Ремонт на подове Ремонт на паркет

Без значение колко идеален е оригиналният тип настилка, с течение на времето собствениците забелязват, че губят своята привлекателност. В този случай възниква естествен въпрос относно скъпата подмяна на ламинат, паркет и други видове подови настилки. По същество можете да спестите пари, като ремонтирате сами подовете, без да прибягвате до външна помощ.

Разбира се, преди да започнете действието, трябва внимателно да проучите всички тънкости и характеристики на произведението. Те, на първо място, зависят от спецификата на отделеното помещение. Например, ремонтът на подовата настилка в банята по технологията му има значителни разлики с ремонта на подовете в спалнята.

Ремонт на пода в апартамента със собствените си ръце няма да бъде трудно. В този случай размерът на работата ще бъде малък, така че е възможно да се справите без външна помощ.

Подова настилка за паркет

Модерна алтернатива на паркетните настилки по класическия метод е инсталирането на паркет. С технологията на полагане на паркет съвет, дори някой, който никога не е срещал подобна работа може да се справи.

В този случай ще ви трябва следните инструменти:

  • Чук с гумен накрайник
  • лакът
  • Фрет видя
  • рулетка
  • молив
  • Боядисване на ножове
  • Паркет съвет
  • подкрепа

Броят паркетни дъски зависи както от площта на пода, така и от формата на помещението.

Имайте предвид, че размерите на паркетната плоскост може да варират в зависимост от производителя. При изчисляване на необходимото количество материал Полагане на паркетдобавете около 2-5 към площта на пода. Въз основа на получения резултат, определете броя на паркетните дъски, които ще са необходими за довършване на пода.

Ако поставите подовата настилка не е правоъгълна, а, например, полиедрена, тогава се добавя още по-голям процент към необходимото количество. Обърнете внимание, че при диагонал и тухли на дъската ще се увеличи и разходът на материали.

Подреждането на основата е много важен етап при инсталирането на паркет, който често се забелязва от начинаещите. Тъй като паркетната дъска е доста твърдо подово покритие, не е в състояние да се приспособи към малки неравности в основата, така че без да използвате субстрат, не можете да направите това.

Освен това с помощта на субстрат е възможно да се избегне появата на неприятен писък, който може да възникне още 2-3 месеца след монтажа на паркетната плоскост директно върху замазката.

След като полагането на основата завърши, пристъпете към подовата настилка на паркетната плоскост. Трябва да се задейства от вратата, като се съсредоточи върху стъпалото.

Поставете цялата дъска, изчислете разстоянието до стената и отрежете желания фрагмент от другата дъска. С помощта на гумен чук свързваме частите в ключалката. Обикновеният чук в този случай няма да работи, защото с един ход е в състояние да счупи дизайна на ключалката и връзката не работи.

Изгорял паркетРазликата между борда и стената по време на инсталацията трябва да е около 1 см. От дърво е хигроскопичен материал, способен да натрупа влага без такава сума си настилка може просто да се подува.

Технологията на сглобяване на паркет е подобна на процеса на сглобяване на парче пъзел. В този случай плочите се режат периодично до желания размер и се свързват с брави.

Ремонт на подове в частна къща с паркет съвет също има някои тънкости.

Полезни съвети: задайте прага между помещенията, тъй като паркетната дъска не приема инсталацията при липса на прагове.

Подови настилки от ламиниран паркет

Полагане на ламинатРемонтът на подове от ламинат също няма да прави специална работа, но все пак има нюанси. Набор от инструменти тук ще се изисква същите като при настилката на паркет дъска.

Тъй като подови настилки паркет и ламинат по своя технология са доста сходни, за тези, които са запознати с една от двете, изграждане на настилки ламинат не отнема много време и усилия. 

Когато ламиниран паркет трябва да се отбележи, че тя е по-крехък материал от подовите настилки, така че да работи много внимателно, за да се избегне счупване на ключалката или нейната извивка.



Изравняването на бетонната замазка с помощта на шперплат се препоръчва да се прилага само ако подът е изравнен със специална система за изливане или изоставане.

Обикновено при ремонт на пода на балкона се използва ламинатът.

