Поставка за таван от полистирол, лесна инсталация



Използвайки таванни корнизи от полистирол, много от тях разчитат на спестявания, които същевременно ви позволяват да придадете изразителност на стаята. В допълнение, продуктите от този материал се характеризират и с други характеристики на изпълнението, които имат положителен ефект върху тяхната популярност.

Положителни качества

Различни предмети, направени на базата на полимеризация на стирен, навлязоха в нашия живот, особено това е релевантно по въпросите на топлоизолацията. Но освен високите си термични и технически параметри, материалът има високи декоративни свойства. Това е окачен таван от полистирол, който позволява ефективно запечатване на фугата между стената и тавана (за подробности:След това да запечатате ставите на тавана").
плътен таван полистирол
предимства:
  • Лесна инсталация и демонтаж, която ви позволява бързо да подредите помещението в случай на преместване или ремонт.
  • Устойчивост на процеси на гниене и деформации.
  • Наличен избор между много модели. Това качество ви позволява да вземете багети, които са най-подходящи за определен интериор.
  • Поради възможността за оцветяване, багетите могат да се използват, за да дадат индивидуалност на интериора.
  • Поставката за таван от полистирол е много подобна на мазилката, така че външният вид на продукта при неговата ниска цена остава на височина.

Възможности в дизайна

  • Таваните от полистирол на тавана се разрязват лесно.
  • Меките ръбове осигуряват плътно прилепване на съседните елементи, т.е. да се сведе до минимум образуването на процепи.
  • Материалът е с ниско тегло и повърхността му има леко зърно.
  • Полистиролът е лесен за почистване, освен това той може да бъде боядисан многократно.
тавани корнизи от полистирол
  • Такива багети имат специални канали, в които можете да скриете окабеляването.
  • Багетите са гъвкави, са идеални както за офиси, така и за спални.
  • Широкият избор на дизайнерски первази позволява да изберете най-подходящия стил за определен интериор.
  • самостоятелно инсталиране

    По време на инсталацията върху вътрешната повърхност на багетите се полага малко количество лепило, така че съставът да не излиза след фиксиране. Формирани пропуски се запълват с бял силикон. След това трябва да следвате следващия курс на работа.

    Подготовка на инструмента

    • Като режещ инструмент се използва остър нож или халки с малък зъб. Ако са добре заточени, експандираният полистирол се разрязва много лесно. Ако използвате тъп инструмент, съществува опасност от смачкване на материала.
    • За качествено оформяне на елементите в ъглите се използва стол. Професионалистите, които имат голям опит, могат да режат ъглите и без тях.
    как да се определи таван формоване на полистирол
  • За качествено лепило се използва монтажен пистолет.
  • Животните на Пейнтър се използват за предпазване на отделни части от повърхността от боядисване върху тях.
  • Гумената шпатула се използва за подготвителна работа.
  • Започване на големи работи

    На първо място, количеството на необходимия материал се изчислява. За да направите това, определете периметъра на стаята. Броят на плинтовете се установява чрез разделяне на измерената стойност на дължината на един елемент (стандартна багета - 2 м.). Краят на шината се отрязва под ъгъл 45 градуса. За да направите това, използвайте стол, той много лесно ще отреже елемента под желания ъгъл. На облицовъчния таван полистирол с монтиращ се пистолет се нанася лепило (отзад). Важно е да се гарантира, че полученият слой е еднакъв по цялата дължина на основата. Прочетете също: "Как да лепирам таван бордюр борда".
    Лентата е приложена към ъгъла. Той трябва да бъде притиснат едновременно към тавана и към стената. Закрепването продължава 15 секунди. Ако се използва акрилова замазка, елементът се залепва по-бързо.
    как да лепи полистирол
    Останалите елементи са закрепени по същия начин. След това ставите се фиксират. Всички фуги между отделните багети се избърсват със силикон с бял цвят.
    След като лепилото изсъхне, можете да започнете да рисувате. Но този етап на работа не винаги се извършва. Покривният таван от полистирол е желателно да се инсталира още преди завършването, в противен случай покриването на пукнатините между облицовката и багета може да бъде проблематично.

    Общи препоръки

    • Повечето елементи имат еднаква дължина, но има продукти с различни странични разстояния. Следователно е необходимо предварително да се изясни тази точка, тъй като засяга метода на инсталиране.
    • С помощта на стол първо изрежете най-дългите части от багетите. След това се подготвят кратки сегменти.
    • Частите от багетите в ъглите са нарязани на няколко сантиметра по-дълго. След това, по време на инсталацията, излишъкът се отрязва с нож.
    как да лепи полистирол
  • Монтажът се извършва най-добре след смилането. Благодарение на предварителната обработка на повърхността е възможно да се постигне по-добро свързване на материала към равнината на стената и тавана.
  • таванът от полистирол може да бъде монтиран върху мазилки и грундирани стени. В същото време, ниската влажност и чистотата имат положителен ефект върху свързващите свойства на повърхностите.
  • Един от най-важните етапи е разрязването на таваните. Това важи особено за стаи със сложна геометрия.
  • Ако на ръбовете на первазите се появи излишно лепило, веднага го извадете със суха гъба.
  • Как да лепене таван цокъл, подробно видео:

    Последната част

    Преди да започнете инсталирането на таванни корнизи от полистирол, трябва визуално да си представите местоположението им. За да бъде по-лесно да се справите с тази задача, препоръчваме да разгледате снимките на вече инсталираните багети. След това можете ясно да разберете как да ги инсталирате. Процесът на инсталиране не е труден. Основното нещо е да се обърне внимание на хоризонталното положение на багетите, както и на количеството лепило, нанесено върху повърхността.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Елементи за закрепване на тавана на филтъраЕлементи за закрепване на тавана на филтъра
    Кои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалитеКои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалите
    Метален таван таван функция и видовеМетален таван таван функция и видове
    Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
    Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
    Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
    Тавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълниТавани от тапети от експандиран полистирол, правоъгълни
    Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
    Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
    Плочки на тавана без шевове и други опцииПлочки на тавана без шевове и други опции
    » » Поставка за таван от полистирол, лесна инсталация
    © 2021 BggeHat.com