Как да изберем и окачим завесите на тавана



Кои тавани завеси са по-добре да избират за този или този интериор, как да се фиксира корниз на тавана от гипсокартон или напрежение структура? Днес ще се опитаме да отговорим на тези въпроси.
тавана завеса
Завесата на тавана трябва да се вписва хармонично в цялостния интериор на стаята. Също толкова важно е надеждността на закрепването.

Проблеми при избора

Преди да защитете завесите, те трябва да бъдат закупени. Но как да направите правилния избор сред всички сортове, предлагани на пазара?

дизайн

Тук всичко е съвсем просто. Не преследвайте много ярки цветове. Дизайнерите твърдят, че стаята, която използва повече от 3 основни цвята, е абсолютно лош вкус. Единственото изключение в този случай може да бъде използването на черно или бяло в интериорния дизайн.
как да се мотае завеса на тавана
Така, когато избирате цвета на завесите, често можете да спрете при следните опции:
  • черни или бели пердета;
  • под цвета на тавана;
  • под цвета на стените.
Подобен принцип трябва да се следва при избора на завеси.
Черните завеси са перфектно съчетани с черно-бели завеси и бели стени. В допълнение, завеси под тавана трябва хармонично се вписват в цялостната концепция на интериора. Ако стаята е стабилизирана за античността, има масивен полилей и имитация под дървото, тогава е ясно, че пластмасовата завеса до тавана ще бъде глупост.

материал

В допълнение към стилистичния дизайн, изборът на материал за завеси също се влияе от материала на вашия таван.
как да прикачите таван завеси
Ако не разгледате подробностите, тук функционира следният принцип:
  • Ако таванът е направен от стоманобетон, тогава няма конструктивни ограничения. Корнизът може да бъде изработен от различни видове дърво (дори тежки), стомана, пластмаса и т.н., а самите завеси могат да бъдат много масивни;
  • но окачените тавани налагат ограничения върху теглото на конструкцията;
  • на тавани от GKL или PVC се монтират само леки конструкции. Това означава, че тежки завеси от кадифе в този случай ще трябва да бъдат забравени.

размери

Какви са оптималните размери на завесите? За просторни стаи с прозорци по дължината на стената трябва да се предпочитат завеси, които са с 50-60 см по-широки от отвора на прозореца. Застъпването на стената е необходимо, за да не могат лъчите на слънцето, които ще проникнат под ъгъл, да влязат в стаята.
Ако стаята е тясна и прозорецът е разположен в по-къса стена, завесата трябва да е малко по-тясна от стената. Поради драгирането на цялата стена, стаята визуално ще бъде по-широка.

монтиране

Как да прикрепя завесата към тавана, в зависимост от материала, от който е направена?
Да разгледаме най-простия случай, а именно стоманобетонния таван. Не трябва да имате проблеми при инсталирането на завеси при такова припокриване. Но трябва да използвате удар, и да се определи структурата използва дюбели с винтове.
закрепване на завеси до тавана
Първо трябва да намерите средата на отвора на прозореца. Ако завесата има дължина, равна на ширината на стената, тогава ние намираме нейната среда. Маркирайте тази точка на тавана. Закрепването на тавана на тавана ще бъде на разстояние 10 см от ръба му. Но си струва да разберете какво е закрепване на коридора на тавана Подходящ само за най-често използваните опции, а именно пластмасови завеси. Други видове структури обикновено се продават с готови отвори за крепежни елементи.
Останалите точки за закрепване са маркирани така, че да имат стъпка, не по-голяма от 60 cm. На подходящите места пробийте самата завеса, а в тавана правете дупки. Как да закрепите завесата на тавана? След като хвърлим пластмасови дюбели в тавана, завесата се фиксира само с винт.

Как да се мотае тавана завеса на тавана на GKL или PVC?

