Как да лепирам цокъл таван - инструкция



Поставянето на первазите е много прост процес. Независимо от това, за да се залепи цокъл изглеждаше наистина хубаво, трябва да се придържате към определени правила. За това как правилно да лепираме тавана, който ще се озове, ще говорим в нашата статия.
залепване на таванни первази

Процедура за инсталиране на таванна перваза

Изберете цокъл

Първо, нека да разгледаме избора на размера на филето. Най-често срещаната ширина е 5 см. Това е един вид стандарт. Но в зависимост от височината на стаята, ширината на продукта също се променя. Например, в стая с тавани, високи повече от 3 м, се препоръчва да се използват повече широки таванни первази.

Видове первази от различни ширини и с различни шарки

Таваните могат да бъдат:
  • изглаждане;
  • шарени;
  • в лентата;
  • дантела.
как да лепи платното таван борда
Благодарение на разнообразието от текстури е възможно да се постигне безпрецедентен ефект от декорацията на стаята с този декоративен елемент. При избора на перваза, е необходимо да се ръководите от особеностите на даден интериор, както и от вашите предпочитания.

Изчисляване на размера на облицовката на тавана

Преди да монтирате первази, е необходимо да изчислите необходимото количество.
Схемата за изчисление е проста:
  • измерен периметър на стаята;
  • получената стойност е разделена на дължината на стандартния плинт на основата (2 м);
  • резултантният номер е закръглен;
  • до крайната стойност добавете още 2-3 бара в резерв.

Избор на метода на залепване

Сега трябва да се вземе решение относно начина на залепване на цокъла, това е, както pokleit таван корнизи - на тапети или мазилка? Монтаж на цокли на върха на тапета се смята за неуместно, тъй като в този случай, доста големи пропуски може да се образува между стената и филета, които вече не могат да се поправят (за повече информация: "Мога ли да слепя тавана на перваза на тапета".) Не, разбира се, че може да се направи, но това е малко вероятно, че ще сложи пълнител в гнездото и не оставя петна по новия тапет (прочетете също:"Как да лепим тавана в стаята: изберете заедно").
как да поставите инструкциите за таванни первази
Много по-лесно и по-ефективно е да залепите основата върху шпагата. Но в този случай трябва внимателно да натиснете материала и незабавно да отстраните екструдираните остатъци от сместа. Тапетът в близост до залепения плинт се нарязва с шпатула или нож (вижте също: "Как да лепи леене върху тапет").

Инструкции за монтаж на таванни первази

Сега нека видим как да лепим тавана.
За да извършите такава операция, трябва да имате такива инструменти:
  • шпатула;
  • молив;
  • миксер;
  • хартия нож;
  • пяна от гумена пяна;
  • капацитет за шпакловка;
  • довършителна смес от шпа

Рязане на филета

За правилното отрязване на перваза на тавана в ъглите е необходимо да поставите една стена върху стената и да потеглите по горния й ръб линия. Подобна операция се извършва за съседната стена. В резултат на такива манипулации се образува кръстосана коса. След това первазите се поставят в ъглите на стаята и се поставят точките на пресичане на изчертаните линии. Контурът на подрязване на рамката за первази ще тече от маркираната точка до най-близкия ъгъл на шината.
технология за залепване на тавана
За по-точното намаляване на перваза можете да прибягвате до използването на специален инструмент - стол. Този инструмент има специални слотове, които показват определени ъгли. Така че, като поставите дъската на таблото в табулатора, лесно можете да отрежете необходимото количество материал.
За да създадете вътрешни ъгли, изрежете филето така, че долният му ръб да е по-дълъг от горния ръб. При външни ъгли всичко е различно - в този случай горният ръб ще бъде по-дълъг.
След това трябва да се проверят готовите ленти. За да направите това, те са поставени в ъгъла и просто погледнете равномерността на образуваната връзка. В случай на малки неравности, те могат да бъдат отстранени с остър нож или шкурка.
На плоски секции (съединението на стената), оформянето на первазите е много лесно. Филетата се поставят в мястото на инсталиране, като се отбелязва мястото на рязането, след което се изрязва ненужно количество материал под ъгъл от 90 градуса.
как да поставите препоръките за тавана на цокъла
Как да лепим тавана первази борда? Направете това с прозрачно лепило или замазка. За да приготвите лепилото в контейнера, изсипете вода, след това изсипете сместа и разбъркайте получения разтвор със смесител. Приготвеният замазка се събира върху шпатула и леко се нанася, но и двата края на филето. Слоят трябва да е прав, широк 1 см. Пълнителите също са намазани с крайни части (по-подробно: "Как да слепете таван первази на shpaklevku").
След това филето се поставя върху ъгъла между стената и тавана и внимателно се притиска. Излишната замазка от ръбовете на пръчките се отстранява със шпатула и мека гъба. Ако имате достатъчно извити стени в къщата си, тогава не натискайте силно плинта, като му давате извита форма. Много по-правилно е да се оцветяват образуваните пукнатини с допълнително количество замазка.
Монтиране на таван перваз, вижте видеото:

Закрепване между шкафа и стената

Ако има някакви препятствия около периметъра на помещението за монтиране на перваза (например тръби), след това в филетата изрежете съответния отвор. Адхезията не се различава от обичайния метод.
Това е всичко, сега знаете как да поставите табла первази. Надяваме се, че лесно можете да изпълнявате всички стъпки на подобна работа. Ако имате допълнителни въпроси, можете да намерите отговори на тях в другите ни публикации. Също така ви съветваме внимателно да прегледате снимката на инсталацията на перваза.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепирам таванските корнизиКак да лепирам таванските корнизи
Боядисване таван первази - характеристикиБоядисване таван первази - характеристики
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Окачен таван за видовете баниОкачен таван за видовете бани
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Как да лепира таван первази на тапетКак да лепира таван первази на тапет
Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
» » Как да лепирам цокъл таван - инструкция
© 2021 BggeHat.com