Поставяне на таванни первази - подробни инструкции



На място, където повърхността на тавана със стените е в контакт, се образува празно пространство, което може да бъде маскирано с декоративен таван и след това вътрешността на стаята изглежда завършена, както е на снимката. Този елемент също се нарича багет, корниз, филе, бордюр. Най-търсените от собствениците на недвижими имоти са тавански первази, при производството на които се използва пяна, полиуретан или експандиран полистирол.
фиксиране на таванни первази
монтиране декоративни таванни первази е последният етап на украса на тавана. Закрепването на таваните не е много сложно, така че можете сами да го направите. Въпреки това, допълнителна информация по тази тема няма да навреди.

Правила за фиксиране на таваните

Етап 1 - избор на таванска багета. Преди да фиксирате перваза на тавана, трябва да го вдигнете до вътрешността. Те купуват багети, като се има предвид размерът на стаята. При избора трябва да се помни: колкото по-високи са таваните и колкото по-голяма е площта на стаята, толкова по-широка трябва да бъде декоративната тавана на бордюра. Но това са само препоръки, а окончателното решение все още зависи от индивидуалните предпочитания и вкус на собственика на жилището (дом).
Не може да се пренебрегва, че фиксирането на тавана на малките параметри в голяма стая с високи тавани ще изглежда на място и такъв декоративен елемент няма да изпълни своята естетическа функция. За да осигурите пропорционална съответствие между размера на помещението и височината на багета, можете да използвате специална таблица за ориентация. Например, ако една стая има площ от 20 "квадратчета" и височината й е 2,7 метра, тогава височината на перваза трябва да бъде най-малко 9 и не повече от 14 сантиметра. Препоръчителният размер е 12 сантиметра.
Етап 2 - Изчисляване на необходимия брой багети. За тази стая периметър, разделена на дължината на една лента (обикновено е 2 метра), и резултатът се закръгля до най-близкото цяло двойката стойност. Как приложен таван корнизи - работа, не е трудно, но елемента на неизправности или грешки при рязане на ленти не е имунизиран, така че допълнително завеса пръчка не боли, особено, тъй като не струва цяло състояние.
Трети етап - Подготовка на инструменти и материали. Без тях работата е невъзможна.
как да се определи таван цокъл
От инструментите и адаптациите е необходимо да има:
  • лента мярка, молив;
  • халки за метал (можете да използвате духовен нож;
  • столче (това устройство е необходимо за рязане на ламели под определен ъгъл);
  • монтажен пистолет;
  • гумена шпатула;
  • капацитет за разстилане на шпакловка.
В зависимост от това, от което са изработени багетите, решете как да фиксирате перваза на тавана. Като се започне от това, ще се изискват такива строителни материали:
  • багети на тавана;
  • монтажната ивица на таванското окачване (ако е необходимо);
  • монтажно лепило;
  • шпакловка;
  • боя на водна основа;
  • ъглова стойка за багети;
  • акрилен уплътнител за отстраняване на празнини.
таванна перваза на плочата със закрепваща лента
Четвърто стъпало - Маркировка на тавана. Повърхността на основата трябва да бъде внимателно инспектирана, за да се избегнат неравности по нея и да се планира местоположението на летвите. Маркерите са поставени по такъв начин, че да не се виждат след инсталирането. В присъствието на големи капки в тези места, дълги корнизи не се монтират, тъй като те могат да се счупят. Закрепването на таваните трябва да се извършва с помощта на идентични декоративни елементи по дължината, тъй като ставите на дългите и къси носни кърпички не са съвсем хармонични.
Етап пети - Нарязване на ламелите. Преди да монтирате перваза на тавана, много внимателно и правилно трябва да изрежете ъглите на багетите за равномерно свързване. За да сте сигурни, че ъглите в ъглите напълно съвпадат, използвайте стол - специално устройство за рязане на ъглите до определена степен.
Без изключение на плинтовете основната част е асиметрична - едната страна е по-дълга от другата. Дългата страна на багета е прикрепена към стената, а по-късата до тавана. Ако в стаята има дори ъгли, няма да има проблеми с това как да фиксирате перваза на тавана.
Филето се вкарва в табуретка и се отрязва под ъгъл, равен на 45 градуса, с резачка. В долната част на устройството трябва да се постави страната, към която ще бъде поставена багетата на тавана. По време на подрязването лентата се държи точно. Ръцете не трябва да се разклащат, в противен случай съединението ще бъде с разликата, която не е лесна за отстраняване. Първо, когато цокълът се реже, лявата страна се отрязва (ако ъгълът, на който трябва да се фиксира щангата, е вътрешен). Ако ъгълът в стаята е външен, след това отсечете гърба на корниза (прочетете: "Закрепване на тавана на корниз").