Има няколко начина за прикрепяне на завеси към този тип тавани.
Монтажът на завеси до тавана трябва да се планира дори и на етапа на сглобяване на рамката. Профилът на профила на компактдиска е прикрепен към окачените тавани, като също така се използват хоризонтални парчета към стената, където трябва да се фиксира завесата (вижте също: "Как да се мотае тавана корниз: алгоритъм на действията").
Алтернативен метод може да бъде използването на перпендикулярна стена на щайгата от профила. Как да се определи завеса на тавана в този случай? Той се завинтва с винтове към рамката директно през лист гипсокартон или PVC панел. За да се фиксира към всеки профил, завесата е по-добра в две точки.
как да фиксирате завесата до тавана
Ако пролуката между основата и окачения таван е малка, завесата може да бъде фиксирана с котви. Дупки пробийте директно през гипсокартон (прочетете също: "Гипсокартон за пердетаВ този случай котвите не трябва да са с гайки, а с отвертка.
Как да прикачите таван завеси, ако таванът отдавна е монтиран, а вие не знаете оформлението на елементите на рамката? В този случай специални скрепителни елементи могат да ви помогнат. В този случай, ниска якост таван структура ще трябва да се компенсира с голям брой крепежни елементи на стъпки от не повече от 25 см. Този тип закрепване е подходяща за всеки таван с присъствието на празното място зад него.
Как да направите ниша под корниза, подробности за видеото:

Опълен таван

И как да се мотае завеса на тавана, ако тя има напрежение структура? Ако платното вече е опъната, тогава, уви, поставете завеси върху тавана на разтягането вече невъзможно. Ще трябва да избера обичайната завеса за стена. Ако все още сте на етапа на планиране, няма да имате проблеми. Но трябва да се подходи правилно закрепване на завеси към тавана за опъване.

Таванна ниша

Оптималният начин в този случай ще бъде организацията на нишата на тавана. Платният таван няма да бъде прикрепен към стената, а към профила, фиксиран и отдалечен от стената. Корнизът се монтира просто на груб таван, а неговата фиксираща точка ще бъде невидима за наблюдателя. Поставете коридора по-добре, преди да разтегнете платното. В този случай рискът от увреждане на тавана е много по-малък (повече: "Stretch таван с вдлъбнато пространство").
как да вратите завесата до тавана

пълнеж

В този случай е необходимо да инсталирате лъча, изложен на нивото на тавана за опъване (вижте също: "Как да се мотае корниз на опъвам таван"). Също така е възможно да управлявате множество шперплат платформи за спирането на FCL. За да се изложи на ипотека върху желаното ниво, е необходимо да се дръпне нишката между стените, ориентирана към хоризонта. Това е за нея и можете да настроите правилната позиция на ипотеката.
Какъв ще бъде най-добрият вариант? Един лъч или няколко шперплатови блока? Използването на лъча гарантира по-голяма здравина на монтажа на тавана на тавана. Следователно, ако завесите са масивни и завесите ще бъдат подложени на постоянни усилия (например, детето ще ги издърпа), тогава такава конструкция може постоянно да оцелее при всички въздействия. Но трябва да се има предвид, че при промяна на температурата и влажността, лентата може да доведе, което пряко ще засегне както външния вид на самата завеса, така и равномерността на платното.
как да инсталирате насока за тавана на тавана
В същото време, шперплат на окачване не променя своя размер и форма под влиянието на температура и влажност. Но тежестта на завесите ще трябва да бъде намалена.
След като инсталирате кърпата, в точките за закрепване на завесите е необходимо да подсилите повърхността със специални пръстени или обикновена лепяща лента. Сега самата завеса може да бъде фиксирана директно през платното.

заключение

Накрая искам да отбележа, че завесите за тавани са особено изгодно вариант за стаи с ниски тавани. В стените или апартаментите с новото оформление завесата на стената няма да изглежда по-лошо от тавана, така че в този случай трябва да се пристъпи към лични предпочитания. Прочетете също: "Как да се мотае круша на тавана в дома".
Е, сега знаете как да инсталирате завеса за тавана. Ако искате да видите какво е различно за завесите от стената и тавана, можете да видите снимки от нашия албум. Също така можете да видите разликата между различните видове крепежни елементи. Пожелаваме ви успех в ремонта и декорирането на Вашите помещения.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
Завеса върху опъна таван функции на устройствотоЗавеса върху опъна таван функции на устройството
Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
Как да закрепим римските завеси в кухнятаКак да закрепим римските завеси в кухнята
Полезни съвети за избор на завесиПолезни съвети за избор на завеси
Цвят в апартаментаЦвят в апартамента
Декорация на прозорецаДекорация на прозореца
Как да изберем пердета, за да създадем правилното настроениеКак да изберем пердета, за да създадем правилното настроение
» » Как да изберем и окачим завесите на тавана
© 2021 BggeHat.com