Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж



Не е тайна, че крайният етап от довършването на повърхността на стените и тавана е инсталирането на таванна перваза. Тъй като няма особени затруднения при фиксирането на интегралната греда на равна повърхност, въпросът за това как да се оформя ъгъл от тавана на перваза на тавана трябва да бъде разгледан по-подробно, тъй като инсталирането на този тип често причинява известни трудности.
колко правилно да се направи ъгъл от таван бордюр борда
Независимо от това модерните стрехи на тавана от полиуретан от полиуретанова пяна не са толкова трудни за свързване с ъглите, тъй като е удобно да се работи с тях и теглото им не е много голямо.
Ето защо е важно да се разбере как да се направи ъгъл от тавана первази на вътрешното и външното устройство по такъв начин, че изглежда хармонично и се откроява на монтажната повърхност с някакви дефекти.

Варианти на устройството на ъглите за цокли на тавана

Не забравяйте, че в различни стаи може да има не само вътрешни, но и външни ъгли, чието устройство често причинява някои трудности.
Но е възможно да се извърши инсталирането им и затова се препоръчва да следвате един от двата метода, изброени по-долу:
  • Първият вариант включва инсталиране на специални фитинги, чиято употреба избягва рязане на материали. Такива ъглови парчета за цокъл са представени както от вътрешни, така и от външни ъгли, които са фиксирани в ъглите на стаята. Това са тези ъгли и служат като място за фиксиране на краищата на цокли от плинта. Този метод на устройството е прост и напълно възможен за лице, което дори не притежава специалните умения за подобна работа;
  • вторият вариант включва подрязване на режещите ръбове в съответствие с определен ъгъл, който ще бъде в състояние да закрепи плинтовете на основата с надеждна и плътна връзка един с друг.
как да направите един ъгъл от тавана первази със собствените си ръце
Нарязването на материала в този случай може да се извърши по два начина:
  1. С помощта на стол (специален шаблон инструмент, използван в строителството).
  2. Ръчно чрез предварително направена маркировка.

Подреждане на ъгъл за перваза с помощта на стол

Този инструмент се използва широко за рязане на различен състав и структура на материалите, които трябва да бъдат инсталирани строго под прав ъгъл. Въпреки възможните външни различия на този или този председател, неговата цел е същата.
В съвременния пазар на строителни материали има и такива проби на стола, върху които чрез ръчно регулиране е възможно да се коригира ъгъла на рязане (по-подробно:Как да подреждате правилно таванските первази в ъглите"). Както и да е, по образец на инструмента е тава, изработени от дърво, с монтирани вертикално изрязани процепи в стените за поставяне на ножовка. С stuslo материал може да се реже под ъгъл в 45 и 90 градуса. Ако няма възможност за да придобие такъв инструмент, тогава, ако е необходимо, той може да бъде проектиран и ръчно изработен.
как да направите един ъгъл от тавана первази препоръки
Има сложна версия на стола, което предполага възможността за създаване на ъгъл на основата на тавана. Инструментът е пластмасова тава със същите слотове за пишеща машина, както при конвенционалните. Разликата обаче е, че освен ъглите от 45 и 90 градуса, с помощта на такъв стол може да се създаде например ъгъл от 60 градуса. Освен това материалът може да се реже не само вертикално, но и при наблюдаване на наклона на режещия диск с 45 градуса.
Опитни специалисти по правило прилагат седалката заедно с механизъм на завъртане, с помощта на който ръчната пита може да бъде фиксирана практически под всякакъв ъгъл по отношение на монтираната част. Така че първите два инструмента са подходящи за стаи с ъгъл само от 90 градуса и с помощта на третия вариант можете да оборудвате всеки ъгъл, независимо от неговия размер.

Как да изрежете цокъл за създаване на ъгъл?