Ако основата на пода е дървен блок, изравнен с нивелир, между тях се полага слой изолация и върху него се поставя лист шперплат. Довършителни работи - ламинат.

Моля, обърнете внимание, че ремонт на етажите в апартамента отнема много време, особено при възстановяване на старата повърхност, а не полагането на нова.

Въпреки това, само по себе си, реконструкцията на подовата настилка ще ви струва значително по-евтино от подреждането на подови настилки от нулата.

Възстановяване на стари настилки

Възстановяване на стар паркетРемонтът на повредения под включва няколко етапа.

Първо, трябва да разберете нивото на повреда на дъските. Ако дървото не се обработва със специален разтвор, то ще се абсорбира от влагата, което неизбежно води до такъв естествен процес като разпад. Повредените площи могат да бъдат идентифицирани с конвенционален секач чрез натискане върху повърхността на дъската.

В случай, че лезията е изгнила, повърхността може да бъде частично реконструирана, но ако по-голямата част от подовата настилка е засегната от гниене, тогава не можете да направите без подови настилки.

Ако частично замените повредените фрагменти на плочката, ще ви е необходима електрическа мозайка. Преди да започнете работа, не забравяйте да определите как се намират закъсненията. Използвайки тебешир, маркирайте района, който ще бъде демонтиран. До лагерното закъснение пробийте дупка, чийто размер трябва да бъде малко по-голям от ширината на инструменталния трион. Внимателно вкарайте триона в него и го отрежете. Пригответе парче креда с длето и го извадете.

Ако сексът ви е напълно гнилен, то той, разбира се, изцяло се отстранява.

Подреждането на етаж в частна къща има редица характеристики. Например, на приземния етаж на сграда се препоръчва да се поставят трупи на бетонни или тухлени стълбове, разположени на разстояние около 1 метър. С помощта на такива лесни манипулации е възможно да се предотврати изгниването на лагерите и подмяната на цялата носеща конструкция на пода.

Идеалният материал за подреждането на дървения под е дървесината от иглолистни видове. Добър вариант е дъбът, чието дърво е много здраво и издръжливо. Имайте предвид обаче, че се характеризира с прекомерна гъвкавост. Ето защо, при полагане на дървен дъб от дъб, монтирайте допълнителни товарни ленти.

Има два начина за подова настилка:

1. Класически начин - ноктите се забиват в лицевата страна на дъските

2. Метод на паркета - ноктите се вкарват в гребена под ъгъл от 450 °. В бъдеще шапките се нагряват.

Ако дървеният Ви етаж все още не е стар, но създава неприятно скърцане, това означава, че има малки разстояния между отделни дъски или покритието просто е изсъхнало.

Можете да се отървете от писъка, както следва:

  • Когато слагате пода от дървото със собствените си ръце, не използвайте пирони, а винтове, които ще помогнат за затягане на дъските, което няма да им позволи да се преместват с течение на времето. Този метод на закрепване с почти 100% вероятност ще помогне да се предотврати появата на неприятен звук по време на експлоатацията на пода
  • С помощта на винтове е възможно да се закрепи съществуващото подово покритие. След като сте определили платката, която е разположена на свободно място в гнездото, пробийте дупка в пода към лагера и го завийте възможно най-плътно.
  • Неутрализирането на скърцането може да се постигне с помощта на еластичен пълнител за дървото, като се уплътнят празнините между дъските.
  • Понякога може да се елиминира писъкът, като се чукат тънки ламели в слотовете.

Полимерна настилка

За съжаление, ремонт на полимерни подове без помощта на професионалисти не може да бъде направено. Ето защо, като правило, полимерни подове в ежедневието в домове и апартаменти почти не се използват. Изключения обаче са възможни.

Тези видове подови настилки, като полиуретан, епоксид и метил метакрилат, обикновено се използват там, където покритието често е изложено на агресивни химикали (фармацевтични продукти, химикали и др.).

Ако все пак решите да използвате помощта на ремонтна компания, непременно ще се сблъскате с нов термин OKDP - този тип услуга е насочена към идентифициране и класифициране на работата, която трябва да се направи, както и на качеството на използвания материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
Какъв е цикълът на секса?Какъв е цикълът на секса?
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
» » Ремонт на подове Ремонт на паркет
© 2021 BggeHat.com