Редактирането на перваза е крайното докосване при полагане

Плинт е необходима и ефективна част от модерния интериорен дизайн. С помощта на перваза, можете да подчертаете подовата настилка, както и да й придадете завършен вид. Необходимо е в случай на необходимост да се маскират кабелите, проводниците и пукнатините, които се формират, когато стените и подовете се съединяват.

От това може да се заключи, че инсталирането на основата е отговорният краен етап на полагане на пода. За да го монтирате правилно, трябва да имате поне известен опит в строителството.

Обикновено цокълът се монтира след работа по монтаж на врати и прозорци, подготовката на тавани, боядисването на стените и настилката на подовата настилка са напълно завършени.

Че изпълнената работа изглеждаше идеално, е необходимо да се спазват точно някои препоръки, да бъдат точни и точни.

Към днешна дата, най-често срещаните видове цокъл:

  • дърво
  • пластмаса
  • корк
  • метал
  • Плинт от MDF

Плинт от дърво

Основната суровина за производството на дървени первази е масив от смърч или бор. За да го придаде благороден облик, производителите често покриват цокъла с фурнир, имитирайки ценни дървесни видове. Този тип цокъл съвпада перфектно с паркетна дъска или дъска.

Дървена перваза има много неоспорими предимства:

  • Екологично чист материал и престижен външен вид
  • Трайност и издръжливост
  • Голяма гама от различни нюанси, както и възможността за боядисване на цокъла според вашите желания

Плинт от пластмаса

В нашето време за проектиране на интериора е най-често използваните пластмасови первази. Той е изработен от материал като пенопласт или PVC.

Най-добре е да инсталирате пластмасова перваза с такива подови настилки като ламинат, килим, линолеум, плочки и винилови плочки.

Основни предимства:Пластичната перваза е вашият добър приятел, когато ремонтирате любимия си дом.

  • Достъпна цена
  • Устойчивост на висока влажност
  • Устойчивост на температурни промени
  • Широка гама от цветове
  • Лесно се грижите

Някои недостатъци на PVC плинт:

  • Изкуствен материал
  • Разширена инсталация, използваща ъгли, щепсели, скоби и др.
  • Лека здравина

Плинт от MDF

МДФ, от който се изработва первазната плоскост, е дървесна дъска със средна плътност, която се произвежда чрез сухо пресоване на дървени стърготини под високо налягане и температури.

В процеса на производство на основата върху MDF основа, е залепен филм със шаблон или фурнир. Благодарение на тях, появата на цокъла става по-представителна.

Този тип цокъл ще допълни перфектно тези видове подови настилки като линолеум, плочки, ламинат и килим.

Предимствата на MDF первази са очевидни:

  • Устойчив на проникване на вода
  • Устойчив на различни замърсители и ултравиолетови лъчи
  • Има ниска цена

Вероятно единственият недостатък на тази перваза е, че е доста податлив на въздействието на механичните товари.

Подложка от корк

Основната суровина в производството на коркови первази - коркова кора. Благодарение на изключителната гъвкавост на материала такъв цокъл е идеалното решение за проектиране на подиуми, колони и заоблени стени.

Този тип первази се инсталират най-добре с подови покрития от корк.

Плинт от метал

В производството на метални первази използва метал като стомана, алуминий и месинг. Обикновено се прави по индивидуална поръчка.

Външната част на основата по време на производството е покрита с покритие на базата на полимери или декоративен филм. Металът изглежда най-добре с подова настилка от теракота.

Начини за монтиране на первази



Преди да купите перваза, трябва точно да изчислите необходимото количество. За да направите това правилно, трябва да измерите периметъра на стаята, да отмените размера на вратите от него и да добавите около 2 метра от резерва. Тогава получената сума трябва да бъде разделена на перспективна дължина на плинт. Резултатът ще бъде броят на ламелите, от които се нуждаете.

Полезен съвет: ако в процеса на разделяне сте получили резултат под формата на частичен номер, тогава закръгляването му трябва да бъде направено в по-голяма страна.

Например, ако периметърът на стаята е 21 метра, а дължината на цокъла е 2,5 метра, тогава разделянето произвежда число 8,4, което е закръглено до 9 и поради това е необходимото количество цокъл. 

