Какво да лепене таван первази - препоръки



Поставката за таван или, както се нарича багет, формоване, фриз, филе е декоративен елемент, който се използва, за да даде на стаята по-голяма естетическа стойност. В допълнение, тази проста част ви позволява да скриете неприятната връзка между стената и тавана.
това, което е по-добре да лепене на тавана первази
Филето може да бъде изработено от различни материали - полистирол, полистирол, пластмаса, дърво, частици, гипс, полиуретан и други материали. Изборът на материал директно влияе на това, което може да се лепира например на тавана от пяна.

Средства за инсталиране на перваза

Обмислете най-често използваните инструменти за монтаж на таванни первази със собствените си ръце.
Те могат да бъдат разделени на следните групи:
  • Специални лепилни формулировки на полимерна основа. Най-често срещаните лепила са Момент и Титан. Веществата от този вид имат добра астрингентна основа, кратко време на втвърдяване, сила и надеждност на задържането на свързани елементи. Пазарът предлага много алтернативи на полимерните лепила, но качеството на фиксирането е много по-лошо. Важно е да запомните, че полимерните лепила имат разтворители в техния състав, които поддържат сместа в течно състояние. Ето защо такива лепила не се препоръчват за лепене на крехки подложки (например от пяна). Прочетете също: "Как да лепим багетите на тавана".
върху която е залепена облицовката на тавана
  • Течни нокти. Ако искате да знаете какво е по-добре да лепете тавана первази, тогава тази опция е най-добрият вариант. Течните нокти са безопасни за всякакъв материал, а лепилото им е много високо (перфорацията ще се задържи здраво за много години). Течните нокти са разделени на две категории:
    - Neopropilenovye. Произведени от органичен разтворител. Те имат остър мирис и, ако не се спазват правилата за безопасност, докато не изсъхнат напълно, те могат да навредят на човешкото здраве. Но въпреки това подобни решения се показват добре в помещения с висока влажност.
    - Акрил. Много по-безопасно за здравето. Но те не могат да се използват в мокри помещения.
  • Замазка на базата на акрил. Подобен вариант е търсенето сред специалистите. Това се дължи на удобството за поставяне на первази. Първо, за разлика от някои лепила, не е нужно да натискате основата дълго време на повърхността и да изчакате сместа да се хване. На второ място, шпакловка може веднага да покрие всички пукнатини между стената и настилката (повече: "Как да шпакловка на тавана первази - препоръки"). Сместа поддържа продуктите много добре. В допълнение, това е абсолютно безопасно за човешкото здраве.
  • Направете лепило решение със собствените си ръце

    За да не боядисваме какво да лепираме на тавана, препоръчваме ви да подготвите композиция на лепило на базата на шпакловъчен материал (прочетете също:А след това да лепете таван на плоча: начини за фиксиране").
    За да направите това, се нуждаете от следното:
    • Лепило PVA.
    • Замазка смес.
    • Капацитет за приготвяне на сместа.
    • Чиста вода.
    какво да слепете препоръките за цвета на тавана
    Процесът на получаване на сместа е, както следва:
    • В контейнера запълнете завършващия кит.
    • В него добавете лепило PVA в изчислението на 1 част лепило на 4 части shpatlevki.
    • Постепенно водата се излива в контейнера, като разтворът се разбърква внимателно.
    • Разбъркването продължава, докато стане подобно в консистенция със заквасена сметана. Тоест, тя трябва да е доста плътна и да не съдържа бучки в същото време.
    • След това полученият разтвор се оставя да се утаи за 5-10 минути и след това се разбърква отново.
    • Лепилото е готово. Може да се използва за 1,5 - 2 часа.
    При подготовката на сместа трябва внимателно да наблюдавате наличието на бучки в разтвора. Те трябва да бъдат изтрити незабавно. Ако пропуснете този момент от ума, тогава цокълът на местата, където ще бъде буквата, няма да се залепи и в близко бъдеще частта ще започне да се отдалечава от повърхността (прочетете също: "Как да поставите формоване върху стена").
    Самата замазка се нанася равномерно върху цялата задна страна на филето. В този случай се уверете, че сместа не излиза извън ръбовете. Ако при натискане на частта срещу стената шпакловката все още се появява на повърхността, тя веднага се отстранява с шпатула или пръст. Едновременно с залепването, се извършва операцията по заваряване.
    това, което е по-добре да се слепят препоръките на таваните
    Отличителна черта на шпагата е, че не е необходимо да се държи за дълго време, за разлика от лепилото. Първоначалната настройка се извършва почти моментално.
    Когато монтирате филе, не се опитвайте да повтаряте всички неравности на стената или тавана. Частта трябва да остане плоска и допълнително количество замазка просто се добавя към образуваните кухини.
    Как да лепене таван первази, погледнете видео:

    Какво да лепене таван первази?

    Когато избирате багети от материал, трябва да знаете какво е залепено таблото за первази в този или този случай.
    Често таваните в стаите за домакинството са направени от пластмасови или полистиронови багети (виж също: "Таванни панели от пяна от пластмаса") Това се дължи на тяхната висока практичност и ниска цена, докато външният им вид не е много по-нисък от гипсовите цокли.
    Лепило полистирол и полистирол филета най-ефективно с акрилни замазка (да се чете:Как да лепене тавани первази: характеристиките на закрепване") Монтирането на лепилни смеси и течни нокти може да се използва само ако тяхната опаковка ясно показва, че сместа може да се използва за такива материали. лепило за таванни первази може да разтопи основата и по този начин напълно да я развали.
    върху която да лепи препоръките на тавана
    Плоча от пластмаса, в помещения без довършителни работи, лепило по-често върху акрилна мазилка. Ако тапетът е вече залепен тапет, е много по-правилно да залепете основата със специално лепило, направено директно за полиуретан (по-подробно:Как да лепира тавана первази на тапета: инсталационна схема") Можете лесно да намерите такива средства на рафтовете на съвременните строителни магазини.
    Гипсовите тавани са залепени, като се използва смес от алабастър и PVA лепило. В някои случаи се използва допълнително самочувствие. Те се завинтват директно в самата перваза. Ако винтът не може да се рови в равнината на детайла, той остава така, докато лепилната смес изсъхне. След това винтът се развива и дупката се затваря с шпакла.
    Дървени первази се използват за декорация на помещения не толкова често. Те се фиксират с помощта на течни нокти и самонарезни винтове.
    Трябва да се разбере, че няма нито една правилна възможност за залепване на този или на този тип цокъл. Има само препоръки за прилагане, които се основават на дългогодишен опит на професионалисти. Въпреки това, винаги има отклонения, които се дължат на разликата в декорацията на стените и таваните.
    върху които са залепени препоръките за тавана на настилката
    Ако вече сте извършили такива операции и знаете какво да лепирате таванското гардероб от определен тип, използвайте този доказан инструмент. За начинаещи препоръчваме стриктно да спазвате описаните по-горе препоръки. Желаем Ви успех в ремонта и перфектно качество на работа.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
    Как да лепирам таванските корнизиКак да лепирам таванските корнизи
    Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
    Елементи за закрепване на тавана на филтъраЕлементи за закрепване на тавана на филтъра
    Как да изберем таван тип тапети и функцииКак да изберем таван тип тапети и функции
    Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
    Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
    Как да лепира таван первази на тапетКак да лепира таван первази на тапет
    Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
    Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
    » » Какво да лепене таван первази - препоръки
    © 2021 BggeHat.com