Как да изберем тавана корниз - препоръки



Разбира се, няма жилищна площ днес почти невъзможно да си представим без такъв декоративен елемент като завесите на прозорците. В допълнение, често се използват завеси и разделят пространството в помещения. В този случай е важно корнизът да е вграден в тавана и завесата, предназначена за фиксиране, да е монтирана надеждно и правилно. Поради това, по-късно в речта ще разгледаме по-подробно какви таванни корнизи съществуват, както и как да изберем коридора на тавана.

Видове таванни корнизи и препоръки по техен избор

Подобен детайл като декоративната корниза за тавана се нарича така поради адаптацията му, т.е. тя служи за украса на стаята.
Производството на корнизи обикновено се прави от следните материали:
  • метал;
  • дърво;
  • пластмаса.
видове таванни корнизи
Анализ същото време, как да изберете таван корниз, че е важно да се знае какви са нейните параметри, като например силата и размер трябва да са в пряка зависимост от това какъв вид пердета или тюл предвижда да се използват (да се чете още: "Таванни корнизи за опънати тавани").
Като се започне от това, обичайно е да се разграничат три категории таванни корнизи:
  • за леки тъкани;
  • за средни;
  • за тежки.
Ако тъканта е лека (тюл или chintz), тогава ще бъде по-правилно да изберете низ корнизи, които могат да издържат само на леко тегло. И ако завесите са тежки, то определено си заслужава да използвате метални или дървени корнизи, които са идеални както за средни, така и за тежки тъкани. Козирката, изработена от пластмаса, е подходяща само за тъкани със средно тегло.
Няма значение дали корнизът е настроен за фалшив таван или за стандартна повърхност, като всеки от тях може да има един, два или три реда ключалки. Най-често стрехите са снабдени с два реда закопчалки, където един действа като държач на тюл, а вторият е завеса. Ако има три редици от скрепителни елементи върху корнизът, те са предназначени за завеси, завеси и ламбрекени и обикновено висят или завеси или тюлени на един ред.
таван перваза корниз
Ако говорим за ролята, която играе в интериорния таван корниз, трябва да се отбележи, че тя може да се използва, например, визуално увеличаване на височината на помещението с нисък таван, както и използването на корниза на стената в този случай ще бъде много по-малко подходящи.
Също така, ако повърхността на стената има някакви недостатъци, завесата с завесата ще помогне напълно да се скрие от останалите (прочетете също: "Скрита корниз в таванния участък").
Когато се монтира като корнизи за тавани и стандартни повърхности, не трябва да забравяме, че корниза на тавана, използвани в студен климат - това е допълнителна топлоизолация, така че как да стигнем до завесите на пода студеният въздух ще бъде по-трудно на закрито. Още повече топлина ще помогне да се запази използването на върховете в идеята за дъгата, в състояние напълно да изолират помещението от проникването на студ отвън.
Ако говорим за топъл период от годината, тук завесите имат друга функция - затъмняване на стаята и предотвратяване на директни слънчеви лъчи.
корнизи за окачени тавани
Що се отнася до красотата на този декоративен елемент, винаги можете да си купите обикновен и обикновен модел, както и проба, оборудвана с някои елементи от декорацията. Важно е само, че цялата конструкция е в хармония с интериора на цялата стая като цяло.
По време на инсталацията, разбира се, не забравяйте за такъв важен елемент като таван корнизи за корнизи, на което устройството и трябва да се подхожда с максимална отговорност и, ако е необходимо, да се потърси помощта на професионалисти, готови да предоставят подробни фотографии и видеоклипове за това как да инсталирате.

Избор на дървена тавана корниз

  1. Важно е да запомните, че стрехите за тавана, изработени от дърво, перфектно се вписват в абсолютно всеки интериор, а в допълнение ще могат да издържат тежестта на тежките тъкани завеси. Ето защо тази опция е идеална за тези, които обичат редовно да променят дизайна на стаята.
  2. Високопроизводителните характеристики на дървото определено ще имат положителен ефект върху живота на корниза.
  3. Най-често използваните дървесни видове за производство на таванни корнизи са дъб, пепел, иглолистни дървета, а понякога и лиственица, орех или череша. Без съмнение най-скъпите мостри са онези, които се основават на махагон или венге.
корниз вграден таван
  • С възможността за лесно се поддават на всеки дървопреработването корниз изработен от този естествен материал може да има най-разнообразна форма и структура, както и за употреба дизайн на корниза е в състояние да превърне този декоративен елемент в едно произведение на изкуството (да се чете още: "Как да скриете корниз за таван первази").
  • Няма значение дали дървена перваза е монтирана зад тавана или пред нея, такава структура ще продължи дълго и надеждно.

    Препоръки за избора на тавана от пластмаса

    1. Ниската цена на този материал го прави достъпна и широко използвана за създаване на стрехи за тавани.
    2. Добрата сила и естетически външен вид също позволяват да се разграничат тези модели от общия брой.
    3. Не е полезно да се съсредоточаваме само върху ниската цена на пластмасовите корнизи, тъй като този показател изобщо не влияе върху функционалността и живота им. Така че дори и най-евтините проби могат да издържат дълго време и без никакви проблеми с работата.
    таванни первази за стрехите
  • Цветната скала на таванските корнизи от пластмаса е богата, така че винаги можете да изберете опцията, която е най-подходяща за цвета на общия интериор на стаята. Освен това способността на пластмасата да имитира естествени проби също е нейното положително свойство.
  • Инсталиране на тавана корниз корнизи изработени от пластмаса могат да бъдат монтирани и лесно, ако имате някакви въпроси относно устройството, винаги може да се потърси помощ от професионалисти, които могат да предоставят снимки и видео опции корнизи за тяхното инсталиране.
    Монтаж на таванския корниз, подробно видео:

    Предимства на метални корнизи за тавана

    1. Проби от тези корнизи, изработени от месинг или неръждаема стомана, имат високи якостни характеристики, но също така не се износват поради високи температури или промени в влажността.
    2. Тези модели са в състояние да издържат максималното тегло на тъканта, така че дори най-плътните и тежки завеси могат да се окачват на такива корнизи без страх. Особено характерно е, че театралната завеса е оборудвана изключително с метални корнизи.
    как да изберем корниз за фалшив таван
  • С помощта на метална корниза, стаята може да бъде декорирана в желания стил, например в стила на високите технологии, ретро или техно.
  • Положителните свойства на корнизи от алуминий включват факта, че те не са по-малко здрави от другите метални елементи, но теглото им е много по-ниско. В допълнение, те не са подложени на корозия върху тях. За да сте сигурни, че материалът е възможно най-дълго, препоръчваме да го избършете с влажна кърпа само веднъж седмично. Прочетете също: "Закачалка за сушене на лента".
  • Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Закрепването на корниза до тавана го направете самиЗакрепването на корниза до тавана го направете сами
    Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и таваниКак да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани
    Как да изберем и окачим завесите на таванаКак да изберем и окачим завесите на тавана
    Поставяне на таванни первази - подробни инструкцииПоставяне на таванни первази - подробни инструкции
    Корниз в тавана на опциите за гипсокартонКорниз в тавана на опциите за гипсокартон
    Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхностиКак правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности
    LED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериораLED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериора
    Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
    Как да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действиеКак да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действие
    Как да реже таван первази в ъглитеКак да реже таван первази в ъглите
    » » Как да изберем тавана корниз - препоръки
    © 2021 BggeHat.com