Дървени греди за избор на таван



Използвайте дървени греди за тавана като декоративен детайл на интериора, най-вече в селски стил. Дизайнът на тавана влияе върху дизайна на цялата стая. Дървени греди от дърво са носещи и поставени. Както е видно от заглавието, носещите елементи трябва да бъдат натоварени, ако им е възложена функцията на тавана на тавана в многоетажна сграда. В същото време няма разпределено натоварване на гредите, тъй като те се намират между тавана и хола.
Дървени греди от дърво
Дървени греди на тавана, използвани в интериора на помещенията за дълго време и сега продължават да се прилагат не по-малко успешно. Съвременните методи за боядисване и офорт на дървени изделия ви позволяват да създавате различни цветове и нюанси според желанията на собственика на жилището. Декоративните дървени греди на тавана, изобразени на снимката, са инсталирани в помещения с различни цели, тъй като те се страхуват от влажност.

Материали за дървени греди на тавана

Дървени греди таван от различни видове дърво. Но предимно се използват иглолистни материали от кедър, бор, лиственица, смърч. Твърдата дървесина се използва изключително рядко поради високата цена и по-малката си сила, с изключение само на дъб. Материалите от него са отлични за таванни греди, но тяхната висока цена за много хора е неприемлива и правенето на тези елементи от дъб е доста трудно.
Шиенето на дървени греди на тавана, което има значителна дължина и значителна дебелина, обикновено започва да се напуква по време на сушенето и те могат да бъдат усукани, така че те са изработени от тънки дъски и се сглобяват като кутия.
таван върху дървени греди
Отдавна, установени в дървена къща, декоративните греди на тавана бяха украсени с дърворезби, боядисани, избелени и др. След известно време дървесината от иглолистни видове придоби красив цвят и смолата, присъстваща в нея, служи като консервант против разпад и по този начин осигурява дълъг живот на материала.
Дебелите греди на тавана правят стаята по-висока, като по този начин формират един вид кесани на повърхността си. Често тези таванни елементи се използват в кухнята като държач за ястия.

Декоративни таванни греди

За да изглеждат красивите греди, често са украсени със специални облицовки, тъй като елементите, изработени от естествено дърво, са трудни за работа. не рядко декоративни греди на тавана направете ценни и скъпи дървесни видове. Използвайки различни методи за обработка на дърво, гредите получават стар вид. При създаването на оригинален интериор в стила на страната дизайнери ги поставя успоредно на стените, от различни ъгли, което ги прави кръстосани.

Стилове, използвани при проектирането на тавани

При декориране на повърхността на таваните, специалистите използват няколко стила, най-популярните сред тях се считат за страна, се наричат ​​и селски, селски. Таванът с дървени греди перфектно се комбинира с естествен камък, керамични изделия, текстил, които се използват за интериорен дизайн. Така че във викторианския стил гредите, декорирани в старите времена, са изработени от скъпи породи червени или абанос. Прочетете също: "Как да направим таван в страната".
груб таван върху дървени греди
В допълнение към "страна" и викторианска по време на завършване на таваните се прилагат следните стилове:
  • скандинавски;
  • средиземноморския регион;
  • Прованс;
  • еко-стил.

Греди от съвременни материали

Понастоящем дизайнерите предпочитат изкуствени греди, които са изработени от полиуретан. В много от своите характеристики, те са по-добри от естественото дърво.
Техните положителни качества включват:
  • красива оригинална текстура;
  • леко тегло;
  • бърза инсталация;
  • богат избор на цветове;
  • те не са склонни към гниене и гъбични атаки.
дървени греди за таван
Декоративните греди от изкуствени материали могат да имат различен профил, който се различава при изпълнение:
Преглед 1. U-образни продукти, изработени от MDF или ПДЧ. Частите са свързани под прав ъгъл. Те са залепени фурнири от ценни дървесни видове -
Преглед 2. U-образните греди са изработени от MDF или ПДЧ. Свържете всички части под ъгъл 45 градуса. Дизайнът за здравина е подсилен със стелажи от различни дървесни видове -
Преглед 3. U-образната форма на MDF или ПДЧ продукти има заоблени ъгли. Тази опция е чудесно за интериорни пространства, където има гладки линии. Ъгловите стави в тях се подсилват с профилна лента. Греди от всичките три типа са боядисани с емайллати, ако е необходимо и патинирани.
Преглед 4. Гредите са направени от ламели от широколистни и иглолистни дървета като бор, пепел, дъб и други. Инсталирайте тези декоративни продукти, когато се използват в интериорните стилове на страната или Прованс. Начинът, по който се обработват, е същият като при естественото дърво.
завършване на тавана с дървени греди
Преглед 5. Продуктите са изработени от ламели, тяхната конструкция е същата като тази на видовете под номер 4, но долните краища са леко закръглени. Тъй като тези греди са изработени от естествен материал, те се третират като дърво.
Преглед 6. Тези продукти са изработени от масивно дърво. Такива дървени греди на тавана се носят и висят. Обработката се извършва, както при конвенционалното дърво.

