Важно е да се знае - как да се присъедини към ъглите на тавана первази



Не е тайна, че основната функция на основата, която е фиксирана на мястото на съединението между тавана и стените, е декоративна. Независимо от това, както самата фиксация, така и докингът на тавана в ъглите е доста трудно. Плъзгащата плоскост трябва да бъде нарязана на дължини с ясно определена дължина и внимателно да се скъсят краищата си под остър ъгъл, като се използва табуретка или малка зъбна резачка. Само след извършването на тези процедури, первазите на тавана трябва да бъдат закачени в ъглите и около периметъра на помещението. С оглед на спецификата на тази работа е необходимо да се разгледа по-подробно как да се присъедини правилно към ъглите на тавана.

Приложение на плинт за таван: технически характеристики

Както знаете, директната цел на бордюрната дъска е да се скрие ставата на тавана със стените. Ако това е опънат таван, то тук е необходимо да се скрие пролуката между многото напрегнати повърхности и стените. В допълнение, первазите на тавана могат също визуално да премахнат проблема с неравномерни ъгли в стаята.
Можете също така да използвате первази, когато инсталирате скрито фоново осветление, но е важно да следвате ясно всички инструкции, така че первазът да е възможно най-високо и надеждно.
докинг таван первази в ъглите
Производството на таванни первази се прави най-често от материали като полиуретан и пяна, поради което тези елементи имат много малко тегло. Но можете да намерите и дървени или гипсови корнизи. Стандартната дължина на дъската на основата е 2 метра. Структурата на повърхността може да бъде релефна или равна. Най-популярният цвят на цокъла е бял, но ако искате, винаги можете да закупите пластмасов перваз почти навсякъде.
Подложката за тавана е идеално комбинирана, например с пластмасови плочки, панели и тапети. Често инсталацията на плинт е съпроводена с монтаж на елементи от мазилка, което дава на интериора още по-голяма хармония и завършен вид.

Как да направите первази на тавана?

Важно е да запомните, че инсталирането на корнизи е най-добре да се извърши до края на тавана и стените, т.е. преди боядисване и тапетиране на стената. Възможно е да възникнат особени трудности с това как да се присъедините към ъглите на тавана и неговите елементи по целия периметър на тавана.
Дължината и ширината на ивиците на основата могат да варират в зависимост от това кой е производителят на този завършен материал. На това, което трябва да бъде ширината на основата, по правило се отразява размерът на помещенията, които са оборудвани. Що се отнася до дължината на бара, може да има индикатори, вариращи от един до няколко метра. Самият материал, от който се правят первази, независимо дали дърво, гипс, пяна от полистирол и т.н., не засяга по никакъв начин процеса на закачане на корнизи (по-подробно:Как да се присъедините към таван бордюр борда - опции").
Разбира се, съвременният пазар на строителни материали предлага и такива проби от первази, които вече са напълно готови за докинг в ъглите на стаята. При сглобяването на такъв материал свързващите секции трябва да са прави, да не са наклонени. Разбира се, цената на тези корнизи е по-висока от стандартните первази.
как правилно да се присъедини към ъглите на таваните
Повърхността за монтаж трябва да бъде подготвена правилно. Първо трябва да се почисти от прах и мръсотия и да се остави да изсъхне. Преди да се присъедините към летвата, трябва да подравните фиксиращата точка и да я третирате с шпакловка и грунд. При монтажа на перваза на мазилка се препоръчва предварително да се обработва повърхността с боя на водна основа.
Без да знае как да се присъедините в ъглите на цоклите на тавана, ако същите ъглите са неравни, трябва да се помни, че такова устройство е възможно да се извърши, то е само важно да се следват стриктно инструкциите по време на инсталацията (повече в статията: "Как да видя един таван перваз - Начини"). За да започнете, трябва да се монтира цокълът на ъгъла на стаята близо до входа. За правилното рязане материал под ъгъл от 45 градуса, най-добре е да използвате това устройство като кутия митра. Този инструмент е под формата на кутия, която е оборудвана с слотове за различни ъгли.

Изисква се за съединяване на первазните елементи

Правенето на закачане на первази в ъглите на стаята е много по-трудно, отколкото на периметъра.
За качествено изпълнение на тази работа ще ви е необходим следният набор от инструменти:
  • Опора за метал или нож за писане;
  • транспортир;
  • митра кутия;
  • молив;
  • линия.
Така че, инструменти като стол и пишеща машина са някакви икономически средства, тъй като при работа с тях процентът на отпадъците, дължащ се на лошо изпълнена работа, е изключително нисък. Освен това материалът не е подложен на прекомерно натоварване, например при използване на стандартен трион, така че рискът от неговата деформация е много по-малък.
как да се присъедините към ъглите на таваните
В процеса на работа се препоръчва да се използва и електрически монтажен трион, който е лесен за експлоатация и има висока ефективност и качество.
Но често се случва, че няма възможност да се използва столът, а ъглите на стаята далеч не са напълно прави. Цялата инсталация ще трябва да се извърши на ръка. За да направите това, ще трябва да направите специален шаблон от картон или тежка хартия, повтаряйки формите на вътрешните и външните ъгли.
След това ъгълът трябва да бъде прикрепен към шаблона, така че ъгълът да е точно над ъгъла на екрана. Плитката трябва да бъде поставена в квадрата и след това разрезът да бъде направен по линията на шаблона (прочетете: "Как да лепене тавани первази в ъглите: полезни съвети").
В този случай, ако материалните действа като пяна цокъл е да се използва такава сложна инструмент като митра кутия изобщо не е необходимо, ще бъде достатъчно да се направи обичайната конструкция с нож със заточен нож.

