Таванни корнизи за завеси - сортове



Трудно е да си представим къща, чиито прозорци не са покрити с завеси и завеси. Корнизи се използват за тяхното закрепване. Наскоро таванските корнизи за завеси започнаха да изместват стената. Но в същото време много повече потребители не знаят какви са те как да изберете тавана корниз.

Характеристики на таванските корнизи

Корнизът е изпъкнал елемент от сгради, които могат да бъдат както отвън, така и отвътре. По подобен начин се наричат ​​специални устройства, с които можете да направите закрепването на завеси към тавана или стените. За тяхното производство най-често се използват метали, пластмаса и дърво.
таван за завеси за завеси
Типът корниз, както и размерите му, зависят от избраните завеси. На тази основа те са разделени на три вида: онези, които могат да издържат на леки, средни или тежки. Например, корнизи от нишки се използват за закрепване на леки тъкани, изключително е рядко за тях да се мотаят завеси със средна гравитация. Дървените изделия са в състояние да издържат дори на твърди тъкани. Съществуват и специални устройства, върху които висят много тежки завеси, като например в театъра. Обикновено тези устройства са оборудвани с електродвигател за придвижване на завеси. В жилищни райони такива устройства не се използват.
Таванът за завеси от тавана за завеси може да бъде едноредово, двуредово или триредово закопчаване.
Броят на завесите зависи от този параметър:
закрепване на завеси до тавана
Високата подредба на тавана на коридора допринася за това, че стаята изглежда по-висока - това е важно, ако размерите на стаята оставят много желание. В допълнение, завесите, които затварят прозореца заедно с цялата стена, прикриват малки дефекти в края.
В допълнение към декоративната функция, корнизи могат да допринесат за по-добра топлоизолация на стаята. Ако една гъста кърпа за покриване на отвора на прозореца, а след това достъп до студения въздух, идващи от стъклото, почти почти се припокриват. Най-големият ефект се постига при използване на конзоли с дъгообразни върхове.
През лятото няма нужда от топлоизолация, но основната цел на завесите е да засенчи стаята. Закрепването на завеси до тавана допринася за плътното прилягане на материала, благодарение на което можете да се предпазите от слънчева светлина.
Корнизи - това е не само чисто функционално устройство, но и декоративен елемент. Най-простите продукти просто ви позволяват да окачите завеси. Декоративни също украсяват помещението сами. Това може да се види при гледане на снимката. Ако има желание да се инсталира точно такава корниз, тогава е необходимо да се мисли за нейния дизайн. Разбира се, най-добре е да изберете конзоли, тъй като вече сте закупили завеси, но в крайни случаи трябва да се погрижите поне да се поберат в интериора на стаята.
крепежни елементи за завеси до тавана
Ако искате да промените дизайна на стаята, можете да закачите ролетни щори - фиксиране към тавана, тъй като това е най-доброто решение. Ако няма намерение да променяте интериора на стаята, използвайки таванни корнизи, тогава конзолата за низове ще бъде отличен изход. Те са евтини и лесни за инсталиране. Все пак трябва да се има предвид, че тежките завеси не могат да бъдат окачени на тях - те просто не могат да издържат на значителна тежест (прочетете:Как да се мотае тавана корниз: алгоритъм на действията") Те ще трябва да купуват светлинни завеси.
Ако искате да промените интериора на стаята, винаги можете да замените корнизът. Но в този случай е възможно, че ще трябва да купите нови завеси, подходящи за проектиране на новата конзола.

Пластмасови корнизи

Завесите за таванни пластмасови щори са най-евтините. Но тяхната цена не влияе на функционалността и трайността. Разбира се, що се отнася до декоративността, пластмасовите корнизи не могат да се нарекат отлични. Но бял цвят се вписва добре при всеки интериор и пластмасови прозорци. Дървените и метални конзоли изглеждат по-величествени, но те са по-скъпи. Така че, ако трябва да украсите стаята със завеси, но същевременно спестите пари, няма по-добра възможност от пластмасовите корнизи.

Метални корнизи

Тези конзоли - най-трайни, те могат да висят тежки завеси. Използват се за вътрешна украса на концертни зали и театри. Металните корнизи са подходящи за всеки дизайн, от класически и ретро, ​​до високотехнологични и модерни.
закрепване за завеси на тавана
Особено популярни сред този вид конзоли са алуминиевите продукти. Те са идеални за комбиниране на опънати тавани и завеси, тъй като те имат ниско тегло. По този начин лентата за опън е в състояние да издържи на масата на тази изпъкналост. Също така, алуминиевите скоби са трайни, не корозионни, имат дълъг експлоатационен живот. Те не се нуждаят от специални грижи - да се отърват от прах, трябва да бъдат почистени с влажна кърпа.
Как да инсталирате пластмасова корниз, погледнете видеото:

Дървени корнизи

Дървени таванни корнизи за завеси се побират почти във всеки интериор и тяхната надеждност не може да бъде съмнителна. Те са били използвани повече от един век. Подобно на всеки друг продукт от дърво, тези конзоли са невероятно красиви. Несъмнено тяхното предимство е трайността. Специално внимание заслужава корнизи с дърворезба - те ще дадат стая лукс.
Такива продукти са изработени от различни видове дървета. В зависимост от това техническите им характеристики също се различават. Най-често за производството на стрехи използват букови, дъбови, иглолистни дървета. Има и конзоли от по-екзотични видове, като череша, орех или лиственица. Най-евтиният вариант е конзолата, изработена от бор, смърч. Най-скъпите са корнизи от махагон, венге и друго рядко дърво. Цената на издълбани предмети е дори по-висока - всичко зависи от сложността на картината. Но от друга страна, такова закрепване за завеси на тавана ще украси стаята и ще привлече ентусиазиран външен вид.
Дървото е перфектно регулиращо се, така че дизайнът на корнизи може да бъде много различен. Също така има възможност да поръчате тяхното персонализиране. Дизайнът на панела, предназначен да скрие мястото за поставяне на завеси, може да се приравни с произведение на изкуството - всичко зависи само от финансовите възможности.
как да изберете таван завеси за пердета
На пазара днес има разнообразни таванни корнизи, така че не е трудно да се намери правилният продукт за всеки интериор. Но е уместно в същото време да си представите какви завеси ще виси върху тях - това значително ще опрости процедурата за избор. Например, светлината завеси под окачен таван са по-добре да се мотае на алуминиеви корнизи. Тежки платна от кафяви или златисти тонове изглеждат страхотно на дървени корнизи. Ето защо, за да не се направи грешка при избора, е по-добре предварително да се решат със завесите и вече да им се избере конзола.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и таваниКак да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани
Корниз в тавана на опциите за гипсокартонКорниз в тавана на опциите за гипсокартон
Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхностиКак правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности
Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
Как да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действиеКак да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действие
Таван за подова настилка тип и функцииТаван за подова настилка тип и функции
Дървени таванни корнизи за завеси се инсталирамеДървени таванни корнизи за завеси се инсталираме
Монтаж на таванския корнизМонтаж на таванския корниз
Как да закрепим римските завеси в кухнятаКак да закрепим римските завеси в кухнята
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
» » Таванни корнизи за завеси - сортове
© 2021 BggeHat.com