Как да изберем подови пластмасови первази

Пластмасова перваза

Каква е тайната на голямата популярност, която пластмасовият перваз от пода е придобил в сравнение с подобни продукти? На първо място, тя не само дава завършен вид на всяка повърхност, но и възможността да се използва този елемент като декор, скриващ електрическите кабели. Но това е само една от причините в полза на такива первази.

Какви са те по конфигурация? Как да монтирам? Това и много други неща ще бъдат обсъдени в тази статия.

Предимства и недостатъци

Когато говорим за даден материал, техническите му характеристики винаги се споменават, за да се посочи веднага целесъобразността на използването му. Ето какво ще разгледаме по-долу.

За разлика от первази от масивно дърво или MDF, тези модели имат редица неоспорими предимства:

  1. Гъвкавост. Това качество ви позволява да закрепите продукти към стени, които не се различават по правилност на линиите. След като направите дупка за закрепване на определено място, можете да отрежете основата до пода с винт-водач, без да забележите никаква разлика.
  2. Избор на метод за фиксиране. За разлика от други видове первази, изработени от PVC, можете да монтирате една от трите опции.
  3. Прост процес на инсталиране. Ако в случай на дървени цокли или MDF материал, който винаги ще трябва да ги закара до ставите, рязане точно на линията, когато се работи с пластмаса, която да се лишават от такава "удоволствие". Това е един вид дизайнер, снабден с различни свързващи елементи.
  4. В пластмасовите первази използваха за първи път крепежите за полагане на проводниците, които, ако е необходимо, бяха бързо достъпни.

От недостатъците на плинт, изработен от PVC, е възможно да се отбележи крехкостта на материала и относителната ненадеждност на закрепването на съединителните елементи. Ако първото може да бъде съгласувано, като се внимава при инсталиране, втората се елиминира чрез допълнителни действия. Докосващите щепсели и външните ъгли, които обикновено се удрят заедно с мопа при почистване, трябва допълнително да бъдат залепени към безцветен лепилен уплътнител.

Разновидности на продукта и технически характеристики

Изборът на пластмасови первази - риторичен въпрос, защото такова разнообразие от такива модели не се различават. Поради това основният акцент се поставя върху техническите характеристики на материала, разнообразието от нюанси и качеството на оцветяването.

Ако говорим по-подробно за структурните модели, можем да различим два типа:

  • Глупна бордова дъска. Това е продукт от едно парче, от вътрешната страна има специални канали за крепежни елементи и допълнително полагане на нископроводни кабели, интернет кабел или телефонни проводници. В този случай няма да има достъп до проводниците.
  • Подложка с кабелен канал. За разлика от опцията за глухи, тези продукти се състоят от две части. Долният с закрепване и възможност за полагане на проводниците е монтиран на пода, а горната, декоративна, се захваща в специални канали.

Освен това е необходимо да се подчертае наличието на гумирана лента по ръба на целия продукт. Благодарение на него, когато се монтира върху неравномерни повърхности, основата ще приляга плътно към тях, предотвратявайки кондензацията и влагата да излизат отдолу и да причиняват появата на мухъл и гъбички.

Яркият пример е марката пластмасови первази "идеална". Продуктите на тази фирма са представени от огромен асортимент от различни цокли от PVC, с отлични технически характеристики и широка цветова гама.

Комплект компоненти за инсталиране

Капачки от пластмаса KronPlast

Елементи на обшивката

При монтажа на всички видове пластмасови первази се използват различни елементи за свързване на ъглите и ставите:

  1. Ъгли. Тези аксесоари ви позволяват да свържете елементи във външния и вътрешния ъгъл на стаята.
  2. Конектори. Докоснете два сегмента, които трябва да бъдат фиксирани на една стена.
  3. А все още мъниче. Те покриват крайните части на основата, когато тяхната инсталация в права линия е запушена от всяка секция. Като правило те се монтират близо до вратите. Заготовките са ляво и дясно и обикновено се продават по двойки.

Три опции за монтаж

Както бе споменато по-горе, пластмасовият пластмасов под може да се закрепи по три начина - залепете, закопчайте плинта и използвайте специални скрити ключалки.

Скрити крепежни елементи

Особено трябва да се подчертае третата опция, когато се използва, която повърхността на материала няма да бъде развалена от изпъкнали шапки от самобръснати винтове или dowel-пирони.

Задайте ключалките на определено разстояние - обикновено 30 или 40 см. Ако е необходимо, можете да закрепите продуктите и с по-честа стъпка, която зависи от гладкостта на работната повърхност.

Дюбел-пирон

Пластмасова подова пластмаса

Закрепване на плинт

Това е опция за монтаж от край до край. Той също така ви позволява сигурно и плътно да издърпате основата към пода или стената, като минимизирате възможните празнини между нея и стената.

Леко засенчен от този метод не е прекалено естетичен външен вид на первазната дъска, която разваля главата или нокътната глава на повърхността й. Скриване на този дефект може да бъде мебел stub, бране в цветен материал.

Към бележката! Този начин на закрепване на перваза се счита за най-здрав и издръжлив в сравнение с други опции.

лепене



Тази опция е възможна само ако стените и пода са възможно най-плоски. В противен случай, за да инсталирате плинт, така че да няма видими слотове, това е много трудно. И в някои случаи е напълно невъзможно.

Използва се за закрепване на такъв метод за лепила "Lakrisil" или "Моментна инсталация".

