Таванна основа с подсветка как да направите себе си



Върхът или филето (така че звучи правилно името му) за таван позволява завършване на обзавеждането на окачена конструкция, придавайки на тавана елегантен и завършен вид. Инсталира се в последния етап от ремонтните работи, когато стените и повърхността на пода са напълно ремонтирани. Желаещи да преобразуват интериора на стаята, собствениците му предпочитат да извършат инсталирането на тавански первази с осветление, както е на снимката.
таван перваз дъска под осветление
След монтирането на системи за окачване или опън между стените и повърхността на тавана има празнини и пукнатини, които трябва да бъдат скрити или запечатани, както и неравностите на горния ръб на поставения тапет. Инсталирането на таванна перваза с фоново осветление не е сложен вид довършителни работи, така че можете да го направите сами, без помощта на специалисти. Чрез създаването таванни первази за опънати тавани е необходимо само да се следват препоръките.

Какво е таван первази

Филе - е изработено от различни материали, ламели с профил профил или хардуерни летви. Поради факта, че в тавана на вътрешния пазар первази са представени в широк диапазон и разнообразна цветова палитра, те са много популярни сред потребителите. Филетата са различни по ширина и шарка. Вземете такъв елемент от декора на стаята няма да бъде трудно.
окачен таван, полиуретан с осветление
Използвайки перваза за таван с определена дебелина и текстура, можете да промените визуално пространството. Тъй като инсталацията е гладки и тесни ивици в една малка стая визуално прави просторно и по-широко използване на шарени филе дава една голяма стая уютна и като че ли за да се намали размера му. Ако сте планирали да инсталирате осветление, а след това на цокъла не е монтирана в близост до плата на тавана и се отклони от него, създаване на условия за преминаването на светлинния поток на 7 - 10 сантиметра. Полюсните стълбове са изработени от полиуретан, пяна и експандиран полистирол.
таванна перваза с фоново осветление
Експертите препоръчват използването на полиуретанови таванни первази под подсветката. Таван таван полиуретан трябва да имат ниски мъниста, които няма да покриват светлината и минимално облекчение, за да ги почистват по-рядко от прах. Параметрите на перваза на дъската зависят от височината на стаята - колкото по-голяма е стаята, толкова по-широка е тя.
Можете да закупите филета в магазина за строителни материали, след като сте изчислили необходимото количество - 2-метрови ленти се продават на парче. Направете покупка, первази трябва да бъдат закупени с марж, защото когато рязане ъгли, без отпадъци не може да направи, но това е евтино.
Пример за внедряване на осветителни тела с LED осветление на таван за разтягане, вижте видеото:

Подготовка на плинт за монтаж

След Филетни тавани са избрани и закупени, е необходимо да продължите с инсталирането им.
В началния етап, за да комбинирате перваза на тавана за скрито осветление в ъглите на стаята, трябва да се реже правилно. За да извършите тази работа, ще ви е необходим инструмент, специално проектиран за това - стол, който прилича на U-образна лента с канали, създадени в нея под определени ъгли.
По-рано, за да се избегне брак трябва да произвеждат шаблон, който се поставя в две малки stuslo сегмент филе и реже с нож, със заменяеми остриета или рязане на метали, с малки зъби под прав ъгъл. За да се избегне раздробяването на линията на рязане, движенията трябва да бъдат надлъжни без силно натоварване. Приготвените образци се свързват с тавана на мястото на тяхната бъдеща инсталация и ако желаният резултат бъде получен (няма празнина), шаблонът се прави правилно. Като имате стол и проба, можете да пристъпите към подрязване на перваза за всеки ъгъл на стаята. Приготвените ленти са допълнително залепени към стените. Филетата се инсталират в напълно обновена стая. Плотът на тавана полиуретан с осветление не може да бъде само на върха на тапета, но без тях (да се чете: Таванно осветление: красиво и ефектно).

