Дървени таванни корнизи за завеси се инсталираме



Невъзможно е да си представим апартамент, в който завесите и завесите не блестят по прозорците. За тях често се поставя стрехите дървени таван или стена. Сега, разбира се, има метални и пластмасови корнизи, но дървото остава популярно винаги - приляга добре във всеки интериор, придава на помещението специално усещане.
Корнизи за завеси дървени кръгли

Проектиране на таванни корнизи

Преди това имаше само най-простите модели корнизи без орнаменти. Сега можете да изберете различни видове дърво, модели (прочетете: "Как да изберем корнизи за таван за завеси"). Има корнизи, които са оформени уши и имат франзела и къдрава. На резбовани дървени стрехи с причудливи модели изглеждат много елегантни и изискани, те са напълно подходящ за интериора в класически руски стил, съчетан с антични мебели. Те са едно произведение на изкуството.
корнизи за завеси, тавани, дървени
Краищата на рамки за завеси са широки, със сложни резбовани модели също изглеждат луксозни. Издълбани и оформени са по-скъпи от обикновените корнизи, но самите те могат да преобразуват стая.

Подготовка за монтаж на стрехи

Започнете с дефинирането на височината, която ще бъдат поставени дървени завеси пръти - във всички стаи те трябва да бъдат на същото ниво. Направете ги да бъдат избрани на базата на интериора. След като определите височината на корнизът, трябва да изградите нивото на конструкцията за монтаж на скоби - за това трябва да направите белези с молив на местата, където ще бъдат. Ако няма достатъчно дължина, за да изчертава линия от една до друга, заслужава да се отбележи една междинна точка.

коридор дървен таван
Корпусите са прикрепени с два дюбела, така че те трябва да бъдат поставени вертикално и центърът им трябва да минава през линията на нивото. Когато закрепите конзолата към стената, обърнете внимание на фиксиращите точки. Корнизите могат да бъдат достатъчно дълги - например за монтаж върху балкон. В този случай междинната скоба е прикрепена, която трябва да бъде монтирана в средата между крайните точки.
Когато сте купили завеси за тавани дървени, те се доставят с пластмасови винтове и дюбели за монтаж, но те често не могат да издържат тежестта на завеси и завеси. препоръчва се инсталирайте таванските корнизи върху дюбели с диаметър от 6-8 милиметра. Що се отнася до разликата в диаметъра на дюбела и винта, той не трябва да бъде повече от 2 милиметра, в противен случай те ще паднат от стените.


Монтаж на стрехи

Най-трудното е да пробиете дупки за монтаж на скоби. За тази работа трябва да вземете удар и тренировка с диамант или печеливша дюза, защото над прозореца има бетон, който не може да бъде пробит с проста тренировка. Можете също така да използвате инструмент с функция за удар.
За да се пробият добре дупките, процесът трябва да се стартира, като се настрои режимът "drill" на перфоратора. След като се направи отвор, от който тренировката не скочи при натискане, инструментът трябва да се включи в режим "сондажен чук".
След това можете да започнете да затегнете скобите: Междинно нужда да затегнете само след като е с резба в корниза на моста, в противен случай вложка не успя поради липса на пространство. След като джойстикът е поставен в единия край, струва си да поставите пръстените, предназначени за закрепване на завесите, и след това да ги напълните в друга скоба. Когато корнизи дървена стена ще бъде инсталиран, трябва да се осигури краищата на скобата на специални пръстени, завесите са били винаги на точното място.

Характеристики на монтаж на някои таванни корнизи

дървена рамка
Всички корнизи са прикрепени почти еднакво, има само малки нюанси. Например, един завеси пръчка за завеси, двоен ред дървен има две ламели - за окачване завеси и завеси. Преградата за завеси обикновено е изработена от метал и прилича на канал за окачване, върху който тъканта ще се държи. Този бар е доста тънък и не се вижда - ще има дървена част в очите. При такива конструкции скобите са сгъваеми, следователно, ако има междинно закрепване, се монтират едновременно три държателя, а след това основният елемент се вмъква в тях. Ще бъде удобно да закрепите завесите и завесите с пръстените дори по време на монтажа и едва след това поставете структурата в скобите и не правете това, като стоите на стол.
Дървеният двоен ред от корнизи днес остава един от най-популярните тавани завеси. Той изглежда интересно и удобно за спалните и детските стаи - всъщност в тези области може да бъде, за да затворите завесите на прозорците, за да може слънцето да грее в очите ви, а в следобедните часове Искам да позволя в светлина, а в същото време да се чувстват защитени от любопитни очи.
Дървените рамки изглеждат напълно различни от обичайните, но технологиите на тяхното инсталиране напълно съвпадат. Въпреки масивния си външен вид, той се монтира точно толкова лесно.
Струва си да се отбележи, че тавана корниз и плинт са напълно различни неща, но доста хора все още ги обърка. Завеси и завеси се закрепват на релси за завеси, а плинтрите имат само декоративно значение.
Към днешна дата най-популярните са завеси за дървени завеси, поради техния вид и ниска цена. Дървото по всяко време е широко използвано за довършване на къщата - тя е издръжлива, красива и издръжлива. Във всеки интериор има място за изделия от дърво, било то мебели, подови настилки или нещо друго. Стаята с дървени елементи изглежда топла и уютна, така че този материал не може да измести съвременните изобретения. Разбира се, всеки може да избере какво да купи за къщата, но все още пластмасови и метални корнизи не могат да украсят къщата, както и дървени такива. Прочетете повече: "Поставка за таванно окачване - устройство".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стил на империята в интериораСтил на империята в интериора
Закрепването на корниза до тавана го направете самиЗакрепването на корниза до тавана го направете сами
Как да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и таваниКак да се мотае корниз правила за монтиране греди на стени и тавани
Спалня в провансалски стил френски чар в интериораСпалня в провансалски стил френски чар в интериора
Как правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхностиКак правилно да се мотае на тавана корниз функции закрепване на повърхности
Как да изберем тавана корниз - препоръкиКак да изберем тавана корниз - препоръки
Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
Таван за подова настилка тип и функцииТаван за подова настилка тип и функции
Монтаж на таванския корнизМонтаж на таванския корниз
Завеса върху опъна таван функции на устройствотоЗавеса върху опъна таван функции на устройството
» » Дървени таванни корнизи за завеси се инсталираме
© 2021 BggeHat.com