Монтаж на дървен плинт

Има няколко метода за монтиране на бордова дъска от дърво.

  • Първият метод е фиксирането с помощта на "течни нокти"
  • Вторият метод е фиксиране с винтове.

Дървеният плот е екологичен, безопасен и привлекателен.Листът трябва да се стартира от вътрешния ъгъл на стаята, докато се окачват две первази под ъгъл от 450 на стола.

След перваза на перваза, трябва да получите ъгъл от 900. След необходимата подготовка на перваза за първата стена, ние се обръщаме към фиксирането.

Фиксирането с "течни нокти" или монтажно лепило се извършва на няколко етапа.

Първо, от вътрешната страна на основата, трябва да нанесете лепилото и да го нанесете според инструкциите (от 5 до 10 минути). След това в единия ъгъл на основата на плотове плътно притиснат към пода и стената и по този начин се укрепва, докато пълната настройка на лепилото. В зависимост от видовете лепило този път може да се различава съществено помежду им. За адхезиви на базата на разтворители, това време ще бъде от 3 до 5 минути, а ако лепилото има водна основа - след това 15 до 20 минути.

Освен това, описаните по-горе действия за довършване от плинт се извършват по целия периметър на стаята. Ако в ъглите по стените и между ограждащите плоскости има пукнатини, те могат да бъдат запечатани с шпакловка, а след това да боядисват и почистват такива места.

Трябва да се отбележи, че при инсталиране на перваза с помощта на лепило, ще бъде почти невъзможно да се премахне, без да се повреди самата пола или стена.

Закрепването на основата с винтове се извършва със следните стъпки. В первазите се пробиват дупки на разстояние от 50 см, като се изчисляват каналите, съответстващи на диаметъра на винта.

Прилагайки основата към стената, през предварително пробитите отвори направете маркировките, като започнете с вътрешния ъгъл. След това пробиваме дупки, поставяме дюбели в тях и фиксираме основата.

Запълнете винта и винта за свързване с шпакловка.

Монтиране на первази с кабелен канал

Плъзгащите се дъски с кабелен канал са много полезни за поддържане на чист вид на цялата стая.Ако не искате да пробиете стените за допълнително окабеляване, тогава отлична опция е да монтирате перваза на дъската с кабелен канал, в който има специална отделяща се лента и жлебове за маскиране на проводника. При полагането на кабела не се използва само самият кабел, но също така и пролуката между стената и декоративната лента на основата.

Завършените вътрешни и външни ъгли, фуги и щепсели значително намаляват времето за инсталиране.

Как да закрепим цокъла с кабелния канал?

Монтажът на пластмасовата плоскост с кабелния канал се извършва по следния начин:

За начало е необходимо да маркирате местата за фиксиране на основата, разстоянието между тях не трябва да е по-голямо от 50 см. След това, след демонтирането на декоративната част, пробиваме дупки в нея.

Започвайки от вътрешния ъгъл, закачваме дюбелите в стената и след това фиксирайте основата с винтове.

За да направим ъгловото свързване на основата по-надеждно, поставяме вътрешен или външен ъгъл. За да комбинирате две части на основата, използвайте специален съединител.

След като се постави кабелният канал, отново фиксирайте декоративната част на основата. Несвързаните части от первазите могат да бъдат затворени със запушалки.

Надяваме се, че описаните съвети ще ви помогнат бързо, лесно и най-важното, да инсталирате правилно дървена или пластмасова перваза, както и перваза с кабелен канал. Ако е необходимо, на нашия уебсайт винаги ще намерите отговора на вашите въпроси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закрепване на плинтЗакрепване на плинт
Разнообразие от избор на външни цокли в интериораРазнообразие от избор на външни цокли в интериора
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Бял плинт в интериораБял плинт в интериора
Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначкаКак да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
Полагане цокълПолагане цокъл
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Широкият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилваШирокият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилва
Инсталация за подова настилкаИнсталация за подова настилка
Как да поставите плинтКак да поставите плинт
» » Редактирането на перваза е крайното докосване при полагане
© 2021 BggeHat.com