Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате



Плъзгащ таван или, както се наричат ​​професионалисти, работещи в строителната индустрия, филето е проектирано така, че пролуката между тавана и горния край на тапета да не се вижда. Понастоящем закупуването на филетен таван може да бъде с различни форми, ширини и няколко цветни решения. Върху периметъра на стаята е инсталирана дървена или пластмасова струйка. Това е много по-лесно да направите, отколкото изравняване ъглите в стаята.
Някои собственици на имоти предпочитат да използват граница - лента с контрастен цвят по отношение на тапета. Тя визуално очертава повърхността на тавана със стените. Ако погледнете снимката на тавана, можете да видите как с помощта на тях интериорът се трансформира в стаята, тъй като му е даден определен стил.
филета таван полиуретан цена

Видове филета за таван

Поради съществуването на различни видове первази, има многобройни възможности за декориране на тавана. Основното, което те различават един от друг, е материалът на производството.
Плинт PVC. Филбер таван пластмаса, изработени от поливинилхлорид се използват, като правило, когато декорация на повърхността с хомогенна PVC облицовка. Те позволяват не само да украсяват равнината на тавана, но и да служат като профил за закрепване на довършителния материал с помощта на винтове или монтажни скоби.

купи филе таван
Пенлипяни филета. Както става ясно от името, те са изработени от пяна пластмаса - материал, който е евтин и безпроблемен при обработката, което има редица предимства и недостатъци. На първо място, след известно време материалът не пожълтява, той е в състояние лесно да понася колебанията в температурния режим и постоянна промяна в нивото на влажност. Поставката за таван от полистирол може да се монтира в бани и кухни. Той има леко тегло - всяка лепилна композиция лесно го пази и за изрязването на продукта не се изисква специален инструмент - това може да се направи с остър нож. Основният недостатък на пяната в нейната чупливост.
По този начин таванът, изпъкнал от този материал при минимална цена, има приличен външен вид. Той е предназначен за довършителни повърхности shpatlevyh върху бетонна основа, окачени системи от гипсокартон, окачени тавани. Пяната пластмасова багета е фиксирана към разтвор за мазилка под формата на шпакловка или алабастър (повече: "Какво да лепене таван цокъл от пяна пластмаса"). Ако е необходимо, той лесно се боядисани в различни цветове. Пяна филе глоба акрил шпакловка стик за бял цвят, също така е възможно да се запечата едновременно фугите между стената и первази ивици.
филетна тавана цена
Плинт от експандиран полистирол. Използвани фиксирани тавани от полистирен за вътрешно обзавеждане на всякакви помещения, те идеално се комбинират с боядисване на стените, тапетите и лепените тавани. Монтиран върху лепило за плочки на тавана или гипсов разтвор.
полиуретан. Производство на филе от полиуретан от трайни суровини. Тяхната повърхност не дава прах, не абсорбира чужди миризми, лесно се измива, докато влагата не абсорбира. Те са много по-леки от гипсовите продукти.
Според експерти, филе таван poliuretanovaya купуват, че може да бъде без проблеми в магазините на строителни материали - отлично решение за кухнята или банята. Такива первази нямат проблеми със закрепването. Ако е необходимо, таванна глазура от полиуретан може да бъде боядисана във всякакъв цвят или при желания нюанс. Специалистите разграничават два условни типа на такива плинтове: гладки и с шаблон.
При филето, таванните полиуретанови цени са по-високи от тези за продуктите от пенопласти, но те са по-еластични - те могат да бъдат огънати под радиус, при който пяната ще се спука. Таван таван полиуретан не се разрушава и не се разпада, което няма никакво значение при инсталиране на гипсокартонени конструкции с многобройни завои.
Гипсови филета. Такива багети по право принадлежат към класиците на жанра, тъй като те са били използвани дълго време, например, те могат да бъдат намерени в музейни комплекси, древни имения, замъци и др. В момента те са оформени с фигурно формоване - те са художествен елемент в цялостната композиция. Те са прикрепени само към решения за гипс, като замазка, алабастър (виж също:Боядисване таван первази - характеристики").
Филета от дърво. Филет таван дървеният материал се счита за класически елемент на декора. Дървена багета на тавана ще бъде подходяща, ако е подрязана с естествено дърво, което днес не е толкова обичайно, колкото другите видове таванни покрития. Методът за закрепване на дървени первази е доста разнообразен: ноктите се използват метални и дървени, лепило, винтове.
полистиролови филета за таван
Дървената цена на кварцовия таван, за която е по-висока от другите видове таванни первази, също е най-тежката при обработката и монтажа. Разпространението на разходите между прости, направени от борова дървесина, багети и дърворезби от ценни дървесни видове се оценява десетки пъти.
Те се нарязват с резачка, а за регулиране на ставите се обработват с файл. Багетите, изработени от естествена дървесина, не трябва да се монтират върху лепилен състав, а върху специални скрепителни елементи или върху дървени блокове, опаковани на стената през пролука на метър.

