Как да изберем перваз за килим

Тип плинт

За да се даде пълен изглед на подовата настилка, различни елементи се използват за фиксиране на фугите и ъглите между стената и пода. Във втория случай тази функция се изпълнява от основата за килима, която позволява гладко изглаждане на неравностите, както и хармонично завършване на декорацията на стаята, което й придава елегантен завършен вид.

Перфоратори за килими се използват за довършителни работи във всички помещения. Те перфектно се хармонизират с офисния интериор, те се използват за фиксиране на покритията в хотели и хотели, както и в жилищни апартаменти. По принцип на устройството си, те нямат специални разлики от конвенционалните пластмасови первази.

Те са изработени от различни материали и в зависимост от това могат да бъдат с различни цветове. Ето защо, можете да ги изберете в тона на покритието, и то ще бъде като продължение на подовата настилка, което му придава голяма атракция.

Материали, използвани при производството

Производителите предлагат избор от три вида первази от различни суровини:

  • Пластична. Такива модели най-често се използват при полагане на килим. Те са удобни, практични и лесни за монтаж.
  • Ууд. Този вид постепенно изчезва в миналото като ехо от миналия век. В определен случай те изглеждат привлекателни, но се нуждаят от постоянна грижа, а за да ги инсталират на не толкова плоски стени и подове, е необходимо да се опитаме много усилено.
  • MDF модел. Също така добър вариант, но поради ниската устойчивост на механични повреди, те рядко се използват.
Изберете цвят и височина

Асортимент на стоки

Също така, на пазара, можете да намерите метални модели, но това е, както се казва, аматьор. В този случай не подложката се избира под капака, а обратно. Освен това те не са много надеждни и повърхността им лесно се надрасква.

Основното предимство на килима е възможността за комбинация с различни материали. Ето защо, при избора на перваза, обърнете внимание на спецификата на материала, без да се отчита съвместимостта му с подобно покритие на пода.

PVC плинт

Подложката за килими от PVC е популярна със своята достъпност. Но трябва да се отбележи, че цената изобщо не оказва влияние върху качеството. Като цяло, това е надеждно и естетическо устройство, което ви позволява да фиксирате подовия материал на всяка повърхност. Тези модели не изискват допълнително боядисване, са устойчиви на външни влияния, имат почти неограничена цветова гама, което прави избора им много по-лесен.

дърво

плинт

Рико килим

Такива видове закрепване, основно произведени от масивна дървесина. Но можете да се срещнете и с фурнирни модели. Разбира се, природният произход ги прави печеливши от гледна точка на екологосъобразността, но всъщност това е единственият плюс. За да дадат сила и издръжливост, те трябва да бъдат третирани с антисептици и да се поберат в определен цвят, трябва да ги боядисате с петна или цветен лак. Дори при тази обработка силата на този материал ще бъде несравнима с PVC. С всичко това те са много по-скъпи от пластмасовите модели.

Някои дизайнери считат, че дървеният перваз е най-модерното решение за декорация на интериора. В някои отношения те са прави. Но за да се постигне оригиналност в дизайна, трябва да се опитате да ги поставите в цвета на покритието и разумно да извършите инсталацията.

MDF

Такива плинтове са също така несравнимо в качество с пластмасови модели. Но напоследък те постепенно печелят популярност. Можем да кажем, че те са в средата, между PVC и дърво. За техните достойнства могат да бъдат приписани, трайност и антистатични. При процеса на работа прахът няма да се натрупва на повърхността, поради което за поддръжка е достатъчно да ги избършете със сух парцал.

Основният недостатък е нестабилността. Материалът е много чувствителен към повреди, поради което използването му не е възможно във всички помещения.

Какво прави инсталацията на цокъл

Первази за килим може да бъде прикрепена към специална лепенка или посредством блокиращи връзки, където първата надлъжна лента е фиксирана, и върху него се фиксира лицевата маска. Ако се доближите правилно до процеса на подбор и инсталиране, можете да създадете монолитно покритие, без значителни пропуски между пода или стената.



Ето защо, основата за килим се отличава с редица предимства:

Диаграма за инсталиране

Акценти

  • Специално изискване е пластмасовата перваза, изработена от доста твърд PVC материал, което гарантира дълъг експлоатационен живот и висока износоустойчивост.
  • Материалът се използва само екологично (не само в производството на пластмаси), така че те са напълно безвредни за хората.
  • Ако е необходимо, можете да изберете цокъл от различни размери, като се имат предвид височината на таваните и вида на покритието. За жилищните апартаменти стандартният размер на ширината е 50 мм.
  • Простият дизайн на продукта и проста инсталационна технология ви позволява лесно да ги монтирате сами, без да се обръщате към специалисти.
  • Устройството на скритата система за закрепване няма да разваля финиша, покритието ще изглежда естествено, без видими преходи.
  • Гъвкав и мек ръб, позволява лесно да повдигнете ръбовете и, ако е необходимо, издърпайте материала на пода или, обратно, го сгънете по-дълбоко.
  • Подложката за килим се изработва в широка гама от цветове, което ви позволява да я изберете под всякаква текстура на покритието.
  • Ако трябва да поставите кабела, можете да закупите продукта с кабелен канал, който ви позволява ефективно да скривате комуникациите.