Изпълнение на ъгловите фуги за тавана

Присъединете се към тавана первази в ъглите на стаята може да бъде, като се организира подреждането на два вида ъгли - вътрешни и външни. Индикаторът на вътрешните ъгли, който е във всяка стая, винаги е по-малък от 180 градуса (обикновено 90 градуса). Външните ъгли са много по-рядко срещани и тяхната величина е вече повече от 180 градуса (обикновено 270). Основата на всяка от ъгловите фуги са два цолови плинта - дясно и ляво (по-подробно:Как да свържете ъглите на тавана первази - финост на процесаПодрязването на тези летви трябва да се извършва, като се излиза от ъгъла на коридора, който трябва да бъде подреден.

Работа с вътрешни ъгли

Първоначално трябва да измерите ъгъла между стените на стаята. Ако е прави, това е равно на 90 градуса, тогава краищата на основата трябва да бъдат нарязани под ъгъл от 45 градуса.
как да се присъедините към ъглите на тавана, които се плъзгат със собствените си ръце
Подрязването на лентата е както следва:
  1. Поставката е монтирана в табуретката.
  2. Краят на шината се притиска към жлеба с надпис 45 градуса.
  3. С помощта на нож част от елемента се отрязва от острието.
В случай, че по-дълъг каишка част по време на почистване се намира от лявата страна, и от ъгъла на среза трябва да бъде в ляво, и ако лентата е от дясната страна, а след това с десния ъгъл трябва да е (по-нататък да се чете: "Как да направите ъгъл от тавана первази: начини на инсталиране").
След разрязването е важно да натиснете двете страни на перваза на ъгъла на стаята, за да сте сигурни, че точността на свършената работа е била. При стандартен ъгъл от 90 градуса не би трябвало да възникват проблеми и всякакви малки несъответствия винаги могат да бъдат отстранени чрез срязване на материала с нож.

Подреждане на външни ъгли за таванни первази

С разрязването на външния ъгъл за облицовката на тавана обикновено няма особен проблем, въпреки че този ъгъл е много по-рядък от вътрешния. Неговото устройство следва същия принцип с точно обратното.
Важно е да запомните, че дори преди маркирането корнизът трябва да е напълно готов за монтаж. Това означава, че вътрешният ъгъл вече трябва да бъде отрязан или готов да се присъедини. Плъзгащият панел трябва да бъде поставен в стол и натиснат.
как да се присъедините към ъглите на тавана, които се плъзгат със собствените си ръце
В случай, че по-дългият елемент на основата е от лявата страна, той трябва да бъде отрязан на левия етикет на 45 градуса по същия начин като вътрешния ъгъл. След това, по същия начин, изрежете десния ъгъл. Не забравяйте и необходимостта да проверите качеството на облицовката на первазите в ъгъла, преди да бъдат напълно залепени.

Монтаж на ъгли с нестандартна форма

Също така се случва, че стаята може да бъде оборудвана не със стандартни ъгли на обичайната форма, но с необичайни ъглови конструкции, например, закръглени. Ако завършването на основата в обичайните ъгли се извършва съгласно стандартната схема, тогава подреждането на заоблените ъгли с основата трябва да се приближи малко по-различно.
В този случай, как да отрежете перваза на тавана се влияе, на първо място, от кривината на монтирания ъгъл. Лентата трябва да бъде нарязана на отделни елементи, например 5 сантиметра. За да поставите цокъл в ъгъла, той ще отнеме около пет такива сегмента. След като инсталирате закръглената част, трябва да използвате шпатула, за да се отървете от излишната шпакловка, а след това да лепете таванът, който се простира по стандартен начин върху равна повърхност.
Как да се присъедините към таван первази, подробности за видео:
Така че, като направите всички по-горе действия стриктно съответствие с инструкциите, перваза до тавана получите точна и надеждна, и процеса на устройството се превръща в нещо изключително трудно. За да се завърши цялата инсталация на максимално качество, в случай на някакви въпроси за единица цокъл на тавана и в ъглите на стаята се препоръчва, тъй като е необходимо да потърси помощта на интериорния дизайн специалисти, които често могат да предоставят възможности снимка инсталирани цокли и подробно видео от тяхна инсталация.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтажКак да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж
Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
Таван за монтаж на опънати таваниТаван за монтаж на опънати тавани
Как да намалим тавана на плинта - препоръкиКак да намалим тавана на плинта - препоръки
Как да се присъедините към таван бордюр борда - опцииКак да се присъедините към таван бордюр борда - опции
Как правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знаеКак правилно да отрежете таван бордюр борда - това е полезно да се знае
Как да свържете ъглите на тавана первази - финост на процесаКак да свържете ъглите на тавана первази - финост на процеса
Как да направите сами монтажа на таванаКак да направите сами монтажа на тавана
Как да видя един таван перваз - НачиниКак да видя един таван перваз - Начини
» » Важно е да се знае - как да се присъедини към ъглите на тавана первази
© 2021 BggeHat.com