Некотирани дъски

Дори и самото име е ясно, че немаркираната дъска е пълна противоположност на острието, т.е. ръбовете му не са подадени или частично подадени. Такива дъски се използват във всички случаи, когато външността на материала от ролята не играе - когато покривът е облицован, структурата на укрепването и подпорните конструкции. Просто трябва да разберете защо съветът ще бъде използван, с каква цел го купувате. Независимо от това, несъчетаните дъски също трябва внимателно да бъдат избрани и да следват редица фактори, които ще бъдат разгледани по-долу.

Избор на непривързани дъски

1. Основният момент при избора на неподредени дъски е липсата на дупки и чипове върху тях. Ако са налични, това означава, че рязането е извършено лошо. Този недостатък обаче далеч не е най-неприятния: само разваля външния вид на борда, а по-нататъшната обработка става по-сложна, ако изобщо е планирана.

2. Необходимо е да се установи дали има дъги на дъските. От тяхното присъствие, не само появата на дървото се влошава, но и неговата структура е нарушена: непъната дъска с възли има най-лоши характеристики на якост. Такъв борд е по-малко устойчив на натоварване, дървесни влакна са огънати заради възли, а дъската може да бъде изкривена или изкривена.



3. Много важен момент е наличието или липсата на пукнатини в дървото. Те могат да възникнат по различни причини, най-често поради ниски температури, внезапни температурни промени и поради неправилно изсушаване на дървото. Ако немаркираната дъска е с високо качество, не трябва да има пукнатини по нея.

4. Един от най-значимите фактори, чиято идентификация трябва да се обърне специално внимание, е деформирането, при което немедираната дъска променя формата на своето напречно сечение. Натрошаването може да се случи при капки влага на дъската, по време на изсушаването му или обратно, чрез намокряне. Най-често изкривяването има надлъжна форма, т.е. дъската, след като става дъгообразна.

5. Друг вид промяна на формата на недъвкавото дъно е крилото му или завъртане. Такъв материал е изключително труден за прилагане и подлежи на по-нататъшна обработка.

Основните показатели за качеството на недъвкавото дъно са само последните две - огъване и крило. Дори да вземем предвид факта, че на пръв поглед дъската не трябва да е идеална, трябва да се спазват размерите и формите, така че материалът да може да изпълни зададената задача по дизайна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижиКаква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижи
Подови плоскости от вековеПодови плоскости от векове
Какво е дъсчена дъска?Какво е дъсчена дъска?
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Как да се премахне скърцането на floorboardsКак да се премахне скърцането на floorboards
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Как да се изгради дървена къща от палетиКак да се изгради дървена къща от палети
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
ПаркетПаркет
Дъски от частициДъски от частици
» » Некотирани дъски
© 2021 BggeHat.com