Таван Филе Снимка
Ако има по повърхността на филето от красиви текстури, трябва да се обърне специално внимание на ъглите монтаж, защото дори и идеално цветопредаване, на фона на текстурата е все още видими. Дървени первази не могат да се монтират в помещения с висока влажност и различни температурни условия. Тези неблагоприятни фактори нарушават геометрията на производствения материал, в резултат на което филетата се деформират и влагата ще доведе до процеса на разпадане. Продуктите, изработени от дърво след третиране с антисептици и лакирани, са по-малко възприемчиви към тези явления, но все още не трябва да се инсталират в кухнята и баните.
Често в райони с високи тавани използва филе в контрастен цвят - например, изглежда невероятно цокъл с блато дъб текстура върху гланцова тавана на бял фон. Дизайнерите използват следния метод - в помещението, където се предполага, монтаж на дървени франзели, в интериора създава редица декоративни елементи от един и същи цвят.

Монтиране на филета

Монтаж на тавана и експандирани полистиренови пяна франзели извършват без проблеми и ненужни трудности: с молив на стената очертава ръба на цокъл, а след това се нанася лепило състава на повърхността на продукта, и плътно до прицелното място. За да се избегнат проблеми с монтирането ъгли и опростяване на процеса на инсталиране, можете да си купите готови вътрешни и външни ъгли, а те могат да имат издадена повърхност, която им позволява да действат като независими декоративни елементи. При липса на ъгли за монтаж ъгли трябва да използват дърводелски инструменти, наречени митра кутия - с помощта на една франзела се реже под ъгъл от 45 градуса.

Най-добър таван филе за окачени тавани - е най-широки корнизи, които придават само до стените, тъй като лепило цокли на такива системи за таванно могат да не (тяхната структура не е твърда), тъй като лепило състав може не само да изкривят PVC фолио, но също така и да го повредят. Дължина на бара филета за опънати тавани във вътрешния ъгъл, измерен от съседната стена, и във външния ъгъл - от ъгъла по посока на дълбочината на помещението.
Експертите съветват да лепи филетата не върху тапета, а директно до стената и тавана до момента на рисуването. Благодарение на тази неравна повърхност може да бъде puttyed, без страх от оцветяване ремонтирани тавани и стени - филето ще бъде по-силен на мазилка, отколкото на тапет (прочетете: Таванна перваз дъска с подсветка: как да се направи).
таван полиуретан бразда купуват
За да изложите цокъла при монтажа на тавана, следвайте по такъв начин, че ако трябва да бъде преместен, той не е към стената, а към центъра на тавана, така че повърхността на тавана не може да бъде намазана с лепило.
Забележително е, че LED лентата, поставена под тавана на перваза, изглежда като задно осветяване. Прочетете още: Тапет на тавана за боядисване - това е лесно.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Таванна основа с подсветка как да направите себе сиТаванна основа с подсветка как да направите себе си
Как да лепира таван первази на тапетКак да лепира таван первази на тапет
Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
Как да нарисувате тапет на тавана - опцииКак да нарисувате тапет на тавана - опции
Как да лепирам цокъл таван - инструкцияКак да лепирам цокъл таван - инструкция
Как да изберем бордюра за опънати таваниКак да изберем бордюра за опънати тавани
Тапет Стикер на тавана - инструкцияТапет Стикер на тавана - инструкция
» » Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
© 2021 BggeHat.com