Свързване на таблата за таван на инсталацията

Както знаете, често е представен краят на помещенията монтаж на таванни первази, чиято същност е да се скрият ставите между повърхността на тавана и стените.
Малко хора знаят, че с помощта на первази е възможно да се украси външния вид на стаята по значим начин. Поради способността си да визуално разширяват стаята, те ясно очертават контурите на стаята, а също така дават на помещението цялостно покритие.
как да лепира цокъла до тавана
Преди да решите как да лепирате основата до тавана, трябва да запомните, че няма особени усложнения в тази работа, за да можете лесно да изпълнявате инсталацията си сами. След това ще бъде точно как да лепира тавана первази, както и как да лепира тавана первази себе си според всички инсталационни правила (прочетете също: "А след това да лепете таван на плоча: начини за фиксиране").

Изчисляване на необходимия брой первази за тавана

Дори преди да инсталирате первази на тавана, важно е правилното изчисляване на необходимия им брой. Например, можете да вземете стандартна правоъгълна стая със следните параметри: дължина - 5.7 метра, ширина - 4.5 метра. Лесно е да се изчисли, че периметърът на такова помещение ще бъде равен на 20,4 метра. Тъй като первазите са продадени на дължина от два метра, а след това разделяйки периметъра на стаята (20,4 метра) на 2 (парче первази), резултатът ще бъде 10,2. Разбира се, тази цифра трябва да бъде закръглена до най-близкото цяло число в голям начин, също така трябва да се предпазят от липса на материали във връзка с промишлени отпадъци, така че това е най-доброто място за закупуване на 12 таван корнизи.
В случай че стаята е оборудвана с колони или ниши, техните параметри трябва да бъдат измерени с помощта на лентова мярка и да се добави резултата към главния периметър. Както вече споменахме, по-добре е да закупите первази с марж, в противен случай може да се случи, че няма да е възможно да се купи подобна корниз за тавана.
залепване на таванни первази
Ширината на первазната дъска може да варира от два до десет сантиметра. Този материал трябва да бъде избран в зависимост от височината на тавана в стаята. Известно е, че прекомерно широк цокъл до тавана неизбежно визуално ще направи стаята по-ниска.
Получавайки первази, важно е да се гарантира, че всички елементи от материала се доставят от една и съща партида, тъй като цветният нюанс на пробите от различни партиди може да се различава. Също така силно се препоръчва да проверявате всеки елемент за всякакви недостатъци. По-специално, това засяга тавански первази от пяна от пластмаса, защото те често имат неравномерна структура. Така че, лепене таван первази с разбита форма, тоест, с кривина, не е възможно.
Заедно с первазите, можете веднага да закупите необходимите материали в процеса, като например лепило, шкурка и уплътнител.
Също така се погрижете за необходимите инструменти за инсталиране, като:
  • Резачка и нож за рязане на первази;
  • рулетка;
  • митра кутия;
  • молив;
  • монтажен пистолет;
  • живописна лента.
как да лепираш тавана
Въз основа на вида на тавана, който трябва да се монтира, и на използваната категория на первазите, този комплект инструменти може да бъде променен и допълнен.

Избор на первази за тавана

За да започнете, трябва да разберете какви материали се използват, за да направите таван бордюр борда (прочетете също: "Кои таван первази избирате").

Технически характеристики на таванна перваза от пластмасова пяна

  1. Този материал има две неоспорими предимства: първо, той тежи много малко, така че не е трудно да се фиксира върху тавана, а второ, че е доста достъпно.
  2. Недостатъците на основата от пластмасовата пяна могат да се обяснят с нейната слаба устойчивост на огън и недостатъчна здравина. Независимо от факта, че няма нужда да се изисква специална сила от перваза на тавана, материалът може да се повреди по време на работа монтаж на таванни первази. В допълнение, този материал не е устойчив на влага, затова е по-добре да не се използва в помещения с висока влажност, например в баня. Затова, преди да се замислите как да лепете тавана на пяната, е необходимо да се запознаете с всички негови характеристики (прочетете също:След това лепете таван от пяна").


