Декор на стаята със собствените си ръце

Подобно на природата, човешкото съзнание се пробужда през пролетта. Всеки започва да желае да създава нови светли цветове в домашния интериор, като използва най-ефективните, прости и достъпни начини, например, използвайки тематичен декор.

Необходимо е внимателно да се разгледа стаята и да се признае, че някои неща или неща отдавна трябва да бъдат изхвърлени. Почистването на помещенията от "боклуци" е една от основните и важни стъпки за подобряване на домашната среда.

Пролетна украса на дома

Пролетна украса на дома

Тъй като декорът на стаята със собствените си ръце е досаден и за мнозина и напълно невъзможен по една или друга причина за окупация, то с пристигането на нова ера не всеки може да се справи с това. Въпреки това е много реалистично да се правят промени в интериора без много разходи, време и усилия. За да запълниш помещението с настроение на пролетта, е достатъчно само да приложиш нюансите на природата, моделите на подходящата тема и естествените светлинни материи. Възможно е да забравите за дълъг период от време за дебели вълнени покривки, картини с пейзажи от студени сезони и вълнени килими.

При избора на лек пролетен декор, трябва да се помни, че основната му задача е да припомня природните явления и да бъде подходящ за цветовете:

  • жълто, бяло, лимон;
  • кремаво, нежно зелено, кафяво;
  • лазурно, синьо, тюркоазено;
  • корална, розова, праскова;
  • перла, сиво, мента.

Пролетна всекидневна

Пролетна всекидневна

Светлите памучни капсули от естествени или пастелни тонове ще бъдат отличен заместител на гъстите тъкани и богатите нюанси.

Препоръчваме следното за декоративна изворна среда:

  • напълно забравете за спалното бельо на креслата или ги заменете с дезинфекцирани капаци;
  • скрин, маса или камина трябва по-добре да се украсяват с ваза от цветя, които трябва да се сменят редовно, така че стаята да е изпълнена с аромат на сладки лалета или момина сълза;
  • Памучни, бельо и копринени покривки за възглавници за дивани;
  • килимите са идеално заменени от килими от сезални или леки пътеки от ракита.
  • гъсти завеси и ламбрекени не са напълно подходящи за прозорци, по-добре е да се предпочитат памучните завеси или тафтата, добро допълнение ще бъде полупрозрачният тюл.

С декорирани дневни, оформени с портрети или видове, те лесно могат да бъдат заменени от картини с елементи от цветни орнаменти или птичи стада, както и цъфтящи градини.

Пролетна баня

Пролетна баня

Въпреки това, е допустимо да се донесе пролетни цветове не само в хол, е възможно да се оборудват такива помещения като баня или входно антре. Най-лесният начин да направите това е да използвате светли текстили: завеси за баня, килими, кърпи, салфетки. За истинско пролетно настроение, по време на пазаруване, трябва да погледнете флорални, реколта модели или композиции с пролетни стада птици.

Страхотна идея за декора на банята със собствените си ръце ще бъде пускането на рафтовете и в ниши на свещи с невероятна мента, жасмин или лимонови аромати. Все още е добре да купувате нови кутии или контейнери за крем и сапун с леко легло. В непосредствена близост с мивка или суета купички хармонизират добре с малки клонове или декоративни цъфтящи лалета божур или те може да няма миризма, но баня попълнете пролет красота и лекота.

Спалнята

Спалнята

Веднага след като топлината идва и яркото слънце в спалнята трябва да се носят и трансформации за по-лесно пробуждане и приятно пенсиониране.

Ето няколко съвета как да украсите стаята със собствените си ръце.

  • отваряне на прозореца, който искате да отворите малко по-широк, и завеси, за да заменят по-леки и светли цветове: светло зелен, бял, сребърен, зелено, синьо, светло жълто, сметана. Ако стаята се намира в северната част на къщата, те ще изглеждат много по-елегантни.
  • Изцяло почистване на килими не трябва да бъде, поне от факта, че в топъл период на годината на пода може да бъде студено. Най-добре е да поставите тъкани килими от естествен материал "памук, фина вълна" или ниска купчина.

Лампата, поставена до леглото, също може да бъде променена на подобна, само с подходяща тема и да добавите декоративен комплект от коприна или памук към възглавницата на спалнята.

Препоръчително е да смените дебело вълнено одеяло и козина на леглото с памучно одеяло. Вариантите от типа "petchvark" ще бъдат добре хармонизирани, а най-изисканите спални могат да бъдат украсени с монофоничен покрив и спално бельо с деликатни флорални мотиви.

