Какво е PVC плинт

PVC плинт

Съвременните методи за интериорно декориране на къщи и апартаменти не могат да бъдат видени без използването на материали, направени на основата на пластмаси. Плотът от PVC не прави изключение от това правило. Това е само един вид от многобройните фамилни декоративни довършителни покрития между подове и стени или стени и тавани.

Какво представлява PVC?

Първо ще разберем какво е PVC. Съкращението означава просто - PolyVinil Chloride. С други думи, в оригиналната си форма е прозрачен пластмасов материал с много положителни качества, които също са присъщи на продуктите, произведени от него.

Ние ги изброяваме:

  1. Химическа устойчивост на алкални течности, различни разтворители, киселини и минерални масла.
  2. Пожарна безопасност - материалът не гори на въздух и се топи при температури от 150-220 ° С. Максималната възможна температура на използване е ± 65 ° C.
  3. Високи диелектрични свойства, които правят възможно производството на PVC первази (под и таван) с кабелен канал.
  4. Гъвкавост - продуктите, изработени от поливинилхлорид, имат достатъчна пластичност и в същото време якост на огъване.
  5. Прозрачността на изходния материал ви позволява да експериментирате с цвят, като добавите различни багрила в производството на продукти.
  6. Устойчив на запазване на цвета - материалът не избледнява дори при пряка слънчева светлина.
  7. Минимална водопоглъщаемост, която позволява използването на такъв материал, по-специално на цокли, във всички помещения, включително мокри помещения - кухни, бани, бани.
  8. Лесна поддръжка - само за всеки препарат и мека кърпа.
  9. Лесният монтаж ви позволява да извършвате сами работата си.

Положителни качества на пластмасовите довършителни работи

Всички горепосочени спецификации имат плинт от PVC. Накратко звучи така:

  • Дълготрайност.
  • Лесна инсталация.
  • Универсалност.
  • Практичност.
  • Демократична цена.

Трайността на това покритие е очевидна. Дебелината на стените на основата е около 1 мм. Следователно, той може да издържи монтажа и демонтажа добре и също така е доста устойчив на механични повреди. В този случай, разбира се, не се предполага, че ще бъде ритнат или изкован върху него. Поради свойствата на пластмасата, от която е изработена, основата не се страхува от влага, не изгнива и не е повредена от корозия.

Лесна инсталация се закрепва към стената с помощта на течни пирони или винтове, които се завинтват на стъпки от 40-50 см. Клиповете Монтажните не са задължителни, но можете да поправите первазите на тях. Плинтовете от PVC се разрязват лесно с обикновен нож с остри ръбове или с метален файл. Ъглите не се нуждаят от допълнително лечение с даден файл или шкурка, като наслагвания на върха затворени със специална PVC, повтаряйки формата на третираната зона.

Универсалност на довършителните изделия от PVC - различни цветове и нюанси, както и имитация на фино дърво - дъб, елша, ясен и череша.

Практиката на пластмасовите продукти, използвани за довършване, е повишената им способност да се огъват. Те могат да декорират ставите и стените, ако геометрията на тези конструкции е далеч от идеалната равномерност. С всяка извивка на стената такива продукти винаги се прилягат плътно към нея. Наличието на кабелен канал (много модели имат няколко, които могат да скрият до 15 различни проводника) също така показва практичността на пластмасовите первази.

Демократичната цена позволява използването на такъв завършен материал за почти всички сегменти от населението, тъй като цената му е много по-ниска от тази на дървените модели или от MDF. Плотът може да се използва както по време на ново строителство, така и по време на козметични или основни ремонти на помещения.

Защо се нуждая от фринг за пода или тавана?

Плинт от пластмаса

Последната бележка от дизайна

Научихме, че цокълът - един вид невзрачен елемент затваряне на фугата между пода и стената, която не позволява да влизат в помещенията на насекоми и гризачи, ако има такива в къщата. Не всичко е толкова прозаично. Този тип окончателно завършване е последната бележка за дизайна на стаята.

Плоча PVC може да бъде с различни размери и форми. В помещения, където височината на тавана е по-голяма от стандартната, може да се инсталира по-широк цокъл. Тъй като височината на помещението намалява, изискванията за ширината на този елемент също се променят. Тя трябва да бъде вече, за да не визуално намаляване на вече ниска стая.

Разнообразието от цветови вариации и имитации (таван продукти идват с украшение, геометрични подутини, заоблени, обикновен) ви позволява да изберете най-подходящото двойката - цокълът в зависимост от вида на подови настилки (балатум, ламинат, теракот и дори подът), или на продукт, който е подходящ за декорация на стени стави - таван. Последното може да бъде и всяко - напрежение, от PVC панели, окачено или боядисано.

Методи за закрепване на подови декоративни елементи

Плинт PVC може да се закрепи по три начина:

  1. Използвайки специално лепило, наречено "течни нокти".
  2. Самонарезни винтове.
  3. Специални крепежни елементи.

Закрепване на лепило

как да придържате плинт

Нанасяне на лепило

Специално лепило е състав, който също е подходящ за лепене на дърво, пластмаса и метал. В този случай пластът от PVC се нарязва на ламели с определена дължина, ъглите се регулират "сухи", монтират се съединители и щепсели. След това частите, подготвени по големина, се разстилат с тънък слой лепило. Дългите пръти се притискат към пода, след това се отстраняват. Те трябва да лежат около 6-8 минути, само тогава можете да ги лепирате завинаги.