В заключение, трябва да кажем малко за опциите за резитба на пластмасова перваза. Като цяло, тя може лесно да бъде обработена от всеки инструмент. Можете да използвате общ рязък заострен нож или метален файл с малък зъб. Ако работите с мозайка, поставете го с минимална скорост, за да не "разкъсате" материала. Преди да инсталирате, винаги третирайте ръбовете с "гнездо" или файл, така че бръчките да не възпрепятстват инсталирането на ъгли или докинг елементи.

Форми и размери на плинт

Форма на плинт

Устройството и размерът на основата

Размерът на пластмасовите первази варира в малък диапазон. Обикновено средната височина на елемента е от 5 до 8 см. Оптималният размер за използване в хола е 6 см. Максималната широчина на тези модели е около 25 мм.

Стандартната дължина на продукта е 2,5 метра, но по желание на клиента, производителите могат да произвеждат 5-метрови ленти.

Също така на пазара на материали можете да намерите специален вид пластмасови первази, доставени в ролки с дължина от 25 до 50 метра, височина 45 и широчина 20 мм. Тя се отличава с богатата си цветова палитра, имитираща естествени или изкуствени материали. Еластичните первази са идеално решение за обшивка на плътни покрития - кварцова винилова плочка, хетеро- или хомогенен линолеум.

Външно кант има изящен външен вид, изпъкнала или плоска форма и малък издатък (evroplintus) или както се нарича "крак".

Широк плинт

Такива модели могат да бъдат намерени по-често в различни дизайнерски подови настилки. Подреждат органично във всеки интериор, съчетан с ниски или обратно високи тавани, подчертавайки избрания стил на стаята.

Освен това широкият плинт напълно покрива всички пукнатини между него и повърхността на пода или стената. Високата лента няма да създаде проблеми при подреждането на мебелите и ще позволи те да бъдат издърпани по-близо до стената.

Широкият цокъл с кабелен канал е много необходим. Тя ви позволява да скриете голям брой кабели, например в офис, където има много оборудване. Това не влияе на цялостния външен вид на стаята. Също така е много удобно, че от предната страна има подвижни панели, които ви позволяват да завършите окабеляването дори след монтажа на елемента.

Подобно на други модели, широк плинт има мек ръб по цялата дължина, което прави възможно да се скрие неравномерността на покритието. По този начин, избирайки широк цокъл, не само завършваш финала, но и скриваш комуникациите, затваряйки незначителни нередности.

Бял пластмасов цокъл в интериора

Монтаж на первази

Бяла дъска подови дъски

Изборът на цокли от този цвят е наистина огромен. Това позволява на дизайнерите да въплъщават всякакви идеи за интериорен дизайн в различни стилове. Най-често при избора на бяла перваза, широките й варианти се пускат в действие, което изглежда шикозно във всеки интериор. Но все пак дизайнерите препоръчват много внимателно да ги използват и основно съветват да ги поставите във високи помещения.

Бял профил на пластмасовата перваза изглежда особено красив на тъмни и светли стени. И много често те се използват в комбинация със снежнобял арки или входове. В този случай оцветяването на самия плат може да бъде контрастиращо.

Идеалният вариант ще бъде бял широк цокъл, когато декорирате стая в стила на "Прованс". В този случай си струва да се обърне внимание на текстурата, направена за "старите времена". Също така, тази цветова схема ще украси стаята, декорирана в стил Арт Нуво. В този случай, според цвета, декоративните елементи трябва да са възможно най-близо до стената. Модерните се отличават с извити линии, така че еластичността на пластмасовите первази от бял цвят ще бъде много полезна.

Пластмасовата марка е идеална

Идеален за всякакви покрития

Плинт "Идеал"

Моделите от тази марка се използват за довършителни работи на всякакви настилки. Плотът на идеалната марка се произвежда в четири типа. Затова всеки ще може да намери подходящата опция за себе си. Като правило продуктът е направен в S-образна форма, а в центъра има бар с кабелен канал.

Всички модели на первази на идеалната марка имат технически характеристики, които говорят за пожарна безопасност на продуктите, устойчивост на възможни вълни от напрежение или къси съединения в мрежата. В колекцията на този продукт можете да намерите различни модели с двоен кабелен канал, където можете да поставите повече кабели. Също така всички продукти се допълват от гумен ръб, който идеално прикрива малки неравности на стените или подовите повърхности. Продуктите произвеждат марка идеална пяна-PVC на основата на съвременните руски разработки.

заключение

Ползата от пластмасовите первази е очевидна. Нищо чудно, че повечето майстори, участващи в довършването на помещенията, ги използват много по-често, отколкото други варианти на такива продукти. Ето защо, отразявайки избора на довършителни материали, е необходимо да обърнете специално внимание на този вид первази за довършване на пода във всякакви помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на перваза на подаМонтиране на перваза на пода
Как да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръбаКак да монтираме пластмасова перваза с кабелна тръба
Как да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначкаКак да монтирате пластмасови первази, монтирани в основата, с винтове за самобръсначка
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Кои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалитеКои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалите
Широкият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилваШирокият стилен и елегантен интериорен елемент се подсилва
Инсталация за подова настилкаИнсталация за подова настилка
Закрепване на пластмасови первазиЗакрепване на пластмасови первази
Видове таванни первази с различни формиВидове таванни первази с различни форми
Как да видя един таван перваз - НачиниКак да видя един таван перваз - Начини
» » Как да изберем подови пластмасови первази
© 2021 BggeHat.com