Как да лепирам таванските корнизи



За уплътняване на връзката между стената и тавана е най-добре с филе. Този прост декоративен елемент позволява да изгладите острите ъгли и да направите интериора по-хармоничен.
как да лепира цокъла до тавана
Филетата или таваните са залепени по същия принцип. Но в зависимост от материала се използват различни лепилни смеси. За да разберете как да лепирате основата на тавана, е необходимо първо да определите материала за профила. В зависимост от това, филетата не само могат да бъдат залепени с полимерни лепила, но и с пълнители. В допълнение, в някои случаи е разрешено използването на пирони или винтове.

Закрепване на перваз на повърхността

За да разберете как да лепете тавани на тавана, можете да видите снимки или видео инструкции на нашия уебсайт. Но все пак, нека да разберем в този процес стъпка по стъпка.
Полимерните лепила се използват за фиксиране на полиуретанови, пяна и дървени профили. Е, как е залепена таванската мазилка, питате? Материалът е просто поставен върху шпа По подобен начин сместа за пълнене се използва за монтаж на пяна филета. Той едновременно ви позволява да залепите продукта и да запечатате ставите между съседни елементи.
как да лепира цокъла до тавана
В допълнение, голямо влияние върху метода за поставяне на филета има стенен и таван. Така например можете да се изправите пред ситуацията, когато самозалепващият се таван се фиксира със замазка върху стена, изработена от керамични плочки и таван от PVC панели. Това е, че е много по-важно не какво се използва лепило, а как правилно да лепи пластмасови корнизи. В този случай е важно нещо важно, дървени филета се поставят върху лепилото или върху винтовете.
Замазката се използва доста често за полиуретанови первази, но е много по-правилно да се използват полимери с втвърдители. Също така е необходимо да се споменат всички видове широки цокли от гипс. Тъй като такива продукти имат достатъчно голяма тежест, проблематично е фиксирането на филето само с един кит. Ето защо, за допълнителна тавански первази се използват винтове. Дълги винтове завинтват директно в стената, през цокъл, а дори и когато не е напълно прецакани, че не е скрит в приумица на шапка, това ще бъде достатъчно, за да временно да задържа на продукта и неговото надеждно закрепване замазка. След като сместа се втвърди, винтът се отстранява (ако не е влязъл изцяло в основата) или просто затворен с шпакловъчен материал.

Ние лепираме тавана первази правилно

И как да лепира цокъла на тавана, ако има достатъчно широка основа? В крайна сметка в този случай е много трудно да се настрои инсталационната линия. За целта е необходимо да се изчертае контролна линия по дъното на филето. Той се прави или с молив под самия профил, или с помощта на шкурка (chokline).
когато са залепени таванни первази
Плотът трябва да лежи под ъгъл между таван и стена на редовни интервали, като е разпределил ширината наполовина във всяка равнина (прочетете: "Как да лепене тавани первази в ъглите: полезни съвети").

Ъглови и междинни секции

Сега нека разгледаме най-трудната и отговорна част от инсталирането на первази. А именно инсталирането на филета във вътрешните и външните ъгли.
За правилното изрязване на частта трябва да използвате специален инструмент - стол. Има прорези в нея, които са шаблон с различни ъгли (45, 60, 67.5, 90 градуса). За да отрежете первазите, използвайте ъгъл от 45 градуса (за повече подробности: "Как да отрежете таван первази в ъглите: полезни съвети").
За да отрежете филетата на вътрешния ъгъл, той се поставя в печката, така че частта, която ще бъде на тавана, да бъде притисната към дъното. Тоест, основата трябва да е сякаш с главата надолу.
от коя страна да лепира таванът
За филето, разположено от лявата страна на ъгъла, се поставя в изпражненията от лявата страна. Съответно дясната част се вмъква вдясно. Изрежете цокъла от дясно на ляво за левия вектор и отляво надясно за правилния вектор. По този начин се оказва, че за да се оформи вътрешен ъгъл, основата трябва да е по-дълга в долната част.
И как да се справят с монтажа на филетата във външните ъгли? Подходът е сходен. Само в този случай разрезът се извършва в обратна посока. Тоест, за лявата част на ъгъла сме срязани отляво надясно и от дясно наляво. По този начин основите, формиращи външния ъгъл, трябва да са по-дълги в горната част.
Това е чрез разликата в дължината на горната и долната части, които можете да определите веднага, за да определите какъв ъгъл е тази или тази част.

Чертеж за рязане на ъглите на плинт

Що се отнася до рязането на ъглите, всичко е ясно. Но какво ще стане, ако нямате стол под ръка? Как да изрежете перваз дъска, от окото? Не ви съветваме да направите това, тъй като резултатите няма да бъдат много добри. Много по-правилно е да се прави друго. За точното рязане на ъглите без стол, а също и когато частта е много широка (повече от 8,5 см), се използва чертеж.
как лепени таван первази
За да направите това, на масата или друга хоризонтална повърхност се изчертават две прави успоредни линии. В зависимост от разстоянието между тях, квадратът е маркиран вътре. Така например, ако линиите са на разстояние 10 см един от друг, тогава ние формираме квадрат 10 * 10. В нея провеждаме диагонали. Тези линии ще бъдат шаблон за ъгъл от 45 градуса.
Това означава, че получихме аналог на стола на дърводелците, но само без страни, на които е възможно да се закрепи плинт. Можете обаче да направите такава подкрепа сами. На линията е просто монтирана дъска или плътна кутия. Сега можете лесно да отрежете первазите за вътрешни и външни ъгли.

