Кои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалите



Какъв таван первази е по-добре да избирате, и това изглежда красиво, инсталирано лесно и евтино си заслужава? Този въпрос често се изисква по време на ремонта. Ставите между стените и тавана не изглеждат много привлекателни. Можете да ги скриете с декоративен таван. Варианти на успешно проектиране на фуги с помощта на табелки багаж могат да се видят на снимката.
Що се отнася до какъв тип первази е по-добре да вземете, трябва да определите материала, от който ще бъде направен. В зависимост от това, от което е изработена багетата, тя има някои предимства и недостатъци, характеристики на инсталацията. Недвусмислено е да се каже кой от тях е най-добрият, невъзможен - всичко зависи от конкретната ситуация.
какви са таваните первази
При избора, трябва да се има предвид, че первазите от различни материали имат различен метод на закрепване. Поставка за таван, изработена от експандиран полистирол или пяна просто се придържайте към стената на шпакловка или универсално лепило. И тъй като те имат малко тегло, допълнително фиксиране преди лепило не трябва да се изсушават.
Монтажът на дървени багети изисква предварително монтиране на крепежни елементи и използването на перфоратор. Ето защо, ако искате да украсите стаята с первази от благородно дърво, ще трябва да отделите повече време и усилия.

Пенопласт

Пяна пластмасови багети са най-добрият избор, ако искате да намалите разходите до минимум. Така че, за какъв тип таван первази е по-добре да изберете да спестите, а след това определено пяна. Това е много евтин материал, освен че продуктите са лесно инсталирани (те могат да бъдат изрязани с обикновен нож). Прочетете също: "Подложка за опънати тавани: как да изберем"Но пяната има някои недостатъци.
таван первази какво да изберем
На първо място:
  • ниска якост (ако перваз се определя на ниво, на което може да се отрази на наемателите, тя бързо идва на negodnost- в същото време, този недостатък не може да се дължи на тавански багети, защото те са високи);
  • Пожар риск (пяна е податлив на огън, обаче, като дърво, което също често се използва за производство на первази).

Плинт от експандиран полистирол

Екструдирана полистиролова пяна - по-здрава аналогова пяна, която също се използва за производството на таванни багети. Често възниква въпросът как се извиква таванът, извит от дадения материал, тъй като има и такива полиуретанови первази за таван, и продукти от полиуретанова пяна. Но независимо от това как се наричат, те се произвеждат на базата на експандиран полистирол.
как да избера най-подходящия борд
Този материал има две предимства, които пяната не притежава:
  • висока якост (въпреки факта, че полистирол могат да бъдат отрязани с остър нож по обичайния, не се деформира от силно натискане, така че тези продукти се използват за създаване и первази, а не само на тавана);
  • не гори (ако няма контакт с огъня, огънят не се появява, но въпреки това по време на пожара, цокълът напълно изгаря).
Цената на продуктите от експандиран полистирол е по - висока от тавански первази от пяна от пластмаса, но те все още се считат за евтини.

Дървени первази

Мислейки как да изберете таван первази, не трябва да заобикаля вниманието и дървени продукти. Дървото е естествен и благороден материал, дава на стаята атмосфера на лукс. Това е особено вярно за такива видове като дъб, пепел, махагон.
Багетите от този материал са най-скъпи. Но диапазонът на цените е широк: например, ценовата разлика между обикновен боров продукт и махагоново издълбан цокъл може да достигне 1000.
какво таван первази трябва да взема
Когато решавате кое таванно стъкло е най-добре да изберете, е необходимо да се вземе предвид, че дървените продукти са много по-трудни за обработка. За да регулирате ъглите на ламелите, ще имате халки с малки, чести зъби, а ставите ще бъдат направени с файл. Освен това, первази от други материали могат лесно да бъдат почистени в случай на грешка, а при дървото трябва да се полагат допълнителни грижи. Дори ако точно изберете сянката на композицията за замазка, върху дървесина със сложна текстура, най-малките пропуски ще ударят окото. Следователно, ако няма опит в работата с такива первази, но е необходимо да се работи самостоятелно, по-добре е да се изберат по-евтини видове дърво с проста структура.
Също така си струва да си припомним, че едно дърво може да гние, да формова, да се деформира с колебания във влажността и температурата, да се превърне в местообитание за бъгове. За да се предотврати това, продуктите от този материал трябва да бъдат третирани с антисептици и покрити с няколко слоя лак.