Това е интересно. Плотът за фиксиране на килима се нарича така само теоретично. На практика той може да се използва за фиксиране на различни материали, например линолеум или неговия аналог на Marmoleum. Няма никакви ограничения, най-важното е да вземете продукта в тона на покритието.

Анатомия на материала - укрепващи елементи

Пример за инсталация

Проба в магазина

За килими, цокли са изработени в две версии: със скоби и без тях. В допълнение към структурните характеристики, те се различават по отношение на пластичност. И например, един плинт без ребра на твърдост, ще позволи надеждно да се скрие в кухината електропроводими. Подложката за килими с ръб на твърдост е по-трайна, но нейната инсталация е по-трудна за изпълнение и струва повече.

Гъвкавостта на конвенционалните материали, произведени без допълнителни ребра, позволява да се поставят в помещения с всякаква геометрия. Тя е по-малко взискателна за качеството на подовата основа и може да се монтира независимо от параметрите на стената и дебелината на килима. На свой ред, первази дъски с твърдост на ребрата, по-естетически от декоративна гледна точка. Те изглеждат по-просторни и допълнителна функционалност, отваря възможността за използване на фитинги, което позволява да се украсяват ъглите и гънките. В тези случаи се използват специални конуси.

Форма на плинт

По своята същност подложката за килима е направена под формата на пръчка с определен размер, L-образна. Скъсената част има по-нисък завой и е покрита с няколко слоя боя. Втората, по-широка страна, през която се прави закрепването към стената, е вътрешно залепена. Това е специален жлеб, в който "килимът" влиза, когато се полага. В този случай закрепването се извършва без загуба на качество на покритието и шаблона. Моделите и текстурата остават равни без гънки и гънки.

Редактиране на первази

размер марки

Измерване на размерите

Монтирането на первази за килими е съвсем проста и за тази цел обикновено се използват самобръчкови винтове и пластмасови тапи. В някои случаи (ако ъглите на стаята са напълно плоски), господарите ги закрепват към специални лепилни съединения.

Във всички случаи, по време на инсталацията, ще трябва да отрежете материала, защото е трудно да се изчисли точната дължина за поръчване в магазина. Окончателният размер на продукта се изрязва на мястото на инсталацията (направете го като халвар за метал или мозайка с файл със същата цел). Поради това е по-добре винаги да купувате первази за килим с марж. Това ще ви позволи да изрежете без загуба на качество, дори ако за първи път сте направили грешка с размерите, например ъгъла.

Пластмасови первази са фиксирани, специални скоби, които се монтират на разстояние половин метър. Те се фиксират с винтове в пластмасови щепсели, поставени в предварително пробити отвори. За да фиксирате основата, е необходимо да я прикрепите към закопчалката и да я натиснете остро. Различните щекери и ъглови връзки позволяват надеждно скриване на всички стави. Съгласно същия принцип са приложени модели от MDF материал.

Дървеният плинт, при условие че подът и стените са равномерни, също могат да бъдат залепени. Ако инсталирате с винтове за самозатягане, трябва да заглушите точките за фиксиране с дървени запушалки, за да скриете шапките си.

Как да изберем добър цокъл

Edge се обработва от overlock

Обработка на ръбовете

Голям асортимент от нюанси и цветове ви позволява да изберете да допълват всеки интериор. Можете да си купите цокъл с опция за прикрепяне към залепващата лента. Но този избор трябва да бъде направен в съответствие с декоративните и дизайнерските особености на помещението, тъй като монтирането на первази е възможно само ако помещението е напълно плоско.

Ако мястото на монтаж ще има дори малки вдлъбнатини, тогава когато се разхождате тук, се образува "вълна", която ще разваля целия изглед на покритието.

В някои случаи монтирането на лепилната лента включва фиксиране на перваза директно върху килима. Този процес ще отнеме малко време, а инструментите ще се нуждаят само от остър нож и владетел.

При избора на бордова дъска, освен съвместимостта с подовото покритие, трябва да се обърне внимание и на различни помощни елементи. Те включват палки, които надеждно осигуряват две парчета килим или друг подов материал и ъглови фуги. Те трябва да съвпадат по цвят, така че при избора да обърнете специално внимание на него.

заключение

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на килима Какво трябва да се има предвид преди полагането на килимаПолагане на килима Какво трябва да се има предвид преди полагането на килима
Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?
Как да изберем килим важен детайл от интериора на вашия домКак да изберем килим важен детайл от интериора на вашия дом
Как да инсталирате правилно цокълаКак да инсталирате правилно цокъла
Дълготрайно подово покритие за търговски килимиДълготрайно подово покритие за търговски килими
Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!
Какъв трябва да бъде субстратът съгласно критериите за избор на килимиКакъв трябва да бъде субстратът съгласно критериите за избор на килими
Некомплициран химическо чистене на килими със собствени ръцеНекомплициран химическо чистене на килими със собствени ръце
Как да поставите килима със собствените си ръцеКак да поставите килима със собствените си ръце
Как да поставим килимКак да поставим килим
» » Как да изберем перваз за килим
© 2021 BggeHat.com