Използване на декоративни греди в интериора

Декоративните полиуретанови греди се произвеждат в промишлени условия и следователно външният им вид е стандартен. В същото време всички дървени продукти имат разлики. Но завършването на тавана с дървени греди е затруднено поради факта, че тези елементи са тежки и е неудобно да ги шият към основата.
При изкуствените продукти можете да монтирате прожектори, но в тези, които са направени от естествени дървесни видове, се инсталират осветителни тела, но този процес е изключително времеемък (за повече подробности:Как да направите греди на тавана: съвети на капитаните"За тази цел са необходими специални инструменти и за предотвратяване на пожар материалът се обработва със забавители на пламъка и това са допълнителни разходи, а освен това доста големи. Гредите от изкуствени материали имат формата на кух профил.

Монтиране на греди от естествено дърво

При изграждането на къща е необходимо да се инсталират таванни греди. В този случай дървото трябва да бъде висококачествено - сухо и без гниене. В никакъв случай не може да се използва мокър материал, защото след изсъхване е вероятно да се счупи и таванът на дървени греди ще загуби характеристиките на лагера. Таванът по време на монтажа е монтиран с краищата на зидарията на стените (виж също:Дървен таван в интериора: оригинална облицовка") За да смените впоследствие повредения лъч, ако е необходимо, ще ви отнеме много време и пари и ще положат много усилия.
Таванни греди от дърво със собствени ръце
За да се направи таван на дървени греди е възможно веднага, но за тази цел е необходимо да има вече налични продукти, те са монтирани за първи път и подови настилки се нанасят върху тях. При отделните конструкции този метод се счита за най-икономичен и всички декоративни довършителни работи се извършват под тавана в долната част. Подовите плоскости са предварително шлифовани, лакирани или боядисани на строителната площадка и само след това са монтирани върху гредите. Прочетете също: "Имитация на греди от дърво".

Довършване на таванни греди от собствените си ръце

Свличането на дърво е един от начините за завършване на гредите, можете да направите тази работа себе си без значителни парични разходи.
За да направите това, трябва да имате:
  • завършени дървени греди;
  • електрическа бормашина;
  • ъглошлайф;
  • шлифовъчни дюзи.
Най-хубавото от всичко е, че иглолистната дървесина се поддава на разбиване. За тази работа ще ви трябват три вида четки:
  • метални изделия - за грубо обработване;
  • Синтетични продукти - за междинна обработка;
  • sisal продукти - за полиране.
таван с дървени греди с достойнство
На първо място, слой от мека дървесина се отстранява с метална четка. Тогава гредата е полирана със синтетични и полирани със сезални четки. Резултатът е декоративен вътрешен елемент, обработен с петна и лакиран, което изглежда е направено отдавна, преди сто години. Използването само на тази технология позволява на собственика на частна къща да спести значителни разходи за таваните (виж също:Как да победим греди на тавана: интересни идеи").
Ако искате да удивлявате гостите чрез имитиране на увреждане на дърветата с короятен бръмбар, трябва да разполагате с такива инструменти и устройства:
  • гравьор;
  • шило;
  • гравираща дюза.
Шилом изобразява входа на бръмбар на бръмбар в дървесен масив и с помощта на гравьор с дюза се придвижва.
Дървени греди на тавана - опции за дизайн, вижте видеото:

Гипсокартон таван върху дървени греди

Разположението на таван върху дървени греди от листове от гипсокартон не се отнася до сложни работи. Първо, металната рамка, монтирана от профилите, е фиксирана към гредите от дървото със закачалки, като се използват самонарезни винтове с дължина 50 милиметра. Тази работа е много по-лесна за изпълнение, отколкото за фиксиране на окачванията на стоманобетонни греди с помощта на сто дюбели (прочетете също: "Дървен таван с ръце: изключителна опция").
Технологията за монтаж на таван от GKL е една и съща за всички видове тавани. На първо място, 60 сантиметра са монтирани окачвания, метални профили са фиксирани към тях и те вече са монтирани върху тях гипсокартон в дървена къща.
дървени греди на тавана
Има няколко нюанса, когато GCR се поставя върху груб таван върху дървени греди. Шансовете са страхотни, че в сградите, построени отдавна, дъските са заковани. Когато няма доверие в тяхната сила, най-добре е да завиете всяка дъска с винтове към гредите. След това закрепване те ще бъдат държани сигурно.
Дървен таван, изработен от гипсокартон, е не само едно, но и многостепенно. С този модерен материал, конфигурацията на тавана може да придобие абсолютно всякаква форма, дори заоблена. Също така е възможно да се монтират различни осветителни тела върху тавана.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративни греди за избор на таванДекоративни греди за избор на таван
Цветни тавани в интериораЦветни тавани в интериора
Как да направите греди на таванаКак да направите греди на тавана
Характеристики и видове типови подовеХарактеристики и видове типови подове
Дървен таван във вътрешността на оригиналната облицовкаДървен таван във вътрешността на оригиналната облицовка
Как да победим греди на тавана интересни идеиКак да победим греди на тавана интересни идеи
Имитация на греди на тавана трансформира интериораИмитация на греди на тавана трансформира интериора
Интериор на дървени къщиИнтериор на дървени къщи
Таван в стила на страната простота и удобствоТаван в стила на страната простота и удобство
Припокриващо устройство за таванаПрипокриващо устройство за тавана
» » Дървени греди за избор на таван
© 2021 BggeHat.com