Направете линия на тавана

Но доста често има ситуации, когато ъгълът на стаята далеч не е перфектен, т.е. няма необходимите 90 градуса. По този начин первазът, отрязан на табуретката, не образува правилния ъгъл и ще получите или пространството между частите, или те ще се припокриват.
как да лепене технология таван цокъл
За да инсталирате правилно филетата, маркировката на тавана е направена. За да направите това, трябва да поставите основата в единия ъгъл на стаята и да изчертаете линия по горния й ръб. Същото важи и за съседен ъгъл. В резултат на това ще имаме две припокриващи се редове. Това е точката на тяхното пресичане, която ще бъде знакът за рязане на ъгъла. Същата линия на рязане на основата ще премине от споменатата точка до долния ъгъл на филето. След като отново изрежете ъгъла, уверете се, че сте извършили правилно операцията. За да направите това, просто прикрепете два съседни пръта един към друг. Ако отрязъкът е правилен, те се прилепват заедно.
Само след такава проверка можете да продължите да поставяте филетата (повече:Какво да лепене таван первази - препоръки").

Докинг на гипсова мазилка

С разрязването на ъглите всичко е ясно и сега сте готови за почти всяка ситуация. Нека да преминем към въпроса как да лепираме таванните плочи, ако тяхната дължина не е достатъчна да покрие цялата стена. В този случай трябва да се направи съвместно. В този случай тя може да бъде директна или наклонена. Всичко зависи от материала на рамката и нейната текстура. Така например, полистиролът и гипсовите филета се препоръчват да се съединяват под прав ъгъл. Това се дължи на факта, че детайлите, които ще залепите върху шпакловка, което лесно запечатва произтичащата празнина. Важно е точно да се съчетаят точно двете съседни детайли (повече:Как да се присъедините към таван бордюр борда - опции").
как да слепете перваза на таванната технология
Но дървени и полиуретанови первази е по-добре да скачат под ъгъл (да се чете:Докинг таван первази в ъглите") Наклонената рязане ще бъде по-малко забележима за наблюдателя, така че съединението няма да бъде толкова изпъкващо. Не забравяйте, че качеството на снаждането е повлияно от точността на монтажа на частите един към друг.

препоръки

Затова разбрахме как да лепим филетата и как да ги нарязваме в ъглите, но не споменахме кога да лепим тавана. Има огромна разлика между инсталирането преди и след тапета. Тапети - това е крайният облицовъчен материал. Това означава, че те не са предназначени да запазят на повърхността си декоративни детайли. Това означава, че филетата трябва да бъдат предварително залепени.
И коя страна да лепира тавана первази? Всичко зависи от типа и терена, както и от вътрешността на самата стая.
как да лепира цокъл на тавана технология
Особено внимание трябва да се обърне на рязането на первазите. Така че, за твърди материали, като гипс и полиуретан, трябва да се използва метална хартия. В този случай, в случай на рязане на обикновена дървесна хартия (дори и с малки зъби), пътеката на края ще бъде разкъсана. Пенопластът се нарязва с остър конструктивен нож.
Лепило за таван във вътрешните или външните ъгли може да бъде улеснено от един малък трик. Вярно е, че важи само за пяна и дървени части. Когато завършите монтажа на периметъра, направете последния профил малко по-дълъг (с 1 мм). Благодарение на плътното компресиране, всички малки празнини и неравности ще се затварят. Всички останали недостатъци (чипове и пропуски) се изравняват със силикон или шпакловка.
За первази от дърво, пролуките могат да бъдат покрити с тънка дървена плоча, която се задвижва в процепа и се смила на нивото с повърхността на детайла.
Как да лепене на тавана цокъл, подробности за видео:

заключение

Е, това са всички трикове за инсталиране на филетата на тавана. Може би няма да можете да отрежете или поставите основата правилно за първи път, но след няколко опита резултатът ще ви изненада. Такъв прост детайл ще допълни интериора ви и ще го направи по-пълен и уютен.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Елементи за закрепване на тавана на филтъраЕлементи за закрепване на тавана на филтъра
Окачен таван за видовете баниОкачен таван за видовете бани
Облицовъчни тавани разновидности на дизайнаОблицовъчни тавани разновидности на дизайна
Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхностиКак правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Какво да лепене таван первази - препоръкиКакво да лепене таван первази - препоръки
Как да лепира таван первази на тапетКак да лепира таван первази на тапет
Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
» » Как да лепирам таванските корнизи
© 2021 BggeHat.com