Форма на первази

При избора на таванни первази е необходимо да се реши каква трябва да бъде формата - проста или изкуствена. В този случай трябва да се съсредоточите върху собствения си вкус и вътрешното пространство (вижте също: "Кои таван первази избирате"). Сложните, изящни рисунки, подходящи за луксозни стаи с обстановката в стария интериор с използването на скъпи материали. Също така, не забравяйте, че колкото по-сложен терен и формата на ленти, толкова по-трудно е да се разбере и бод ъглите.
какво таван первази е по-добре да изберете препоръки
Продуктите, които са прости при изпълнението, са подходящи за стаи, които са остарели във всякакъв стил, и не привличат вниманието, скромно декориране на ставите между стените и тавана.

Ширина на цокли

Мислейки как правилно да изберем перваза на тавана, си струва да обръщаме внимание на неговата ширина. В продажба има продукти, които имат този параметър в диапазона от 1 до 20 сантиметра. Изборът, който трябва да направите, не е толкова лесен, защото решението зависи не само от личния вкус.
Широките плинтове визуално оформят ъглите, а в резултат стаята изглежда по-заоблена и уютна. Това се дължи на особеностите на човешката психика: острите ъгли изглеждат агресивни, а закръглените предизвикват усещане за мир.
От това, което ще бъде ширината на багетите, зависи от това колко добре можете да скриете дефектите на ставите на тавана и стените. Привличането на внимание и разликите във височината на тавана в ъглите, както и цвета на плота ви позволява да ги направите невидими. Широките ленти помагат да се скрият ставите на окачена конструкция.
тавани корнизи
Но такива первази не са подходящи за всички стаи. Така че, в стаи с малка площ и малка височина, те не изглеждат най-добре, а освен това визуално намаляват пространството още повече. За малките стаи тесни первази от прости форми са по-подходящи.
Монтаж на таванни первази, подробна видео инструкция:

Цвят на полата

В продажба има опции за таванно окачване от различни цветове, въпреки че повечето от тях първоначално блестят с белота. Пластмасовите продукти вече се продават във всички цветове, а багетите от други материали могат да бъдат боядисани на сянка, който е необходим.
Бял плинт визуално увеличава височината на помещението, този ефект е още по-добър, ако таванът е боядисан в същия цвят. Ето защо за помещенията с ниски тавани най-добрият вариант е белите багети.
Широките плинтове, подходящи за тонизиране на стените, напротив, намаляват помещението. Те могат да се използват в просторни стаи. В малките стаи ще изглеждат твърде груби и неподходящи.
В стаята не са процъфтявани, трябва да присъстват не повече от три основни цвята. Но бялото и черно може да се комбинират с други. Ако бял цвят визуално разширява пространството, тогава черното, напротив, намалява стаята и я прави по-заглушен. Ето защо най-популярните продукти са бели.
как да избера най-подходящия борд
Обиколката на контрастни тонове (например комбинация от оцветени дъбове с лек таван и стени) в стаи със значителна височина изглежда доста впечатляваща. Но цветът на багета трябва да съвпадне с някои интериорни елементи.
В статията е казано какъв вид таван первази са. Но е невъзможно да се каже кой от тях е по-добре да се купуват - това зависи от конкретната ситуация и личния вкус на собствениците на жилища.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветно таванно стъкло подчертава интериораЦветно таванно стъкло подчертава интериора
Как да изберем таван бордюр бордаКак да изберем таван бордюр борда
Елементи за закрепване на тавана на филтъраЕлементи за закрепване на тавана на филтъра
Как да изберем таван тип тапети и функцииКак да изберем таван тип тапети и функции
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Как да лепира таван первази на тапетКак да лепира таван первази на тапет
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
Как да инсталирате пластмасов таван бордюр бордаКак да инсталирате пластмасов таван бордюр борда
» » Кои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалите
© 2021 BggeHat.com