Таван за подова настилка тип и функции



Какви таванни тавани за опънати тавани се използват най-често? Какви са неговите функции? И как изобщо се определя? Тези въпроси възникват в абсолютно мнозинство от тези, които се запознаха с технологията на опънати тавани. Нека да разгледаме по-отблизо темата за таванските корнизи.

информация

Под тавана корниза се разбира като два напълно различни дизайни:
  • завеса за завеси. Целта на този елемент е съвсем ясна. Особеността на конструкцията е, че не е толкова лесно да се прикрепи такава корниз към тавана. Стенната корниза трябва също така да създаде условия, при които клипсът или куката за завесите да не нарушават тънкия и чуплив PVC таван. В същото време тъканта се страхува от по-малка степен на случайно увреждане.
Окачен таван и таван корниз
  • Таван под окачения таван със скрито осветление. Такива решения са профилът, изработен от полистирол, който е фиксиран на стената с обичайно лепило. На вътрешната стена на стрехите или на стената зад нея LED лентата е залепена. Този елемент е предназначен да скрива осветеността на тавана, т.е. да скрива източника на светлина от наблюдателя.
  • Кожух за скрито осветление

    Как да се монтира тавана корниз на опъвам таван? За това са необходими инструменти и материали:
    • универсално лепило (течни нокти или дори акрилни замазки ще правят);
    • кибритена кутия;
    • остър нож;
    • дърводелски инструменти за рязане под ъгъл - табуретка.
    тавана корниз с опъвам таван
    За монтиране на тавана на коридора с опънат таван е необходимо съгласно следната схема:
    • най-добрият вариант е да поставите корниза директно върху мазилката, т.е. преди да поставите тапета. В този случай стената трябва да бъде грундирана с някакъв грунд;
    • Нарежете корниз под ъгъл със специален инструмент. Алтернатива на рязането може да бъде закупуването на специално декорирани ъгли;
    • Всяка лента е залепена не само за стената, но и за неподвижната предишна лента. За да се направи връзката трудна, се използват мачове, които служат като нагели;
    • разстоянието до повърхността на тавана трябва да бъде около 7-10 см. В същото време монтирани тавана завеса Не отваряйте тавана на лицето в противоположната страна на стаята (прочетете: "Под окачения таван").
    Колкото по-голямо е разстоянието до тавана, толкова по-лесно ще бъде да поставите лентата с LED и да изтриете прах от нея. Но в този случай светлинният източник ще се вижда от противоположния ъгъл на стаята, т.е. самата същност скрито таванно осветление се губи.

    Завеси за завеси

    А какво да кажеш тавани завеси за завеси. Как могат да бъдат те?
    Таван под окачения таван

    Палетни корнизи

    Таванът корниз в тавана stretch не се различава от неговата аналогова за гипсокартон таван. Той е прикрепен към стената, а завесата е окачена на специални кърпички или пръстени (да се чете:Как да изберем тавана корниз - препоръки") Единствената точка, на която да се обърне внимание, е разстоянието до тавана liner.Rings не трябва да докосват повърхността на тавана по никакъв начин.

    Профилни корнизи

    В този случай няма разлика и с традиционните тавани. Освен това, дизайнът на профилната перваза не позволява куки за завеси да повредят тавана. Опасността от PVC фолио съществува само по време на изграждането на корниз, а таванът на тъканите е напълно безопасен.
    профил снимка корниз

    Таванни корнизи

    Но как е свързан таванът за опъване и коридора на тавана? В края на краищата има един сериозен проблем - таванът просто не е предназначен да поправя тежък обект с големи размери. Решението всъщност е много просто. Таванът корниз за такива тавани е фиксиран не на самия плат, а на предварително подготвени ипотеки за опънати тавани. В тази роля обикновено е силен дървен лъч. Ясно е, че ипотеките са фиксирани до изтеглянето на тавана.
    Важно е да запомните, че дървото трябва да се третира със специален антисептичен разтвор и хидрофобен грунд. Това е необходимо, за да не започне гниенето, тъй като пространството над разтегнатия таван не е вентилирано.
    Ако нямате никакъв опит да инсталирате скрити светлини Опънати тавани и корнизи, добре е да не предприемате това начинание без да привличате професионалисти. Повярвайте ми, ще ви бъде много по-евтино да платите за майсторската работа, отколкото да промените по-късно не само осветителната система, но и самия таван.
    таван за завеса на тавана
    Самата операция по инсталиране на корниза е както следва:
    • Непосредствено под ипотеката върху повърхността на тавана се залепват специални усилващи пръстени.
    • След това филмът се нарязва на вътрешния ръб на пръстените.
    • Корнизът се монтира през отвора с винтове към дюзите.
    • В една и съща стрела таван и таван корниз не трябва да отиде вълна или събира гънки. В идеалния случай подсилващите пръстени изобщо не издърпват филма.

    Скрити корнизи

    Накрая разгледайте скритите завеси. Това е сравнително сложен начин за окачване на завеси. Но в същото време това е най-атрактивното. По време на монтирането на тавана багетата е фиксирана към всички стени, с изключение на тази, в която има прозорец. В този момент се монтира върху неподвижна шина или поцинкована форма, която е перпендикулярна на тавана.
    как да инсталирате скрита корниз
    В случай на използване на профил е необходимо да се прилагат склонове, тъй като таванът на разтягането създава голям хоризонтален товар. След това, от стената с прозореца направи вдлъбнатина от 10-20 см. Това е в това пространство ще бъдат поставени скрита корниз в таванния участък. Към главния таван се монтира корнизът, а върху багета се простира таванът. Сега можете безопасно да виси пердета и да се насладите на безупречния им вид.
    В действителност, редът на монтиране на тавана и стрехите не играе специална роля. В този случай е много по-важно да се спазва точността на работата, така че да не се повреди платното.
    Как да направите ниша под корниза, погледнете видеото:

    заключение

    Важно е да запомните, че скритата и тавана корниз за опънати тавани се нуждаят от специална подготовка, която се извършва преди инсталирането на платното. Ако решите да направите скрити корнизи още след като сте инсталирали таваните, тогава ще трябва да използвате алтернативни методи, които, между другото, не са по-лоши от традиционните.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Закрепването на корниза до тавана го направете самиЗакрепването на корниза до тавана го направете сами
    Как да изберем и окачим завесите на таванаКак да изберем и окачим завесите на тавана
    Корниз в тавана на опциите за гипсокартонКорниз в тавана на опциите за гипсокартон
    Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
    Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
    Декоративна вложка за опънати тавани - видове и вариантиДекоративна вложка за опънати тавани - видове и варианти
    Монтаж на таванския корнизМонтаж на таванския корниз
    Как да инсталирате технологии за окачени тавани технологияКак да инсталирате технологии за окачени тавани технология
    Завеса върху опъна таван функции на устройствотоЗавеса върху опъна таван функции на устройството
    Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
    » » Таван за подова настилка тип и функции
    © 2021 BggeHat.com