    как да лепете пяна от пяна от цокъла с вашите ръце

  3. Поставката от пластмасовата пяна може да бъде монтирана без проблеми върху гипсокартона или залепената бетонна повърхност. За да направите това, монтажът му се извършва върху шпакловка на основата на гипс или акрил. Алтернативно може да се използва смес от алабастър. (прочетете също: "Боядисване на первази от пяна от пластмаса")
  4. Кога да лепете таван первази, зависи от материалите, използвани за монтаж на таван и декорация стена.
  5. В този случай, ако планирате един от тези видове покрития като тапети или боядисване, по-добре е да се определи таван корнизи предварително, тъй като тя не трябва да бъдат демонтирани, ако е необходимо, например, да се замени скучно тапети, цокли. По отношение на оцветяването, той може да се изпълни и заедно с перваза на устройството.

Закрепване на пяна таван цокъл към шпакловка

Когато решавате как да лепирате основата до тавана, първо трябва да запомните, че по-доброто захващане с шпаклата може да осигури залепването на повърхността на тавана или повърхността на стената в зоните на съединяване.
Процесът на закрепване на перваза е както следва:
  1. Сместа в малко количество трябва да се нанесе върху задната част на основата с шпатула. След това корнизът трябва да се притисне към кръстовището на двете повърхности и остатъка от разтвора да се отстрани и да се избърши външната страна на бордюра с плат, навлажнена с вода.
  2. На първо място, трябва внимателно да подготвите всички ъгли и само след това да изчислите дължината на сегментите, необходими за свързването им, тъй като е много по-лесно да се изгради фуга, направена вертикално от ъгловата става.
  3. По-тясното прилепване на материала може също така да осигури обработка на допиращите се краища посредством фин шкурка. Запечатайте шевовете, можете да използвате преди това замазка или бял уплътнител на базата на акрил.
залепени препоръки за таван
  • След като цялата конструкция е изсъхнала, шевовете отново трябва да бъдат шлифовани с шкурка, а след това можете да започнете да боядисвате основата с някой от видовете боя на водна основа.
  • Неравностите на стените в стаята изискват подреждането на допълнително фиксиране на основата. Тук може да помогне една лента за боядисване, която не оставя следи от тапета.
  • В случай, че основата е залепена за тапета, след това за фиксиране ще трябва да се прилага не замазка, но течни нокти (да се чете:Как да лепира тавана первази на тапета: инсталационна схема").
  • След монтирането на первазите можете допълнително да украсите стаята. Така че, залепени на стените или на тавана тапет се изисква да бъдат отрязани по ръба на основата.
  • Подробни снимки на первази от полиуретан, както и видео за тяхното подреждане, винаги могат да бъдат предоставени от специалисти, занимаващи се с вътрешна декорация на помещения.

