Избираме килими на пода

килими на пода

За да изолирате и украсявате дома си, обръщаме внимание на такива интериорни елементи като килими и килими на пода. Те добавят уют и придават на атмосферата специален чар. Разнообразието на техните рисунки, орнаменти, дизайнерски решения и размери помага да се акцентира и подчертае стила на всяка стая. Дворците и килимите изглеждат страхотно на керамични плочки и камъни, ламинирани и дървени подове. Те се закупуват за жилища и хотели, офис и административни помещения, санаториуми и ваканционни жилища. Те могат да бъдат изработени от синтетични материали и естествени, като памук и бельо, вълна и коприна.

Днес палата е най-честият подов килим. Тя добре поглъща шума от звука на стъпките, намалява напрежението на ставите и гръбначния стълб на човек при ходене. Изкуствените дворци се различават от естествените си колеги на демократична цена. Техните снимки са изпълнени с разнообразие от цветове и артистични решения. Те са леки, лесни за употреба и лесни за грижи.

В зависимост от предназначението, можете да изберете всеки вариант на килима за специфичен вкус и финансови възможности и той ще се превърне в достоен обект на интериора.

Какво представлява Дворецът?

Сред разнообразието от килими, дворецът заема определена ниша. Това е килим без влакна, направен от техниката на тъкане на машина или ръчен килим.

Липсата на купчинка разграничава килимите от килими, това е съставният елемент, който ги прави най-популярни и практични. Те се произвеждат в различни цветове и нюанси в рисунките им са доминирани от геометрични форми и орнаменти.

Тези килимни продукти се произвеждат под формата на писти с ширина 80-100 см и широкоформатни ролкови покрития. Дворците са направени във фабрика с всякаква форма или са отрязани с определена дължина при покупката. Търговските организации, ако е необходимо, предлагат услуги за обработка на нарязани ръбове с overlock, което позволява да се удължи срокът на експлоатация на продуктите.

Като вътрешни елементи килимите са предназначени изключително за поставяне на пода. Благодарение на тяхната структура без власинки, те са:

  • По-малко изложени на замърсяване.
  • По-лесно се почиства.
  • Те имат повишена устойчивост на износване.
  • Те на практика не електрифицират.

Дворците са идеално използвани за подреждане на стълбища и в помещения с висок трафик.

Начини на полагане

Уютна спалня

Едно решение за подови настилки

Има два начина за полагане на подови настилки - това е залепване или опъване под уплътнението. Преди да започнете работа, се уверете, че повърхността, върху която е поставена, е равна и осигурява сухота и чистота. 

Ако не успеете да положите килима, неговият експлоатационен срок може да се понижи понякога.

лепене

Свързването обикновено се използва в големи помещения, където има значение стабилността на размерите. Ако килима се поставя в началото на бетонния фундамент, е залепена чрез Bustilat или лепило частици за килим или игла перфорирани нетъкани текстилни материали.

В малка стая, където няма мебели, килимът може да бъде залепен и на пода.

Нелепените килими се спускат на пода, което може да доведе до наранявания.

В този случай лепийте килима със специална лепилна двустранна лента.

опъвам

Асортимент на подови настилки

Каучукова настилка

Протягащият се килим е отлично решение за покриване на стълбищни клетки. Стълбището, покрито с килим, е много по-удобно да се използва, отколкото с обикновени гладки стъпала. Покритието върху меката основа на основата ще осигури допълнителен комфорт при ходене.

Стъпалният килим е прикрепен към стъпалата със специални летви с грип, които надеждно го предпазват от изместване. Незначителните неравномерност на стъпките в този случай не са необходими за отстраняване, тъй като двуслойното покритие крие подобни строителни недостатъци.

Видове килими

Преди да изберете необходимата за качеството и оптималната цена на подовата настилка, трябва да видите многобройните снимки и каталози на този продукт. След това внимателно проучете избрания образец и вземете решение.

Това е необходимо, не само да се търси решение на дизайнерския въпрос, но и да се осигури здравословна среда в къщата. Необходимо е да се разбере от какво е направен дворецът и каква е структурата му.

Природни продукти



Естествените килими са изработени от вълна. Техните влакна са пластмасови, задържат топлина и осигуряват звукоизолация. Ето защо през зимата с нея в къщата е топло, а през лятото е готино. На естествения килим е приятно да се разхождате и да усетите лек масаж на краката, когато го докоснете.

Мек килим

На такава повърхност винаги е приятно да ходим

Естествените покрития, заедно с положителните им качества, имат редица недостатъци. Не се препоръчва да се поставят в помещения с висока влажност. Те бързо се абсорбират от влагата и след изсушаването отделят специфична и не много приятна миризма на вълна и могат също да причинят мухъл. Палатите, в които 10 и повече процента вълна се считат за естествени.

Ако нов естествен килим от коприна, вълна, памук или вискоза има малка миризма, той трябва да бъде вентилиран във въздуха. След това внимателно варете остатъците от промишлен прах и вили.

синтетика

Всеки килим продукт се състои от два слоя. Горната канавка и дъното - основата, която е субстрат или затягащ слой. Синтетичните килими съдържат найлон, който придава повишена износоустойчивост на продукта, както и полиестер и акрил.

Според начина на производство те могат да бъдат:

  • плат;
  • тъфтинг;
  • иглонабит.

