Боядисване таван первази - характеристики



Разнообразие от декоративни елементи в дизайна на жилищни и офис площи е таванът (виж снимката), който може значително да промени и украси интериора, което го направи експресивен и изключителен. Обикновено този елемент се използва в помещения с достатъчно високи тавани.
боядисване на таванни первази
Особеността на инсталацията е, че е необходимо да боядисваме тавана, независимо кой цвят ще бъде (дори бял). Фактът, че не боядисани изглежда непривлекателен, защото материалът на производство (полистирен, полистирен, полиуретан) блести. В същото време боядисаните полиуретанови первази изглеждат като матирана мазилка.

Инструменти и материали за боядисване

За боядисване на основата за тавана трябва да имате:
  • боя (избор на водна дисперсия, латекс, акрил);
  • Четки в диапазона;
  • широка шпатула;
  • боя лента.
боядисване на тавана от пластмаса
Според експерти, за боядисване таван первази е желателно да се използва боя на водна основа, ако е необходимо добавяне на правото цвят на него.

Характеристики на перваза на тавана за боядисване

За боядисване на таванни первази се извършва качествено и без проблеми, можете да използвате следните препоръки:
  • Желателно е да боядисвате този декор преди да го поставите на тавана. Преди да започнете да работите на пода, разпространете стари вестници или хартия. При избора на боя трябва да се има предвид, че багрилните съединения за външна работа ще повредят повърхността на основата. Картината се извършва с четка, тя се движи по елемента, предотвратявайки разводите и ивиците. Напоследък използването на кутии с бои е станало популярно, тъй като те попадат по-равномерно върху повърхността на перваза, особено за издълбани области, които трудно се обработват -
боядисване таван первази функции
  • когато рисуването е направено след това тавански первази към повърхността на стената, а след това по нея възможно най-близо лепени ленти от боя лента. Това няма да замърси тавана и стената с боя. Касетата се отстранява само след като декоративният елемент напълно се изсуши;
  • в случай, когато е поставен тапети и да използвате самозалепваща се лента, може да ги повреди, се препоръчва да се извърши първата половина на цокъла на живописта в непосредствена близост до тавана, а след това този, който е по-близо до стената (също да се чете: "Как да поставите перваза на тавана върху тапета"). В този случай, използвайте широка шпатула. Тя се прилага за декоративен елемент и широк диск страничната четка по него. По този начин, чрез преместване на маламашката, боядисване таван корнизи направени по цялата му дължина и тапети не са оцветени.
  • Процедурата за елиминиране на неравностите в ставите

    След като монтажът на основата е приключил, е необходимо да се премахнат нередностите и дефектите, които често се появяват в ставите и в ъглите. Това ще изисква:
    • шпатула (можете да използвате гъвкава чиния);
    • акрилен уплътнител;
    • четка;
    • боя на водна основа.
    боядисване на таванни первази
    За коригиране и изглаждане на неравностите, използвани акрилен уплътнител, който да не се повреди повърхността на цокъла се прилага с помощта на малка шпатула или мека гъвкава плоча, направена от пластмаса или картон. На кръстопътя на ленти, монтирани върху плоска повърхност, уплътнителят се прилага надолу по шев, при което разликата в нивото няма да забележим. В ъглите е по-добре да сложите пръст върху него.
    За да нанесете акрилен уплътнител, вземете гъба и контейнер, напълнен с вода, за да можете да измиете ръцете, които са замърсени с тях или да се накиснете. Този материал лесно се измива, което го прави много по-лесно да се работи с него. Съгласно инструкциите уплътнителят, независимо от производителя, изсъхва около 2 часа и накрая замръзва след 24 часа.

    Боядисване на цокъл с боя на водна основа

    Обикновено таванът е покрит с боя на водна основа. Консумацията е около един литър за 50-60 линейни метра, като се има предвид, че се прилага в два слоя. За боядисване използвайте четка с ширина 2-3 сантиметра. Когато тапетът вече е поставен, е необходимо да го затворите при нанасяне на водната боя, за да не се замърси. За тази цел се приготвя предварително равномерен лист от тънка пластмаса или картон. Той е поставен върху дъската и оцветява горната и долната част на бара. Ако декоративен окачен таван широка, тогава средата му е боядисана, без да покрива тапета.
    боядисване на таблата от перваза от собствени ръце
    След завършването на боядисването на тавана, ясно става ясно, че точките на свързване изглеждат по-тъмни. Това се дължи на факта, че боята иначе попада върху уплътнителя, отколкото върху материала, от който е направено филето. Следователно, ставите отново се боядисват след окончателното сушене на първия слой. При повторното нанасяне на боята завършва декоративният елемент на тавана.
    Ако таванът е изработен от пяна, е желателно да се направи тази работа преди монтажа, тъй като е по-удобно и по-лесно. Филетата са предварително нарязани на необходимите парчета, като преди това са отбелязали мястото, без да забравят ъглите.
    Как да подготвим цокъл преди боядисване, подробно видео:

