Декоративни греди за избор на таван



Има различни начини да украсите стаята, а една от тях е да използвате декоративни дървени греди на тавана. Вариантът на тази регистрация е представен на снимка. Носещите греди или прост елемент, който ги изобразява, могат напълно да трансформират всяка стая. Но как да се използва правилно този метод, и до какъв интериор е подходящ, не всеки знае.
Таванът декоративни греди често се използва достатъчно. Тези елементи изглеждат еднакво добре в апартаменти, офиси и обществени сгради. Но най-често те се използват за украса на селски къщи. Дървени греди, които придават на къщата атмосфера на селски комфорт и специален уникален чар. Често те се използват в дизайна на помещения за античността, но в дизайна на модерни стаи изглеждат добре.
декоративни греди на тавана
Но че декорът на лъча на тавана не изглежда неподходящ, трябва правилно да изберете цвета и стила на елемента. Разбира се, повечето от дървените продукти са подходящи за стаи, които са в класически и готически стил. Но стаи, които имат модерен дизайн, могат да бъдат доста добре комбинирани с гредите. И няма значение дали те са конструктивна особеност на стаята или нейната декоративна част - те ще се превърнат в украшение само ако техният цвят, размер, текстура и местоположение са избрани, като се вземат предвид всички нюанси.

Изборът на лъча зависи от интериора на стаята

Въпреки факта, че гредите са комбинирани с различни интериорни стилове, от исторически класика и завършва с хай-тек, но използването им не винаги е оправдано. Те са най-подходящи за следните стилове.
  1. Класически стил. Декорът на гредите на тавана е идеален за този дизайн. Тези елементи са желателно да се направят лакирани и гладки. В едно по-луксозно решение, декорирането на греди се извършва с боядисване или дърворезба, също така е желателно да имат светъл цвят.
  2. Модерни интериори. В тези помещения се използват греди от светли и тъмни тонове. Добре дошли и творчество - например оцветяването на дървени елементи в ярки цветове, използването на осветление.
декоративни греди за тавана
  • Таван или високотехнологичен. При декориране на стаи в тези стилове на проблеми с това как да украси лъча на тавана, няма да има - тя може да бъде боядисана с метална боя. В допълнение, комбинацията от тухли с метал е много популярна сега.
  • Френски селски стил. Този стил, наричан още Прованс, включва използването на бели, перфектно обработени греди.
  • Държава стил. За стаи с този дизайн се препоръчва да изберете декоративни греди за тавана, имитиращи старо дърво. Те са светли и тъмни. Грубият завършек се приветства, без да се крие истинската текстура на дървото.
  • Избор на цветове на греди

    При избора на тези декоративни елементи е важно да изберете подходящия нюанс на дървото.
    Но независимо от разнообразието от тонове, има само две възможности:
    В първия случай тези елементи не привличат вниманието, а във втория, напротив, се изправят срещу общата среда. От избора на контраст зависи от възприемането на помещението като цяло.
    таван греди декор
    Що се отнася до цвета на гредите и тавана, класическото решение включва създаването на бяла повърхност и използването на тъмно дърво. Но модерният интериор позволява по-смели комбинации. Например върху синия таван може да има бели греди.
    Когато избирате цветове, не забравяйте, че декоративният лъч на тавана трябва да се комбинира с всяка част от мебелите. Например, тя може да бъде тон на мебели или паркет. Строгите ограничения не съществуват, но е препоръчително да се сянка греди, комбинирани с всяка друга част на стаята, в противен случай тези елементи до голяма степен ще се открояват и изглеждат не на място.
    Освен това трябва да се помни, че тъмните лъчи изглеждат по-тромави от светлите. В същото време използването на светлинни детайли охлажда ситуацията, докато тъмните създават усещане за динамика.

    Функционално приложение на греди

    Тези елементи могат да служат не само като декорация, но и да изпълняват някои функции. Например, ако в стаята има високи тавани, гредите подчертават обема на помещението. Ако са твърде високи, стаята става по-малко уютна. В този случай се препоръчва да се инсталират декоративни греди на тавана с малко indent - тогава стаята ще стане по-удобно.
    Те се използват и за визуално промяна на геометрията на стаята. Така че, в тясна стая греди, се препоръчва да зададете ширината. Ако подреждате тези елементи по дълга стена, стаята изглежда по-удължена. Когато геометрията на помещението не се нуждае от регулиране, възможно е да се подредят гредите под формата на решетка. В допълнение, тази версия на финала също допринася за визуално увеличаване на височината на помещението.
    как да украсите гредата на тавана
    Закрепването на декоративни греди към тавана не трябва да се извършва по цялата му повърхност. С тяхна помощ можете да изберете част от стаята или да я разделите на зони.
    В този случай, ако височината на помещението е лошо, по-добре е да се създаде гредите, така че те често отиде до стената. На самата стена може да премине само един тънък бар, боядисан в същия нюанс. С помощта на кухи греди за декорация може да покрие различни комуникация на тавана - проходи въздуха, тръби, електрически проводници (да се чете: "Как да направите греди на тавана: съвети на капитаните").
    Варианти на греди декор на тавана, примери за видео:

    Декориране на греди на тавана

    Много от тях купуват специално тези предмети за декорация на интериора. Но има и случаи, когато Напротив, трябва да разбера как да се украсяват една греда на тавана, ако тя е част от дизайна на стаята.
    В този случай проблемът може да бъде решен по два начина:
    как да украсите греди на тавана
    Първият вариант е много по-лесно, но вторият има трудности, защото не всеки знае как да превърне структурата на носещата в декоративен елемент. В действителност, в това как да украсяват греди на тавана, няма нищо сложно. Има няколко решения и всеки от тях ще ви помогне да украсите стаята.
    Най-простият, но доста ефектен вариант е осветлението на тях. Осветителните устройства са нарязани на тавана или са подсилени в скоби. Когато използвате LED лента, монтирана в горната част на гредата, можете да постигнете невероятен ефект на плаващия дизайн.
    Възможно е също да се украсяват с помощта на техниката на боядисване. В този случай чертежите и орнаментите, приложени към елемента, трябва да бъдат повторени върху други интериорни детайли. В противен случай те ще бъдат твърде очевидни и освен това изглежда излишно.
    таванни декоративни греди
    За кухнята има много интересно решение. На гредата са монтирани парапети (оригиналното устройство с окачвания). След това може да се използва за съхраняване на всички видове кухненски принадлежности, например ястия.
    Инсталирайте декоративни греди от собствените си ръце е много проста. В този случай те могат да бъдат много интересна част от мебелите. Основното е да изберете правилно външния вид на гредите и тяхното местоположение на тавана.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таван декорация модерни тенденцииТаван декорация модерни тенденции
    Дървени греди за избор на таванДървени греди за избор на таван
    Готически стил в интериораГотически стил в интериора
    Популярни идеи за таваниПопулярни идеи за тавани
    Цветни тавани в интериораЦветни тавани в интериора
    Как да направите греди на таванаКак да направите греди на тавана
    Дървен таван във вътрешността на оригиналната облицовкаДървен таван във вътрешността на оригиналната облицовка
    Как да победим греди на тавана интересни идеиКак да победим греди на тавана интересни идеи
    Имитация на греди на тавана трансформира интериораИмитация на греди на тавана трансформира интериора
    Класически стил в дизайна на апартаментаКласически стил в дизайна на апартамента
    » » Декоративни греди за избор на таван
    © 2021 BggeHat.com