Най-трайни са тъканите продукти, тъй като нишките на основата им са плътно преплетени с вътъчни синтетични влакна. Тафтингът и пиърсингът на иглата имат лепило в състава им, което се използва за фиксиране на нишки. Тук може да се използва и гуменият компонент на субстрата.

Увреждане на здравето

Как да почистите мръсотията

Колкото по-голяма е купчината, толкова по-трудно е да се чисти

Без значение как се опитваме да почистим и почистим дворците, те все още са прахоуловители. Те могат да бъдат обитавани от акари и вредни микроорганизми. Синтетичните подови покрития имат свойството да отделят токсични изпарения. Източникът на тези вещества са багрила, съставки на латекс, модифицирани органични съединения, т.е. препарати, които обработват килими в производствения процес. Тези компоненти причиняват алергични реакции, прояви на астматични реакции на организма и главоболие.

Ето защо, за да се запази здравето, е необходимо да изберете килим, който да не навреди.

Ако от синтетичния килим се получи остър мирис на химията, изхвърлете го.

Хармония с интериора

При избора на продукт от снимка и каталог е необходимо да се обърне внимание на дизайна и цвета му. Диагоналния модел и светлинният тон винаги визуално увеличават пространството в стаята, а голямата картина намалява стаята.

За спалнята е по-добре да купувате продукти с топли пастелни тонове. За дневната и детската стая наситените ярки цветове са по-приемливи. Орнаментът на килима трябва приятно да се комбинира с интериора на стаята. Всички видове снимки на интериора се поставят в интернет.

Днес пазарът на килими предлага всички видове размери:

Интериорът на стаята

Декорация на хола

  • Малките ще изглеждат добре пред камината или в леглото, като по този начин подчертават пунктираната зона с цветен акцент.
  • Средната може да се превърне в отделен елемент за декориране на стая. Палъците за малки деца в 3D формат допринасят за развитието на мисленето в детето, а при възрастните предизвикват усещане за завръщане към детството.
  • Голяма форма общата външност на стаята и привлича вниманието. За интериори с оригинални мебели един монофоничен палат с ненатрапчив контраст ще се съчетае перфектно.

Тъмните стаи трябва да бъдат украсени и декорирани в топли цветове, а светлите - с хладни тонове. Специално очарование на пространството ще даде стилен килим на контрастни цветове на тъмния под.

Грижа за килимите

Всички килими, включително килимите, трябва да се почистват с прахосмукачка на всеки 2 дни. И ако има деца в къщата, на този въпрос трябва да се обърне по-голямо внимание. Професионалното почистване трябва да се извършва два пъти годишно. Такива действия осигуряват комфортен престой на всички членове на домакинството в стаята.

Въпреки това, има моменти, когато прахосмукачката не може да се справи с мръсотията и смазките на килима. След това е необходимо да се обърнете към доказани методи за почистване:

Дом градина на пода

  1. Почистване на сода за храна. Обикновена сода, или натриев бикарбонат, които се промиват и чисти съдове, вани, плочки, справя с малко количество от замърсяване на килима.
  2. За да направите това, разредете половин чаша сода в 5 литра топла вода. Полученият разтвор се излива в бутилка със спрей и се напръсква върху повърхността на килима. След половин час содата ще премахне миризмата, ще премахне мръсотията и ще върне цвета на покритието. След пълно изсъхване, килимето трябва да се вакуумира.
  3. Почистване със сол. Кристалите на настолна сол са натриев хлор. За почистване трябва да се разпределя равномерно върху цялата повърхност на продукта в размер на 2 супени лъжици на 1 квадратен метър покритие. След това вземете твърда четка или чиста метла и решете премахването на солта. Целият прах и фин прах излизат от килима, а вилите му отново ще заблестят.
  4. Почистване със сапун за пране. Непочистеният забравен домакински сапун е незаменим при почистване на килими. За да направите това, трябва да разтриете парче сапун на малък ренде. След това една супена лъжица от получения състав се разтваря в един литър топла вода. Към получения сапунен разтвор добавете терпентина в количество една супена лъжица и продължете с почистването.

За да направите това, навлажнете парцал в получения разтвор и избършете повърхността на килима. След известно време, повторете процедурата, просто още един чист парцал. Третият път можете да изсъхне и да позволите на покритието да изсъхне. Този метод на почистване ви позволява да премахнете дори и мазни петна.

заключение

Светла и уютна стая

Всяка къща има килим

За да сте сигурни, че няма да разочаровате, трябва внимателно да го изберете, като използвате снимки, каталози и проверявате сертификатите за качество. Навременната грижа и правилната поддръжка ще осигурят приятни мигове за забавление.

Като използвате килими на пода, можете значително да промените стила на стаята и да скриете конструктивните дефекти. Те помагат да се предпазят от обикновена настинка, да укрепят нервната система, да предпазват от шум и правилно избраният килим не причинява алергии.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем килим на пода за качествоКак да изберем килим на пода за качество
Луксозни подови килими като част от интериораЛуксозни подови килими като част от интериора
Килим на пода в холаКилим на пода в хола
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?
Как да изберем килим важен детайл от интериора на вашия домКак да изберем килим важен детайл от интериора на вашия дом
Какви са подовите килими и как да се грижим за тяхКакви са подовите килими и как да се грижим за тях
Декор на стаята със собствените си ръцеДекор на стаята със собствените си ръце
Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!
Спалня в провансалски стил френски чар в интериораСпалня в провансалски стил френски чар в интериора
» » Избираме килими на пода
© 2021 BggeHat.com