как да поправите основата до тавана
Но ако ъглите са повече или по-малко от 90 градуса, тогава столът няма да е нужен. Първият плинт се поставя върху стената от едната страна на ъгъла и една линия се изтегля по горния и долния ръб на багета с молив, което води до две прави линии. Втората перваза се поставя върху съседната стена. Прекарайте още две линии. Точките показват пресечната точка на горната и долната директна маркировка.
Дъските на свой ред се завръщат на местата си. Точките на стената се прехвърлят в основата. По този начин на всяка лента ще има две маркировки, през които преминава линията на изрязване. В търговската мрежа има специални ъглови скрепителни елементи за филета. Те се използват, както следва: ръбовете на пръчките се вмъкват в този елемент - тогава няма нужда от прецизно рязане.
За да избегнете грешки, можете да процедирате както следва: първо, багетите се нарязват на външните ъгли, оставяйки ги на няколко милиметра на склад (излишъкът се отстранява с шкурка). Пропастта се формира на вътрешния ъгъл, shpaklyuyut акрилен уплътнител и боядисване.
Етап шести - монтаж на таванни первази.
Нанесете една от възможните опции, за да фиксирате перваза на тавана:
  • лепило към стената;
  • придържайте се към тапета;
  • използвайте механичен крепеж.
Всеки от горните методи има предимства, но за онези квалифицирани занаятчии, които правят това за пръв път, е за предпочитане да се придържаме към тапета.
закрепване на тавана первази със собствените си ръце
Но най-добрият вариант е да се монтира на стената, защото:
  • Не е необходимо да инсталирате отново след смяна на тапета;
  • Пролуките между стената и перваза на дъската се премахват по-лесно, преди да се постави тапетът. Резултатът е по-добър, защото стената с багета изглежда така.
Третият вариант се използва за довършване на окачена таванна конструкция с панели, което изисква специална таванна плоскост с лента за закрепване. Първо фиксирайте пръта и се монтира върху пластмасово филе.
Когато закрепването се извършва на стена или тапет, процедирайте по следния начин:
  • Таванът и стените са изравнени и покрити с грунд;
  • по причина на вътрешните ъгли лепило за багет на тавана. Експертите съветват използването на полимерно-алкохолен състав, защото той е водоустойчив, изсъхва бързо, образува силна връзка със субстрата;
  • подложката се поставя на правилното място, след това се отстранява и се оставя за няколко минути. Когато лепилото се хване, лентата, леко натискане, е залепена на стената или тапета на едно и също място, като се внимава. Въпросът е, че при силен натиск багетът или ще се счупи, или ще се появят на повърхността му драскотини;
  • Следните ленти са залепени за гърба на предишните елементи. След като стигнете до следващия ъгъл на стаята, измерете разстоянието до него и с помощта на стол нарязан цокъла с необходимата дължина;
  • когато всички багети около периметъра на помещението са инсталирани, всички празнини, пукнатини и фуги трябва да бъдат поставени. Ако е необходимо, первазът е боядисан в желания цвят или нюанс.
Как да лепене таван первази, погледнете видео:
При използване на механичното закрепване на филето:
  • инсталирайте ъгловите елементи;
  • Монтажната плоча се закрепва с винтове с пробивни отвори с размери 30-50 сантиметра;
  • Таваните на тавана захванат на място върху инсталираните осветителни тела. Ако е необходимо да изрежете ъглите в пластмасовата корниз, процедирайте по същия начин, както в случая с декоративни корнизи от други материали.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Широко приложение на таванни первазиШироко приложение на таванни первази
Цветно таванно стъкло подчертава интериораЦветно таванно стъкло подчертава интериора
Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
Как да изберем таван тип тапети и функцииКак да изберем таван тип тапети и функции
Кои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалитеКои таван первази борда е по-добре да изберете характеристиките на материалите
Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
Какво да лепене таван первази - препоръкиКакво да лепене таван первази - препоръки
Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
» » Поставяне на таванни первази - подробни инструкции
© 2021 BggeHat.com