Кухня с японски стил

Японският стил набира скорост и все повече се използва в дизайна на различни стаи. Кухнята не беше изключение. Ако решите за такива промени в интериора, няма да съжалявате. Японски стил без думи свидетелства за мъдростта на господаря, неговата твърдост и твърдост на духа. Той помага да се съсредоточи върху собствения си вътрешен свят и да разсъждава върху философските теми. Също така, този стил насърчава да видите красивите и изискани, както изглежда, в обичайните и познати на окото неща.

Кухня с японски стил

Върхът на съвременната мода е дизайнът на кухненския интериор в японски стил. Една от причините за тази популярност е фактът, че японският стил е идеален за малка кухня. В края на краищата благодарение на минимализма, който се насърчава в японския стил, обичайната стая визуално се увеличава почти два пъти. Вероятно японците са научили трикове за визуално разширяване на пространството, защото те са доста малки апартаменти. Разбира се, ще бъде трудно да се повтори изцяло японския дизайн, но подчертаването на основните му характеристики е съвсем реалистично.

Кухня с японски стил

Основни характеристики на японския стил

Както всеки друг стил, японците имат свои собствени уникални функции. Не може да се представи без естествена светлина, минимално използване на мебели и аксесоари и естествени материали. Първото място в дизайна на кухненския дизайн в японски стил трябва да бъде функционалност и простота, защото кухнята е предназначена за готвене и хранене от цялото семейство.

Японски стил кухненски дизайн

Дизайнът на кухнята в японски стил спазва три правила:

1) Трябва да има всичко необходимо, но най-малкото. Това важи и за използването на домакински уреди и мебели. Всичко трябва да е възможно най-скрито от очите. Желателно е за това да се използват просторни шкафове, които нямат прозрачни врати;

2) Всяко нещо трябва да има своето място. От една страна, тя помага да се поддържа ред, а от друга страна, своевременно, показва, че нямате нужда от едно или друго нещо, ако няма конкретно място;

3) Монотонен и прост. Ако преследвате различни мебели, ястия и аксесоари, след това с течение на времето вече малката кухня ще бъде затрупана и след това няма въпрос за свободно пространство, което е различно в японски стил.

Как да започнете декориране на кухнята в японски стил

На първо място, японският стил предполага свободно пространство, което означава, че трябва да бъде освободен от ненужни неща и предмети. Най-добрият начин да ги идентифицирате е да поставите нещата в ред. След това трябва да се обърне внимание на осветлението. Правилното подреждане на огледалата може да направи тази безценна помощ и да допринесе за визуалното увеличаване на границите. Основната светлина трябва да бъде мека и естествена, като всяка зона може да бъде допълнена с дифузно осветление. Не забравяйте, че в японския дизайн няма много светлина.

Японски стил кухненски дизайн

След това ще обърнем внимание на цветовото решение. Кухня в японски стил и ярки цветове са несъвместими понятия, поради което при проектирането е необходимо да се използват естествени нюанси колкото е възможно повече. Идеално се вписват в интериора на пясъчни цветове, млечни, кафяви и бежови. Перлата и бял цвят ще изглеждат хармонично. Ако има нужда, то в малки области можете да се съсредоточите върху червени и зелени цветове. Също така, японският стил използва нюанси, които се срещат в природата. Най-често това е цветът на мъх, листа и дърво.

Японски стил кухненски дизайн

На довършителни материали в японски стил често се използват естествени материали, като дърво, глина, стъкло, бамбук, плат. Използването на пластмаса е неприемливо - присъствието му ще отмени всички усилия за създаване на японски дух.

Също така в японския интериор на кухнята е много модерно да се създават кожи - стъклени панели, декорирани с декоративен печат.



Обикновено те запълват пространството между масата и шкафовете на стената. В други интериори, плочките са най-често използвани за тези цели, но с помощта на кожи, можете значително да украсят кухнята. Често изобразява природа, пейзажи или абстрактни рисунки. Когато са в хармония с останалата част от интериора - кухнята в японски стил се променя.

Японски стил кухненски дизайн

Няколко думи за мебелите

Японски ресторант - отличен пример за какъв вид мебели и как да го използвате в интериора на този тип кухня. Например, една маса трябва да бъде ниска в сравнение с обикновените кухненски маси, а възглавниците заменят столове. По този начин можете да спестите много пространство. Разбира се, след като напълно се откажете от столовете, няма да бъде лесно, така че можете да намерите алтернативно решение и да вземете компактни, удобни, но малки столове.

Японски стил кухненски декор

За да спестите място, предпочитайте модулни мебели, направени в сметанов, бежов или светлокафяв тон. Ако в същото време можете да използвате небоядисани мебели, това напълно ще отрази японската традиция. Тези мебели ще създадат атмосфера на стабилност в кухнята. Не използвайте мебели, изработени от изкуствени материали - това е табу в японски стил. Екологични и безопасни винаги са основните изисквания при използването на мебели.

Японски стил кухненски декор

Елементи на декора

С помощта на компетентен интериор, можете умело да подчертаете дизайнерските особености на японския стил и да придадете на кухнята пълен облик. Разумно е да се обърне внимание на използването на калиграфски свитъци, върху които са написани философски думи и кратки, но точни изявления на мъдреци. Също така често украсяват японския интериор с икебана, фигурки от богове, порцеланови изделия. Зелени растения, засадени в красиви саксии, идеални за кухненски интериор. Те буквално вдъхват живот в него.

Дизайнерите препоръчват да мисля за декорирането на ниша в стената. Тя може успешно да бъде украсена с необичайна икебана, изящна ваза или уникална статуетка. Тази декорация ще бъде изразителна и в същото време лаконична.

Кухня с японски стил

По-рано вниманието бе насочено към факта, че осветлението е основната характеристика на японския стил. Ако няма достатъчно естествена светлина, то може да бъде умело допълнена с изкуствена светлина. За да направите това, използвайте приставки, разположени в различни области. Те могат да бъдат zadekorirovat и да направят стилни абажури от оризова хартия или друг естествен материал. По този начин ще бъдат постигнати две цели: осигуряване на необходимото количество осветление и умело декориране на кухнята в японски стил.

Подложката е неразделна част от японския дизайн. Това е гъста тъкан, изработена от слама, тръстика или тръстика. Обикновено е украсена с боядисан ярък образец. Матката е универсална, защото може да се използва като постелка, на която седи, покривки за маса и дори салфетки. Вярно е, че има недостатък - не е лесно да се почисти, така че рядко се използва като подови настилки.

Кухня с японски стил

В кухнята, декорирана в японски стил, винаги ще се чувствате спокойни и балансирани. Това е мястото, където няма суетене, хаос и объркване. Атмосферата на лекота, откритост и простор създава известна отдалеченост от външния свят. Той проследява светли нотки на самота, които не потискат, а напротив, можете да се насладите на минути на мълчание. В тази кухня има мир и спокойствие. Не си струва ли да проектираме кухнята в японски стил?!


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухня в хай-тек стилКухня в хай-тек стил
Екзотична Япония в ландшафтния дизайн на градинатаЕкзотична Япония в ландшафтния дизайн на градината
Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?
Минимализъм във вътрешността на апартаментаМинимализъм във вътрешността на апартамента
Стилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подборСтилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подбор
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Декориране в колониален стил и барокДекориране в колониален стил и барок
Как да направите холКак да направите хол
Как мога да проектирам кухня или стилен интериорен дизайн на модерна кухняКак мога да проектирам кухня или стилен интериорен дизайн на модерна кухня
» » Кухня с японски стил
© 2021 BggeHat.com