Ако ъглите на стаята са прави, то е равно на 90 градуса, тогава те могат да бъдат подредени така, че да монтират тавански первази съгласно следния принцип:
  1. Веднага в стола, трябва да поставите една перваза дъска, а след това поставете метална хартия в отвора за рязане под ъгъл от 45 градуса и нарязани.
  2. След това в стола трябва да бъде поставена втора лента, която трябва да бъде свързана с първия и трябва да бъде нарязана според същия принцип, но вече в противоположната на първата дупка в стола.
Трябва да се помни, че когато свързвате части от основата, трябва да получите изключително правилен ъгъл. Ако е така, това означава, че инсталирането е направено правилно, следователно можете да продължите да закрепяте первазите към тавана.
как да направите ъгъл от инструкциите за оформяне на тавана
Не забравяйте, че подреждането на вътрешните и външните ъгли е две фундаментално различни дейности.
За да монтирате външен ъгъл, трябва да изпълните следните действия:
  1. Лявата страна на основата на основата трябва да бъде приложена към близката стена на табуретката с вътрешната страна нагоре. Пистолетът трябва да се побере в най-близкия ляв и отдясно канали.
  2. Барът вдясно от ъгъла трябва да бъде подреден в един стол на същия принцип с единствената разлика, че рамото трябва да влезе в най-левия и в дясната дупка.
За да подредите вътрешния ъгъл, основата трябва да бъде нарязана както следва:
  1. Монтиран вляво от ъгъла, лентата трябва да се постави отново близо до страните на стола с вътрешната страна нагоре. Пистолетът трябва да се вмъкне в най-близкия десен и левия отвор.
  2. Дясната страна на перваза трябва да бъде поставена по същия начин, но прътът трябва да бъде поставен в най-дясната и близката лява канали.
Как да отрежете таван цокъл, подробно видео:

Огъване на ъгъла на перваза на тавана ръчно

За да разберете как да се организира един ъгъл в цокъла към тавана, без митра кутия, че е важно да се помни, че такъв метод включва задължително изпълнение маркировка, на която ще бъде изпълнена и последвалото нарязване на материала. Като импровизирани средства, ще трябва да използвате владетел, ъгъл и канцеларски нож.
Ръчният метод за монтиране на ъгъла за таванното окачване предвижда следните дейности:
  1. Първоначално трябва да измерите ъгъла на стаята. За да направите това, ъгълът трябва да бъде прикрепен към повърхността на тавана в ъгъла. Важно е този параметър да е равен на 90 градуса. Ако индикаторът е по-голям или по-малък, това може да означава само, че ъглите не са равни и ще бъде много по-трудно да се осигури висококачествена настройка на ъглите за первази.
  2. На повърхността на перваза под ъгъл от 45 градуса, трябва да прикачите владетел и да използвате нож, за да отрежете излишния материал. Ако силата цокъл е висока (например, цокли, направени от дърво), първият може просто да се направи линия с молив, и след това за намаляване на цокъла от електрически мания или ножовка.
как да направите ъгъл от метода на таванчетата
  • Преди да поставите перваза в ъглите, трябва да проверите колко добре е направен. За да направите това, можете просто да прикачите материала към мястото на допълнителна инсталация.
  • В случай, че ъгълът не е прав, ще трябва внимателно да измерите степента му, след което да разделите тази цифра на две. Полученият резултат ще бъде необходимият ъгъл за маркиране на местата за рязане на основата. Например, ако степента на ъгъла е 80, тогава ъгълът на рязане на тавана се равнява на 40 градуса.
  • Преди да се впусне в лепене первази на повърхността на тавана, ще се нуждаят от повече време, за да се извърши щателна проверка на това как да се направи връзките да се предпазят от евентуални несъответствия директно по време на цокъла на фиксатори (да се чете: "Как да се присъедините към таван первази в ъглите"). Ако имате някакви въпроси относно този монтаж винаги можете да се потърси помощ от професионалисти, които често могат да предоставят подробна видео цялата работа процес, както и снимки на всички етапи на преселване и вече завършени версии корнизи на тавана.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Монтаж на изчисление на материалите за таванни первазиМонтаж на изчисление на материалите за таванни первази
    Как да лепим методите за фиксиране на таванаКак да лепим методите за фиксиране на тавана
    Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
    Таванна основа с подсветка как да направите себе сиТаванна основа с подсветка как да направите себе си
    Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
    Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
    Как правилно да лепира таван первази - инструкцияКак правилно да лепира таван первази - инструкция
    Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
    Как да намалим тавана на плинта - препоръкиКак да намалим тавана на плинта - препоръки
    Как да се присъедините към таван бордюр борда - опцииКак да се присъедините към таван бордюр борда - опции
    » » Как да направите ъгъл от таван мост методи за монтаж
    © 2021 BggeHat.com