Как да изберем бордюра за опънати тавани



Простиращите се тавани се различават по практичност. По правило стандартната гаранция за продукти е до 10 години. Но като цяло този период няма никакви ограничения. Опънати тавани значително подготвят стаята, придават й естетически вид, независимо дали е романтична или мистериозна.
бордюра за опъвам таван
Процесът на монтаж означава малка разлика между тавана и стената. Тази празнина трябва задължително да бъде фиксирана. Пружинни дъски ще дойдат на помощ, които са прикрепени към стената. Те са призовани да скрият пропастта близо до таванния участък.

Плинтове и техните видове

Днес можете да намерите первази от голямо разнообразие от материали, луксозни форми и цветове. Разликите в теглото, гъвкавостта и здравината. Височината на тавана много често влияе върху избора на материал.
Материали за създаване на первази:
  • пластмаса;
  • пяна;
  • Полиуретанова пяна;
  • полистирол;
  • PVC граници;
  • Дървена основа;
  • Гипсокартон;
  • Вложки (меки или твърди).

Граница за опънати тавани от пластмаса

Уплътнението запълва пролуката между тавана и стената. Формулярът е представен под формата на букви L и T. Тавански бордюри се различават по ширина, устойчивост на замръзване, закрепвания (например счупване).
как да изберем бордюра за опънати тавани
Продуктите във формата на буквата L са доста здраво за стената и тавана и са лесни за инсталиране. Обликът изглежда като мазилка. Най-често пластмасовите первази са направени за дърво, мрамор или метал. Тази опция е по-икономична в сравнение с материалите, от които е направена мазилката. Това се дължи на популярността на използването на пластмаса за опънати тавани.

Граница за опънати тавани от пяна пластмаса

Асортиментът се представя от продукти с различна форма и размери. Инсталацията е забележима поради своята простота и не изисква специална подготовка. Сред минусите можем да отбележим недостатъчната сила на материала. Въпреки това, на цена, тя е много по-ниска от конкурентите си.
Обемни декори се създават само от пластмасовата багета от пяна. За фиксиране на пластмасовата облицовка от пяна се използва основно лепило за строителството. Важно е съставът на лепилото да не съдържа разтворител. Това създава допълнителни трудности в работата.
как да инсталирате бордюра за опъвам таван
При създаване на петна върху борда на перваза, най-доброто решение е да го боядисвате с нов слой. Подходящи бои на водна основа, например латекс или акрил.

Граница за опъвам таван от полиуретанова пяна

Основата е най-добре боядисана в цвета на опъна таван (можете да изберете контраст). Появата на материала е различна естетика. В същото време полиуретановата пяна има голяма маса и може да бъде фиксирана само към стената.
Материалът не абсорбира влагата и не се страхува от внезапни температурни промени. Плотът е гъвкав, така че можете да създавате ъгли с всякаква форма или дори стенен дизайн.
ограничаване на устройство за опъване на тавана
Важно: На тапета върху вертикална повърхност се залепва лека перваза. Материали с тежко тегло - изключително за чиста стена. Визуално целият процес може да се види на снимките и видеоклиповете. Прочетете също: "Как да лепене тапет с опъвам таван".

Полистиронови первази

Полистироловите первази (или филетата) също имат доста красив външен вид. Имат слаба сила, прекъсват прекалено лесно. Не абсорбирайте влагата, но когато свиването не става все по-широко. Продуктите се различават по дължина, което е 1-2 метра (прочетете също: "Плинт за опънати тавани как да избирате").
ограничаване на стреч таван със собствените си ръце

PVC прегради

PVC границите са бюджетен вариант. Те се отличават с широк асортимент, широка гама от цветове и покрития. Има подложки, направени под дърво или мрамор. Инсталирането не е трудно. Почти е невъзможно да се оцвети материалът. Освен това, первази от PVC се страхуват от температурни промени.

Простри тавани - бордюри от дърво

Такива филета са скъпи и украсени. Материалът е доста здрав, издръжлив и екологичен. Прости тавани, заедно с дървени первази, изглеждат кралски. Единственият недостатък не е пластичността на материала.
ограничаване на опънати тавани със собствените си ръце

Мазилка от гипс от гипсови материали

Стъклото ви позволява да изберете този, който се вписва в определен интериор. Материалът е с високо качество, екологична чистота и издръжливост. В същото време цената също е доста висока. Сред недостатъците могат да се отбележат прекомерната чупливост и тежкото тегло.

вложки

Най-простата и евтина версия на филето е мека вложки върху окачения таван. Не е забележим елемент, различаващ се в неговата гъвкавост и класика (няма модели и текстури). Особено популярни са гъвкавите первази.
Как да се определи един цокъл за опъвам тавани, подробно видео:

Закрепване и неговите елементи

Първата стъпка е да премахнете всички измервания и да подготвите заготовките на первазите. Оптималната опция - парчета със средна дължина. Ако материалът го изисква, се получава неговият цвят.
Не поставяйте цокъла на тавана! Това може да доведе до екструзирането на последното или до промяна на времето на степента на опъване на лентата. Също така това ще се отрази негативно на филма. Прочетете също: "Материал за опънати тавани - най-доброто решение".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
Простри таваниПростри тавани
Видове опънати таваниВидове опънати тавани
» » Как да изберем бордюра за опънати тавани
© 2021 BggeHat.com