Как да поставите таван первази в кухнята?

Спомням си в началото, за да се комбинират хармонично тавана и стените, и в същото време да се скрие отрязания край на тапета на тавана, панели са широко използвани. Хартиена лента с шарка и релеф в крайна сметка дойде отлепен ръбовете му са увити и на пръв поглед прави само ремонт на няколко седмици се нуждаят от допълнително намеса. Независимо дали е сега - за да смените хартиения файл, дойдохте полистирен и полиуретанови багети. Въпреки че залепването им е много по-трудно от панела, резултантният ефект все още си струва времето, нервите и усилието. Днес Сергей Голиков е подготвил майсторски клас специално за нашия сайт за кухнята - как да лепим тавана.

Как да отрежете външния и вътрешния ъгъл?

Процесът на залепване на таваните, като правило, започва с ъгъла на стаята. И първото нещо, което трябва да се научите да правите, е да изрежете правилно ъглите. Багетите се нарязват под ъгъл 45 °, като се използва просто устройство, наречено столче. Това е модел, за който можете да направите както вътрешните, така и външните ъгли, и дори направо нарязани.

Трябва да включите малко въображение и практика. Представете си как ще се намира багетичката под тавана и просто го поставете в табуретката. Изберете правилната посока на рязане и отрязване на част от багета с помощта на трион за метал.

Как да лепирам тавана на пода

За вътрешния ъгъл е завършен до ключ, според същия принцип да се намали и франзела на второ място, само по посока на разреза в този случай трябва да бъде огледало обратното. Прекъснете? Сега вземете две рязани в ъгъла на багета и опитайте ги на място. Ако всичко е нормално и разстоянието между тях е с минимален размер, можете да продължите директно към неговия етикет.

лепило таван цокъл

Какво да лепене на таванските багети?

По принцип, за залепване на тавана се извиват много различни лепилни композиции. Всички те са добри, но имат един недостатък - те имат слаба способност бързо да се придържат. За да се гарантира, че те са добре придържани и не са изпуснати, в началото багетите трябва да се държат дълго с ръцете си. Ето защо най-добрият вариант е обикновена шпакловка. Също така е добре, че без да напускате касата, тя веднага може да затвори пукнатините, образувани в местата на рязане на ъглите, и да закачи багета към тавана и стените.

Как да поставите таван первази в кухнята?

Така че вече имаме два брюфета нарязани на ъгъл и готов замазка. Вземете една от багетите и нанесете малко количество замазка от двете страни на чантата върху цялата дължина по цялата дължина. Защо всичко? По-малко празнота - по-надеждно залепване!

лепило таван цокъл

Каним на статията как да закачим основата към пода.

Багетата, която е изцапана с шпакловка, е гъсто натискана в ъгъла между тавана и стената, внимателно изправена и изравнена. Багетичката трябва да бъде разположена точно по стената и по тавана - всички малки отклонения ще се забелязват визуално.



лепило таван цокъл

Можем да кажем, че багетата е поставена - остава само да й се даде естествен естетичен вид. Използвайте нож за замазка, отстранете излишните пълнители от стените и тавана.

Как да лепирам тавана на пода

Пръчката поправя замазката в ъглите между багета и стената.

Как да лепирам тавана на пода

И дребни намазки от шпатията, останала по стените, таванът и самата багета, се измиват с четка, потопена във вода. Особено внимание трябва да се обърне на тавана. Тъй като се придържа франзели, направени след неговите замазки и източване, така да се каже, преди боядисване, а след това, че е необходимо внимателно да се отстрани дори най-малките частици на пълнител. В противен случай, те ще се появят след рисуването от пластове и хълмове.

Как да лепирам тавана на пода

Ами, по принцип, всичко точно същия принцип и всички останали са залепени франзели, всички точки на свързване на франзели отделните ленти също намазват шпакловка и трябва да се избягват на зъбите и стъпките, ставите франзели разкъсват шевни игли. След изсушаване те се отстраняват и малките дупки от иглите остават практически невидими. И след боядисването те напълно изчезват.

Поставен таван

Ако сте харесали нашия майсторски клас - как да поставите таван на перваза - споделете го в социалните. мрежи, като кликнете върху съответния бутон под статията.



Майсторският клас се проведе от Сергей Голиков,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепирам таванските корнизиКак да лепирам таванските корнизи
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Как да изберем таван тип тапети и функцииКак да изберем таван тип тапети и функции
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
Как да намалим тавана на плинта - препоръкиКак да намалим тавана на плинта - препоръки
» » Как да поставите таван первази в кухнята?
© 2021 BggeHat.com