на облицовки и други довършителни материали.



При производството на недъвкави дъски се използват втората и третата разфасовки на багажника, които се считат за суровина от по-нисък клас. Ето защо най-често немаркираната дъска се произвежда с дебелина от 2,5 до 5 см и ширина от 10 до 20 см. Благодарение на използването на евтини суровини тази дъска има малка стойност. Най-популярните сортове дърво за производството му са смърч и бор.

Разбира се, недъвкавото дъно се отнася до материали с ниско качество, но производителите също го третира внимателно. Не можете да започнете да рязате стволове с голям брой клонове, защото колкото по-малки са, толкова по-голяма е способността на борда да запази геометрията без да се извива. Освен това е невъзможно да се борави със суровините, чието съхранение е било с нарушение на температурата и влажността. Най-често немаркираната дъска, изработена от такъв материал, е силно изкривена. Отговорният производител винаги следи за спазването на технологията за производство и съхранение и следователно не позволява производството на дъска с изразено изкривяване и изкривяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Естествени материали за Вашия комфортЕстествени материали за Вашия комфорт
Дърво от твърдо дърво от кехлибарДърво от твърдо дърво от кехлибар
Уникални характеристики на къщата от дървесинатаУникални характеристики на къщата от дървесината
Дървена дъска, както е произведена и където е приложимоДървена дъска, както е произведена и където е приложимо
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
Технологии на нискоетажно строителствоТехнологии на нискоетажно строителство
Полипропиленови торби и предимстваПолипропиленови торби и предимства
» » Видове и предимства на неподредените дъски
© 2021 BggeHat.com