Как да видя един таван перваз - Начини



За монтирането на облицовката на потока е необходимо правилно да се съедини във външните и вътрешните ъгли, точно както при съседните елементи и стената. В тази статия ще говорим за това, как правилно да виждаме перваза на тавана.

Методи за рязане на ъглите на перваза

Има три основни метода за рязане на ъглите на первази:
  • с помощта на стол;
  • с помощта на чертежа на масата;
  • използвайки маркировките на тавана.
как правилно да изрежете перваза на тавана
Разбира се, можете да добавите към тази класификация още един метод - "по око". Но въпреки факта, че се използва доста често, такава практика почти не позволява да се достигне качествено кръстовище на елементите (да се чете:Как да се присъедините към таван бордюр борда - опции").

Как правилно да режете тавана первази с помощта на един стол?

Какво представлява столът? Това е специален инструмент, който прилича на табла с карета. Жлебовете са предназначени за точно рязане на ъглите на пръти, ламели и други елементи. Стандартният шаблон има шаблони с такива ъгли като 45, 60, 67,5, 90 градуса.

Формиране на вътрешния и външния ъгъл

Как да отрежете тавана первази за външния ъгъл? За да го изрежете, е необходимо да поставите основата в табулатора от страната, с която елементът ще бъде фиксиран на тавана. По този начин, таван багет се прилага към близката стена на стола. След това на жлеба, който има наклон от 45 градуса, нарязани на самата перваза.
Филето се нанася с дъното до горната част на стола. По този начин ще видим елемента точно в ъгъла, в който е прикрепен към тавана. Не забравяйте, че долната гранична точка ще граничи в ъгъла на стената, т.е. това ще бъде крайната точка на профила.
как правилно да отрежете перваза на тавана
За да се отреже левият цокъл на външния ъгъл, рамото се позиционира от ляво на дясно, а за облицовката отдясно, напротив, от дясно на ляво.
И какво трябва да направим, за да отрежем вътрешния ъгъл на лявата дъска? В този случай долната крайна точка на елемента ще изпъкне, така че лявото филе ще бъде изрязано от дясно на ляво и от дясно наляво (прочетете "Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знаеБлагодарение на това ще получим вътрешен ъгъл.

Рязане на ъглите с рисунка върху масата

Но как да направите таван, ако не разполагате с стол във вашия арсенал? Можете да направите друго. За това имаме нужда от рисунка на масата, която ще симулира шаблон с ъгли.
как да се намали технология таван первази
На първо място, върху парцел с площ паралелно rascherchivayut две линии, разделени от разстояние, равно на вътрешната страна на улуци митра кутия, а именно 8,5 см. Сега, с помощта на тези линии прави на площада, който е домакин на два диагонала. Така че имаме 45-градусов ъгъл.

Отрязване на вътрешния ъгъл на левия плинт

Следващите операции не се различават от това как направихме вътрешния ъгъл с помощта на стол. Само в този случай натискаме цокъла не към страната (която просто не е), а към изчертаната линия. За да улесните излагането на основата на нивото, поставете кутия на линията. По този начин получавате повърхност, върху която можете да се опрете на основата. Не забравяйте, че основата не трябва да лежи директно върху линията. Ето защо се използва кутията.
как да намалите опцията за первази на тавана
При рязане долната част на основата ще бъде насочена от вас. За външния ъгъл горният ъгъл на профила ще изпъква, а за вътрешния ъгъл - долния ъгъл.

Таван за монтаж на первази

Този метод се използва, ако ъглите на стаята ви не са прави, т.е. не са 90 градуса. В този случай отрязването на масата или шаблона на масата няма да даде желаните резултати.
Първо трябва да направите проста рисунка. Перката е поставена в ъгъла и по тавана е изтеглена линия. Подобна операция се извършва на съседната стена. Сега, ако на стената нанесете перваза, една от линиите ще я пресече (виж снимката). Тази точка и долният ъгъл на основата са на линията на изрязване. По този начин се получава необходимия ъгъл на рязане.
как правилно да изрежете технологията за таванни первази
За да оформите външните ъгли, нарисувайте подобен чертеж. Само в този случай горната част на основата ще изпъква.

препоръки

За рязане на первази от твърди материали (дърво, гипс, полиуретан) се използва хартия за метал. Малките зъби позволяват нарязването да бъде гладко. Но това не означава, че една дървена машина на дърво с малки зъби ще постигне същите резултати.
Острият конструктивен нож се използва за рязане на ъглите на пяната. Ножът не може да изреже този материал.

Как да отрежете основата на пода?

Всичко, което описахме по-горе, е вярно за подови первази. В този случай само страната на притискане на продукта към страната на стола се променя. Например, ако просото таван корнизи ние натиска на продукта към най-близкия край, а след това первази, тя се притиска към момента релса.
как правилно да намалите препоръките на тавана
Ако рисувате ъгли направо на пода, операциите са подобни на маркировката върху масата. Само в този случай ще погледнете основата отгоре надолу.
Способността да се направи ясна рязане е предпоставка за получаване на красива и незабележима връзка на две съседни первази. Това е особено вярно в случая с използването на дървени филета.
Как да направите таван перваза борда, за повече подробности за видео:

заключение

За да се свържете равномерно с таваните, препоръчваме да го изрежете под наклонен ъгъл, важно е да следвате последователността на модела на продукта. Благодарение на този подход ще получите едва забележима връзка. Тази препоръка обаче не може да се използва за профили от гипс, тъй като във всеки случай ще запечатате фугата със замазка.
Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да разберете въпроса как да поправите тавана на перваза.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Важно е да се знае - как да се присъедини към ъглите на тавана первазиВажно е да се знае - как да се присъедини към ъглите на тавана первази
Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
Как да лепирам таванските корнизиКак да лепирам таванските корнизи
Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтажКак да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Таванна основа с подсветка как да направите себе сиТаванна основа с подсветка как да направите себе си
Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
» » Как да видя един таван перваз - Начини
© 2021 BggeHat.com