Как да победим греди на тавана интересни идеи



Дизайнът на частна къща в селски стил не може да се представи без греди. Ако в обикновен апартамент от многоетажна сграда такива декоративни елементи не изглеждат подходящи, тогава в селска къща те ще се превърнат в един от основните атрибути на декориране на стая. Понякога опорите на тавана трябва да бъдат маскирани, тъй като те силно изпъкват, но трябва да знаете как да победим гредите на тавана.

Различни видове декоративни греди

За производството на декоративни опори за тавана използвайте естествено дърво, метал или популярния понастоящем полиуретан. Classic се счита за опция, когато дървени греди от таван са изработени от бор, дъб и пепел. Вътре са твърди или кухи, последните видове продукти ви позволяват да поставите под тях различни комуникации.
как да скриете греди на тавана
метал греди за таван имат значителна тежест, така че те монтират това, което се нарича "плътно". Полиуретановите елементи тежат малко, могат да бъдат инсталирани дори сами. Предимствата на този материал включват устойчивост на влага, не абсорбира миризми, така че може да се използва за декориране на различни цели. Полиуретанът се произвежда с имитация на много текстури и цветове, като например естественото дърво (да се чете:Симулация на греди на тавана: преобразуване на интериора").

Дизайн, използващ декоративни греди

Първоначално гредите служеха като опора за тавана, поемайки целия товар. Дошло време и собствениците на къщите започнаха да се чудят как да скрият гредите на тавана. През последните години дизайнерите отново започнаха да ги използват в интериора, пример за това може да се види на снимката.
Гредите са екологично и стилно прилепнали към дизайна:
  • хол;
  • кухня;
  • трапезария;
  • работен кабинет;
  • спални;
  • коридор.
как да маскирате гредата на тавана
Техният брой зависи от площта на стаята. Въпреки това, дори декоративен лъч на тавана Тя може да бъде полезен в ежедневието, а за да украсят гредите на тавана, те се използват за настаняване на всички видове полезни неща и осветление (прожектори и полилеи, висящи на вериги).
Има още един начин да победим тавана с гредите, за да оформим с помощта на голяма стая в района.
Опции за проектиране на таван с греди, вижте видеото:

Използване на греди в интериорен стил

Дървени таванни подпори са подходящи за използване в стилове, където преобладават декоративните елементи, изработени от естествено дърво:
  • държава (таван на страната);
  • викториански;
  • скандинавски;
  • средиземноморския регион;
  • Прованс;
  • еко.
как да скриете лъча на тавана
В хай-тек стил, също се използва греди, но само метал, което дава възможност да се подчертае сбитостта и практичност на стаята.

Маскиране на греди на тавана

Докато някои собственици на жилища мечтаят да инсталират тавана за поддръжка, други търсят начин да маскират гредата на тавана. Има няколко опции как този декоративен елемент може да бъде скрит.
Първият начин да се поберат греди на тавана е да се направи необичайно осветление. Монтирани върху опорите са вградени тела или са прикрепени към окачвания. През последните години стилно решение е използването на LED лента за създаване на таванно осветление на тавана.
Във втория случай, когато се търси начин да се скрие лъчът на тавана, така че да не изпъква, неговият цвят е същият като повърхността на тавана. За изравняване на ъглите монтирайте плинт (филе).
да победи греди на тавана
В допълнение към опцията за осветление върху лъча се прилага модел или украшение в съответствие с интериорния стил на стаята. Този метод се нарича още тапет и огледала, които правят възможно визуално увеличаване на височината на тавана.
Когато лъчът се намира в кухнята, той се използва като закачалка за кухненски прибори, прикрепяйки релса към него.
Ако размерът на подпората на тавана е малък, опцията за маскиране на гредите на тавана включва използването на полиуретан фалшиви греди за таван.
Често проблемът, а не затваряне на греди на тавана, се решава чрез декориране с въжета, тази техника обикновено се използва в интериора в стила на страната, Средиземно море и еко (прочетете също:Как да украсим тавана").
Понякога е необходимо да се реши проблемът как да се премахнат гредите на тавана, които не изглеждат естетически приятни, тъй като те трябва да бъдат напълно прикрити. При тази ситуация най-добрият вариант е способността да се скрият под окачване или опъване. Можете просто да направите една кутия от гипсокартон листа, нейната рамка ще има U-образна форма. Той е фиксиран на тавана, тъй като е невъзможно да се пробиват дупки на самия лъч. По време на инсталацията минималният размер на конструкцията на GCR от базовата основа трябва да бъде 15-20 сантиметра, а системата за опъване - 2 сантиметра.
как да победите таван с греди съвети
Използвайки незначителни подробности, за да прикриете гредите, става възможно да се създаде красив интериор в стая, където ще бъде уютен и удобен. Ако покажете фантазия, тогава със сигурност ще получите оригинален дизайн и гредите на тавана няма да пречат на изпълнението му.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени греди за избор на таванДървени греди за избор на таван
Популярни идеи за таваниПопулярни идеи за тавани
Декоративни греди за избор на таванДекоративни греди за избор на таван
Как да направите греди на таванаКак да направите греди на тавана
Характеристики и видове типови подовеХарактеристики и видове типови подове
Видове таванни первази с различни формиВидове таванни первази с различни форми
Опънат таван в идеите за дървена къщаОпънат таван в идеите за дървена къща
Завеса върху опъна таван функции на устройствотоЗавеса върху опъна таван функции на устройството
Имитация на греди на тавана трансформира интериораИмитация на греди на тавана трансформира интериора
Таван в стила на страната простота и удобствоТаван в стила на страната простота и удобство
» » Как да победим греди на тавана интересни идеи
© 2021 BggeHat.com