Как да лепира таван первази на тапет



В повечето случаи первазите на тавана се възприемат като обикновен декоративен елемент, предназначен само за декориране на стаята, докато чисто функционалната страна често се пренебрегва. Но, както свидетелства практиката, филето предпазва от напукване на ставите и тавана и изолирането на горната част на тапета. Ето защо, когато извършвате ремонти в къща или апартамент, е толкова важно да знаете как да лепете таван, който се прокарва на тапет или боядисана стена.
как да слепете тавана на плотовете на тапета
Най-популярни са филето от експандиран полистирол и полистирол (вижте също:Как да лепи платформа от пластмаса") Първите са по-привлекателни, тъй като имат по-изразена текстура.
След като сте избрали перваза на тавана, трябва да определите начините за залепването му. Важно е също така да разберете въпроса как да лепирате таванското первази - на тапети или на голи стени (по-подробно: "Как правилно да лепи платформата на тавана").
Да разгледаме съществуващите подходи за закрепване на первази.

Лепирайте перваза директно към тапета

Често експертите съветват да не се залепва таванът, който се крие върху тапета, но това не означава, че не можете да направите това. Всичко зависи от интериора, равномерността на стените и други фактори (прочетете: "Как да лепирам цокъл таван - инструкция"). Този метод на монтаж на филета, е, че с помощта на лепило первази закрепени директно към тапет. В този случай, инсталацията е много проста и бърза. Именно поради тази причина, че много миряни хора предпочитат този метод на свързване между первази.
таван от таван от плинт

Монтиране на перваза на дъската преди залепване на тапета

В този случай филето е инсталирано, докато стените бъдат завършени с тапет. Този метод се използва от специалистите, тъй като ви позволява да ремонтирате всички пукнатини и стави, докато прилагате замазката (повече: "Как да слепете таван первази на shpaklevku") Тапетът е подравнен с вече инсталираната перваза, но поради сложността си този метод не се различава много от предишния. Това е достатъчно, за да практикувате малко и дори аматьорът ще го направи не по-лошо от професионалиста.
Таванните дъски ви позволяват да изгладите прехода от стените към тавана, освен това те крият нередности. Но за това е необходимо правилно да се инсталират тези елементи. Като се вземе предвид информацията за инсталирането на перваза - преди тапетиране и след това, можете да решите коя опция е по-подходяща за вас.

Инструменти и материали

За да монтирате таванни первази, можете да използвате такива материали:
  • лепило на база полимер;
  • shpaklevlevku смесен с PVA;
  • течни нокти.
за залепване на таванни первази по-добре е да следвате препоръките на производителя и да изберете лепилото, което е посочено в инструкциите (по-подробно: "Какво да лепене таван первази - препоръки").
как да лепене таван первази за тапет
За инсталиране ще ви трябва:
  • нож за монтаж;
  • шпатула;
  • митра кутия;
  • молив;
  • линия;
  • четка;
  • шкурка;
  • боя;
  • лепило;
  • прозрачен уплътнител;
  • замазка.
Така че, сега знаете какво да лепете таван первази на тапет и с какви инструменти за извършване на инсталацията. Преди да започнете инсталацията, трябва да изчислите правилно броя на парчетата таванни первази. За да направите това, измерийте периметъра на стаята, след това резултантната стойност се разделя на 2 (стандартната дължина на един елемент от тавана, който се простира на метри). Когато получите частична стойност, тя се закръгля. Също така е необходимо да закупите 1-3 плинтови части повече от очакваната сума, защото по време на инсталацията нещо може да се обърка и ще трябва да замените елемента. Освен това, по време на инсталацията можете да покажете въображение и да инсталирате первази фигуративно, така че неговият брой може да бъде още по-голям.

Подготвителна работа - ние сме определени с диаграмата за монтаж

Първо трябва да направите проста рисунка. За това вземете лист хартия и молив. Скалата може да се вземе при изчислението на 1 m = 1 cm, така че една дъска от тавана, която се извива на чертежа, ще заема 2 см. Начертайте периметъра на стаята върху листа. След това поставете върху перваза, така че да се получи минималното количество отпадъци, т.е. да се намалят до минимум елементите.
как да лепира тавана первази на вашия тапет със собствените си ръце
Тъй като профилът е асиметричен, е необходимо да се определи от коя страна да се залепи. Често се препоръчва да се фиксира широката страна на филето, така че да се затварят недостатъците на повърхността възможно най-близо. Това означава, че ако лепирате перваза върху тапета, е по-добре да лепите широката страна към стената. Ако повърхността на тавана е неравна и има някои недостатъци в ъглите, тогава широката страна е монтирана към тавана.

Инструкции за залепване на основата

Нека стартираме инсталацията. Таванът на перваза за тапети трябва да се реже в краищата под прав ъгъл (по-подробно: "Как да видя един таван перваз - Начини"). За тези цели прозорец митра. Тя сложи цокъл и с помощта на монтажен нож или острие прави сегмента под ъгъл от 45 градуса на метала. В този случай, към вътрешния ъгъл на разреза трябва да бъдат насочени от дясно на ляво (за цоклите в левия ъгъл), което означава, , неговият долен ръб ще бъде по-голям, за външния ъгъл первазът на левия ъгъл се реже от ляво на дясно.
На гърба на цокъла лепилото се нанася в тънък, равномерен слой. При това трябва да се уверите, че тя не надхвърля краищата. Ако излишното лепило излезе и удари повърхността на стената или тапета, то веднага трябва да се избърсва със суха кърпа. Сега натиснете плъзгача към стената и я задръжте в това положение, докато е указано в инструкцията. Но не прекалявай. Ако натиснеш дъската, то може да се счупи или да оставиш на него забележим пръстов отпечатък (повече: "Как да лепене тавани первази: характеристиките на закрепване") Освен това не е нужно да се опитвате да повтаряте неравномерния контур на стената или тавана. Плотът не трябва да се огъва.
как да лепене тавани первази на собствения си тапет
По същия начин всички останали елементи са залепени заедно. След като лепилото изсъхне, ставите и пукнатините се покриват с бял уплътнител. След това може да бъде боядисана с акрилна боя в тона на перваза. Съветваме ви да боядисвате цокъла преди да бъдат инсталирани. Така че избягвайте размазването на стените и работата на пода е много по-удобна (вижте също: "Как да лепирам таван бордюр борда").
Как да лепене таван плинт, подробно за видео:

данни

Надяваме се, че сега знаете как да лепирате тавана на перваза на тапета. Ако не разбирате напълно, препоръчваме ви да разгледате снимката на инструкциите за монтаж на первазите и да прочетете и другите ни материали, посветени на тази тема. Ако разбирате всичко и сте готови да лепите цокъла, първо първо решете сами как ще го направите - преди тапетиране или след това. Прочетете също: "Как да лепим бордюри на тавана".
За начинаещи по този въпрос Ви съветваме да спрете на втория вариант, тъй като е много по-лесно да се изпълни. Но ако искате да получите по-добър и професионален резултат, тогава първата опция е най-доброто решение за вас. Пожелаваме Ви успех във вашия ремонт.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
Как да лепирам таванските корнизиКак да лепирам таванските корнизи
Как да лепим методите за фиксиране на таванаКак да лепим методите за фиксиране на тавана
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Елементи за закрепване на тавана на филтъраЕлементи за закрепване на тавана на филтъра
Как правилно да лепи винил тапет?Как правилно да лепи винил тапет?
Какво да лепене таван первази - препоръкиКакво да лепене таван первази - препоръки
Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
» » Как да лепира таван первази на тапет
© 2021 BggeHat.com