    Монтаж на пластикови первази

    Такъв материал за декорация, тъй като пластмасата е придобила широка популярност, по-специално поради достъпните разходи. Това означава, че пластмасовите плотове се монтират много често
    Категорията пластмасови первази е малко и те се използват в зависимост от това кой метод на инсталация е планиран да бъде приложен. Например, ако пластмасовата обвивка е монтирана върху рамка от метал или дърво, тогава в този случай можете да използвате стандартен пластмасов ъгъл.
    Характеристиките на пластмасовите первази от пластмаса са следните:
    1. сигурен таван пластмасови первази с лепило и свързването на ъглите се осъществява с помощта на специални облицовки. Това, което е характерно, като правило, няма никакви затруднения в това устройство.
    2. Има много варианти на лепило за основата, затова днес не е трудно да се избере една от опциите.
    3. Много популярен е типът таванни первази, които не изискват скелетно оборудване, тъй като самият той не е нищо повече от профил. Този дизайн е особено важен за малки стаи, например за бани.
    4. Инсталирайте первази от пластмаса също е по-добре в банята, защото рамката, изработена от метал е по-малко толерантна от висока влажност. Профилът на пластмасата има специален жлеб, предназначен за монтаж на пластмасова дъска или панел в него.
    как да лепираш основата до тавана със собствените си ръце
  • Благодарение на способността на пластмасовата обшивка леко да се движи през панела на повърхността си, по този начин се предпазва от деформация. За да извършите инсталацията, ще трябва да поставите дървена щанга, която е закрепена към тавана или стената с помощта на дюбели, а след това се закрепва пластмасов профил с помощта на самонарезни винтове.
  • При рязане на ъглите е необходимо да се използва стол.
  • В зависимост от дизайна има разновидности на плинт, които се различават външно. Така че много проби са снабдени с функция за регулиране на ъгъла на наклон, както и с ротационен механизъм, чрез който хакове могат да бъдат фиксирани във всяко положение.
  • Ако опитът да работите с резачка не е, тогава е по-добре да използвате електрически мозайката.
  • След приключване на рязането, краищата на материала трябва да бъдат обработени с шкурка. Също така е важно да се помни, че използването на акрилни уплътнители е разрешено по време на инсталирането на материали, съдържащи полимер.
  • Монтаж на плотове за тавани от полиуретан

    Най-често този материал се използва за тези таванни повърхности, които имат сложна форма, както и за тавани тип напрежение (да се чете:Как да лепирам плинтове на опъвам таван").
    Спецификации на цокъл от полиуретан:
    • гъвкавостта на полиуретана ви позволява да монтирате подложка по прозореца или колоната на овалния залив;
    • цветът на материала е бял, но може да бъде ламиниран или боядисан;
    • такъв цокъл има по-широк обхват от приложения, така че е напълно съвместим с всички дизайнерски решения в интериора;
    • Можете да лепете цокъла от полиуретан със същото лепило като пластмасовата перваза.
    Как да лепира таван перваза борда, подробности за видео:

    Устройството на дървен цокъл на тавана

    Този тип цокъл се използва в помещенията, които са облицовани с подплата, MDF или ламиниран шперплат. Струва си да се отбележи, че первазите от дърво са същите като полиуретанови первази за таван, може да се използва като декоративен елемент.
    Такива первази са закрепени върху специални дървени токове, които на свой ред са закрепени към стената с помощта на ноктите и само тогава се монтира върху тях перваза.
    как правилно да залепите подложката до тавана
    Целият процес е както следва:
    1. За да подредите подробно подробностите, трябва да маркирате инсталационната линия на перваза. Важно е да запомните, че ще мине под решетките. След това се очертават точки на закрепване със стъпка от 40 до 50 сантиметра.
    2. В пробитите отвори се монтира облицовка, към която с помощта на винтове се закрепва основата. Самонарязващите се винтове трябва да пасват плътно в дървената основа, а след това получените отвори заедно с образуваните фуги трябва да бъдат измазани.
    3. В процеса на рязане на ъглите и други процедури за устройството дървена перваза на тавана Използването следва същите инструменти, както при инсталирането на други видове первази.
    При тази инсталация на перваза от дърво може да се счита за завършена.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да лепирам таванските корнизиКак да лепирам таванските корнизи
    Как да лепим методите за фиксиране на таванаКак да лепим методите за фиксиране на тавана
    Какво да лепене таван первази - препоръкиКакво да лепене таван первази - препоръки
    Как да лепира таван первази на тапетКак да лепира таван первази на тапет
    Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
    Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
    Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
    Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
    Как да се присъедините към таван бордюр борда - опцииКак да се присъедините към таван бордюр борда - опции
    Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знаеКак правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае
    » » Свързване на таблата за таван на инсталацията
    © 2021 BggeHat.com