Монтиране на таванна перваза

След като се оттегли на разстояние не повече от 10 сантиметра, с помощта на нивото на сградата се полага линия, според която линията ще бъде инсталирана таван багет. Мястото, на което е фиксирано, се обработва предварително с грунд. Когато филето е монтирано върху основата, използвайте разреден замазка или лепилни съединения, предназначени за полиуретанови или акрилни за фиксиране (вижте също: "Как да лепим багетите на тавана").
осветителни тела за подово осветление
За да залепите плинт, е необходимо от ъглите: срязаните дъски да се смазват с лепило и да се слагат един към друг, добре натискани на повърхността. Излишният адхезивен състав се отстранява със шпатула. Когато работата в ъглите на стаята завърши, извършете инсталирането на плоски участъци. Местата на ставите се намазват с лепило и избършете с влажна кърпа. След завършване на монтажа се монтира фоновото осветление.

Избиране на осветителното тяло

Изборът на вида осветление зависи изцяло от личните предпочитания. Напоследък потребителите предпочитат да се монтират таванна перваза за LED подсветка или флуоресцентни лампи с малка мощност и малък диаметър. Но последният вариант има значителен недостатък - на мястото на кръстовището на луковиците има така наречената "лека пауза".
Оттук и заключението: за да създадете еднаква светлина, трябва да изберете опцията, когато осветяването на рамката на тавана светлина LED лента: Magna RGB-Magna L (2L) - Magna S (2S). За да използвате многоцветна RGB лента, трябва да закупите RGB контролер. Силата на захранването за създаване на фоновото осветление се изчислява въз основа на общия капацитет на инсталираните ленти. Но ако е повече от 50 W, желателно е да закупите няколко единици с по-ниска мощност, тъй като е проблематично да поставите голямо устройство зад цокъла (виж: Витражи от витражи с осветеност по примери).
монтаж на таванни первази с осветление
LED задно осветяване може да се реализира в няколко цвята, най-често използвани:
  • едноцветен или двуцветен режим;
  • комбинация от тонове, които имат различна наситеност - "студена" или "топла".

Свързване и инсталиране

След като се постави основата и се закупи необходимото оборудване за осветление, светодиодите се свързват. Процесът на фиксиране на лентата е прост. За тази контактно лепило слой с предпазното фолио отстранен, избършете вътрешността на филето от съществуващата там прах или остатъци от падащи и скоро таван корнизи с светодиодна подсветка почти готов, той прилича, се вижда на снимката.
Понякога, когато се инсталира, става необходимо да се подрязва лентата, това ще изисква конвенционални ножици, но може само да я отрежете на места, специално маркирани върху нея. За докинг LED ленти за таванно осветление Възможно е да ги свържете помежду си с жици, като спазвате полярността или да използвате съединители. В този случай времето за запояване не може да надвишава 10 секунди, а температурата на спойката е 250 градуса.

Свързване към проводници с LED ленти

За да се откажете и да се свържете таван плинт с фоново осветление - ще трябва да свържете конекторите или да свържете кабелите към клемите. В този случай е трудно да се направи грешка, тъй като всеки от контактите има необходимата маркировка. За настилката на тавана с RGB фоново осветление, както е отбелязано по-горе, трябва да инсталирате контролер, който заедно със захранването трябва да бъде скрит зад дъската.
Монтирането на полиуретанови филета с LED задно осветяване ще отнеме максимум един ден, при условие че стаята не е подложена на ремонтни работи - те вече са завършени или изобщо няма нужда да се ремонтират.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Правила за инсталиране на лампа за растерни светлиниПравила за инсталиране на лампа за растерни светлини
Как да лепира таван первази на тапетКак да лепира таван первази на тапет
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
Как да инсталирате пластмасов таван бордюр бордаКак да инсталирате пластмасов таван бордюр борда
» » Таванна основа с подсветка как да направите себе си
© 2021 BggeHat.com