Вази с цъфтящи клони на разпенена кайсия или слива изглеждат страхотно в хладилника. Техният невероятен аромат не е много силен, той ще ви помогне да се отпуснете и да заспите, дори ако имате изключително чувствително усещане за миризма.

Цъфтяща детска градина

Цъфтяща детска градина



Децата са много по-весели в срещата с пролетта, прекарват по-голямата част от времето си на улицата, но когато се приберат вкъщи, те трябва да имат леко атмосферо в стаята си. Във връзка с това се изисква да се обърне специално внимание на темата за декорирането на пролетната стая със собствени ръце от импровизирани материали.

В детската стая е много важно да наблюдаваме последователността, нюансите и светлината, което означава, че е необходимо да се извърши поток от въздух и слънчеви лъчи, като се избере по-лесен тип завеси. В идеалния случай те ще комбинират спално бельо или завеси от памук, само римски завеси от функционална версия, както и прозрачен тюл с нисък коефициент на построяване.

Всички килими, с изключение на малките, трябва да бъдат изключени и да оставят на пода само удобни, лесни за почистване и измиване песни.

Един от функционалните елементи на детската стая може да се отличи с необичайното оцветяване на стените.

Така например, на игралното поле в дясна част е боядисана ивици с различни цветове естествена палитра "зелено, жълто, сиво, синьо" в хоризонтално положение, но стената на бюрото може да бъде украсена шаблон образ "деликатен модел, вълна силует птица или цвят."

Не се страхувайте да използвате ярки ярки цветови комбинации, разбира се, ако те са част от естествена цветова палитра. Направи стаята по-ярка, можете да използвате декоративни възглавници шам-фъстък, оранжево, светло синьо, червено със стилен ивица "в стаята на момчето", или една любопитна апликация.

На предварително боядисани гладки стени можете да поставите снимка на адхезивен филм, върху който може да се постави желаният шаблон в печатницата. Този метод е много удобен за декориране на детската стая, тъй като ви позволява лесно и бързо да преобразувате тъжните стени и, ако е необходимо, филмът се отстранява и не оставя никакви следи.

кухня

кухня

Пролетта посещава всеки дом и не може да мине през кухнята. В ролята на пролетна украса на тази част на къщата можете да използвате всичко, което имате достатъчно въображение, но има едно условие за лесно прехвърляне или замяна, артикулите трябва да бъдат мобилни.

глинени съдове

В обичайния комплект от чаши и чинии може да бъде временно отстранен в килера, а той бе заменен на отворени рафтове за поставяне ярки керамика и сервиз от фин порцелан с модел пролет в розово и зелено, жълто-зелено, зелено и бяло.

Чайник за заваряване винаги се намира в ума и се използва непрекъснато. Може би е време да го замените с по-цветна опция.

текстилен

Покривалата трябва да бъде изработена от полиестер или памук, сянка от светлина с тънка флорална шарка, кърпи, салфетки и саксии с деликатни цветове на леглото. Прозорците изглеждат с голяма светлина функционални завеси, изработени от полиестерни или бамбукови ролетни щори, а римските дизайни от тюл също хармонизират добре. За столове и столове можете да шиете подвижни капаци.

Дори ако сте ожесточен противник на килими в кухнята, понякога можете да направите изключение и за кратко време да направите пътека от плат с цветя в рисунка или украшение.

Също така можете да гледате тематичен видеоклип, след като виждате как можете да украсите интериора за минути, като използвате само малки мебели, цветни аксесоари и пренареждания.

Добавяйки няколко нови цвята към всяка стая, можете да подобрите настроението за себе си и семейството си, а самата къща ще стане по-красива и уютна.

На тази статия нашата статия, посветена на пролетно украсяване на стаята с нашите ръце, приключи.

Надяваме се, че нашите съвети и препоръки ще ви помогнат да внесете в къщата си по-ярки цветове и ще позволите на вас и вашите близки да дишате нови. Ще се видим скоро в други публикации.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Начало ДекорНачало Декор
Кухненски декор със собствени ръцеКухненски декор със собствени ръце
Популярни идеи за таваниПопулярни идеи за тавани
Кухня с японски стилКухня с японски стил
Декоративни греди за избор на таванДекоративни греди за избор на таван
Драперия таван плат със собствените си ръце необичайни декорДраперия таван плат със собствените си ръце необичайни декор
Декор отопление на батериитеДекор отопление на батериите
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Изберете основния цвят за кухнятаИзберете основния цвят за кухнята
» » Декор на стаята със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com