След като завършите инсталирането на цялата конструкция, включително ъглите и крайните капачки, трябва внимателно да проверите точките на свързване. Ако искате да видите как се извършва докингът на труднодостъпни места, трябва да използвате лампа за носене или фенерче. Ако откриете недостатъци в работата, проблемните зони трябва да бъдат обработени отново с лепило.

Този метод на инсталиране има няколко недостатъка:

  • Има голяма възможност да се оцветяват както подът, така и елементите на основата с лепило.
  • Демонтирането и повторното инсталиране на такава структура е проблематично или напълно невъзможно.
  • Необходимо е внимателно подравняване на подовата настилка и стените, тъй като големи разриви между обшивката и стената могат да се образуват на неравномерни повърхности. И за запечатване на такива слотове с шпакловка, както при инсталирането на дървени первази, това е невъзможно. Съответно, заключението предполага - колкото по-равно на земята, толкова по-малко пукнатини ще останат нечисти.

На винтове за самобръсначка

Как да оправяме перваза на пода

Закрепваме винтове за самозатягане

Плотният PVC може да бъде прикрепен към самобръчкови винтове. За да направите това, той се прилага към стената, а тънката ширина маркира мястото на бъдещите дупки в стената. Прецеждайки основата на дъската с балдахина и леко осмелявайки се в стената, по този начин получаваме маркировката на точките за закрепване. След това в стената с пробивни отвори се пробиват около 40-50 сантиметра един от друг, в който са заковани дюбелите. Ако стената не е много равна, разстоянието между винтовете може да бъде намалено.

Непокритите первази се поставят върху стената, така че дупките, направени от шината, да съвпадат с поставените в стените дюбели. След това винтовете за самозатягане се поставят в тези места и се завинтват с отвертка, а капакът им е леко вдлъбнат в пластмаса.

Чрез първата дупка, не забравяйте да се върнем назад от ъглови презрамки сантиметра 5 или 6. Не забравяйте, че в краищата си, тя трябва най-малко 3 см за да влезете в крайна капачка.

на klyaymery

Специалните крепежни елементи, монтирани на гърба на продукта, ви позволяват да монтирате PVC плинт, без да разкъсвате външната му повърхност. Можете да закупите скоби за клипове, метални или пластмасови скоби в магазините за сгради. Те трябва да бъдат закрепени на стената с отклонение от ъгъла на не повече от 10 сантиметра и със стъпка от 30-50 сантиметра. Плочи се вмъкват в скобите от горе до долу.

Такива крепежни елементи не се използват за первази с кабелни канали!

Методи за фиксиране на таванните декоративни елементи

Как да лепирам таван бордюр борда

Опцията за фиксиране на перваза на тавана

ПВЦ первази могат да украсят връзките между стената и тавана, които могат да бъдат завършени с всякакъв материал. Но PVC плинт перфектно допълва тавана, завършен с панели от подобен материал - поливинилхлорид.

В допълнение към голям брой предимства, тези продукти имат няколко недостатъка:

  1. Те са в състояние да подчертаят неравностите на стените. Следователно, в този случай, цокълът от PVC не се използва.
  2. Плъзгащите се дъски имат малка дебелина, така че не могат да скрият големи празнини между тавана и стената.

Сред предимствата може да се отбележи:

  1. Минимална грижа, максимално съвпадение по цвят - при закупуване заедно с PVC панели.
  2. Възможност за закупуване на PVC декоративни продукти, пълни с прикачени файлове за тях.
  3. Способността да се скрие пропастта между тавана и стената, която е необходима при монтажа на PVC панели. Материал с повишаване на температурата може леко да се разшири, съответно, за да го инсталирате срещу стените е забранено.

Има два начина за закрепване:

  • с помощта на UD профила;
  • на ръба на тавана.

И двата варианта за фиксиране имат малка грешка във формата на пролуки между покритието на стените или тавана. Отстранете ги просто - всички празнини трябва да се пълнят с безцветен или цветен (в фин финиш) уплътнител.

заключение

Корнизи - не само важна част от декоративно завършване на интериора, но и необходим елемент от инсталирането на панели на тавана и PVC подови покрития Разнообразието от цветове можете да го използвате с почти всеки удар, както и широка гама от размери ви позволява да изберете цокъл за помещенията на всеки размер. Техническите характеристики на материала го правят привлекателен за използване както при домашни ремонти, така и при украса на обществени помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разнообразие от избор на външни цокли в интериораРазнообразие от избор на външни цокли в интериора
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Бял плинт в интериораБял плинт в интериора
Как да изберем подови пластмасови первазиКак да изберем подови пластмасови первази
Редактирането на перваза е крайното докосване при полаганеРедактирането на перваза е крайното докосване при полагане
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
Как да инсталирате пластмасов таван бордюр бордаКак да инсталирате пластмасов таван бордюр борда
Видове таванни первази с различни формиВидове таванни первази с различни форми
Как да изберем екологични опънати таваниКак да изберем екологични опънати тавани
» » Какво е PVC плинт
© 2021 BggeHat.com