Как да лепене таван первази в ъглите



Разбирането как правилно да се залепят ъглите на тавана, важно е да запомните, че една от основните точки на тази работа е гладкото рязане на материала. Можете да изпълните тази процедура по два начина: с използването на такъв инструмент за конструкция като стол, а също и без него, т.е. ръчно.
как да лепи ъглите на тавана первази
За да разберем как да лепим перваза на тавана в ъглите, тогава ще разговаряме и двете от тези опции поотделно.

Монтиране на ъглите за перваза с помощта на стол

Отразявайки темата за това как да лепираме тавана, чиито ъгли трябва да бъдат строго фиксирани, не забравяйте за такъв полезен инструмент като стол. Днес можете да си купите стол в почти всеки магазин за строителни материали. Не купувайте скъпи инструменти, тъй като планираната инсталация едва ли може да бъде приписана на професионални довършителни работи. За правилно нарязани материали като корнизи, гипс или полиуретан формоване, ще бъде достатъчно да се използва стандартен скосяващ кутия с ъгли изрязване равно на 45 и 90 градуса.
колко правилно е да залепите ъглите на перваза на тавана
Трябва да се отбележи, че пяната плинт е най-добре нарязани с рязко наточен каlerical нож, а цокъл от пластмаса - файл, предназначен за метал.

Подреждане на ъглите за таванно окачване на ръка

След този метод се препоръчва да се направи модел на первази части от гипсокартон, гипсофазер, ПДЧ или картон обикновено. За да направите това, ще трябва да приложите владетел и ниво на сграда с маркираните маркировки върху него.

Изпълнение на чертежа на стола

  1. Необходимо е да нарисувате 2 паралелни линии, разположени на интервал от 10 сантиметра един от друг. В случай, че цокълът е обем на ширина, за удобство, можете да начертаете линия и 15 инча един от друг.
  2. След това перпендикулярно на тях, т.е. под прав ъгъл, трябва да се изчертае една линия.
  3. На паралелни линии от дясната и лявата страна на изходната точка на вертикалната линия трябва да отбележите 5 сантиметра.
  4. Дългите маркировки от паралелни линии по паралелните линии трябва да бъдат свързани с линии, очертани под линийката.
как да лепете тавани формовани в ъглите върхове
По този начин можете да получите ъгли с експонент 45 и 90 градуса.
Нарежете таблата за первази на тавана, както следва:
  1. Първоначално първото от первазите трябва да се постави с вътрешната страна на изтегления чертеж и да се изреже материал под ъгъл, равен на 45 градуса (прочетете също: "Как да свържете таванско гърло в ъглите").
  2. Същата процедура, която трябва да направите с втората перваза, само за да я приложите сега, когато се нуждаете от обратната страна.
След завършване на рязането, елементите на основата трябва да бъдат закрепени в ъгъла. Ако след инсталацията има малка празнина, то може да се обработва с шпакловка. Като алтернатива можете леко да отрежете перваза от двете страни така, че тази разлика да не се вижда повече.
Монтаж на таванни первази, подробна видео инструкция:

В ъглите на стаята се залепват лепените тавани

Както знаете, можете да лепене на перваза дъска както преди стената или тавана е поставен с тапет, а след това. Въпреки това е по-добре да направите инсталацията преди залепването, тъй като основата ще изглежда по-органична и освен това няма да трябва да се демонтира в случай на евентуално поправка.
Лепене на таванни первази възможно е да се довърши шпаклото, което включва укрепване на PVA лепило. Нанесете сместа трябва да е по цялата дължина на стрехите, които след това трябва да натиснете плътно до стената, и останките на шпакловка и замазка, с шпатула за премахване. Всякакви различия между повърхността на тавана, стените и цокли и пукнатините в ъглите между перваза и летвите се изисква да се запечата и същ пълнител (прочетете също: "Какво е по-добре да лепене таван первази").
как да лепене ъглите на таван первази препоръки
Тази инсталация обикновено няма особени затруднения, поради което се извършва бързо и по правило качествено. Особено това се отнася за тези повърхности, които са перфектно равномерни в структурата.
Когато има въпроси относно инсталацията, подробни снимки и видео на инсталационния процес винаги могат да бъдат намерени със специалисти, които се занимават с интериорна декорация на помещения.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Важно е да се знае - как да се присъедини към ъглите на тавана первазиВажно е да се знае - как да се присъедини към ъглите на тавана первази
Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
Как да лепирам таванските корнизиКак да лепирам таванските корнизи
Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтажКак да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж
Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
Таванна основа с подсветка как да направите себе сиТаванна основа с подсветка как да направите себе си
Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
» » Как да лепене таван первази в ъглите
© 2021 BggeHat.com