    Използване на глазури за боядисване на первази

    За да се боя се прилага не само за боя цоклите на тавана, но Glaze от кои елементи на декора може да даде ефект на естествен камък, дърво, антики, метал или злато и други декорация.
    Glaze - Това е оцветяващ материал, подобен на оцветяването, което се използва за боядисване на изделия от естествено дърво. На повърхността за боядисване, се прилага чрез разпръскване или пръскачки, и след това с помощта на четка, гъба или парче плат се стрива мазилка. В резултат на това текстурата се оказва релефна и порьозна.
    Патина. За да направите това, използвайте гланц с цвят Tayre - той се нанася равномерно върху повърхността на перваза на тавана. В същото време средната му част остава небоядисана. След това, с гъба или парче плат, връзката на небоядисаната и боядисана повърхност се засенчва и горният слой на материала се отстранява. След това, използвайки тъмноцветна глазура UMBER, се избира релефен слой и ефектът се подобрява с четка.
    как да нарисувате тавана на стената със собствените си ръце
    позлата. давам таван на пода в интериора ефектът на позлатяване не е труден. За това тънка четка се потопи в златен, сребърен или метален цвят, а след това боята се отстранява от четката, така че да стане почти суха. След това се извършва на релефна повърхност, така че глазурата да остане на изпъкналата част.
    Древно дърво. За да създадете ефект върху таваните за первази на тавана със силно налягане, нанесете кафява глазура, като използвате твърда четка. След това вземете по-тънка четка и боя, която има по-тъмна сянка, и нарисувайте повърхността на лентата. По този начин се създава текстура от естествен дървен материал. След това первазите са оставени до окончателното сушене. В последния етап повърхността на декоративния елемент е засенчена с мека четка. За да създаде външния вид на възел върху дървото, той се изтегля с кръгло движение с твърда четка.
    боядисване на таванни первази
    малахит. За да се направи цокъл от този ефект, се използва зелена глазура. След това вземете тампон, изработен от парчета кожа или имитация на кожа, и с нея създават леки тънки вени. Освен това, при нанасяне на тъмна глазура се поставят петна, които също се ретушират с тампон. В края на работата с помощта на писалка нарисувайте тънки светлинни вени. За да може лесно да се опъне зад писалката, може да се разреди с вода.
    Когато картината завърши, вземете обикновена хартия, направете от нея натрошени бучки и отстранете излишъка от състава на багрилото, леко ги притискайте към повърхността на основата.
    Мръсен камък. Такъв ефект може лесно да се създаде върху декоративни елементи, които имат голям и изразителен релефен образец. За тази цел използвайте гланц TAIRE, те покриват повърхността на корниза равномерно и в достатъчен обем. Приложената боя е засенчена с четка, за да се получат удари от светли нюанси. След това, с цветната глазура Umber, се създават тъмни петна, а повърхността на перваза отново се затъмнява. Използвайки тъмна боя, правете малки удари, като редовно премахвате възникващия състав на излишъка. Когато глазурата е напълно суха, преминете към следващия етап. Сега е необходимо да се използва бронзова боя, се прилага под формата на отделни удари по релефните контури. Резултатът ще бъде видим след окончателното сушене. Прочетете също: "Какво и как да рисувате таван первази".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Филетните тавани избират материали, научете как да ги инсталиратеФилетните тавани избират материали, научете как да ги инсталирате
    Декоративно оформление на тавана, характерно за материалаДекоративно оформление на тавана, характерно за материала
    Боя за таванна водна емулсия - правилният изборБоя за таванна водна емулсия - правилният избор
    Таванни дъски в интериора - красиви и естетически приятниТаванни дъски в интериора - красиви и естетически приятни
    Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
    Полиуретанови первази от таванни полезни препоръкиПолиуретанови первази от таванни полезни препоръки
    Как да инсталирате таван от пластмасаКак да инсталирате таван от пластмаса
    Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
    Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
    Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
    » » Боядисване таван первази - характеристики
    © 2021 BggeHat.com