Оградени тавани в интериора

Касиони - това са депресии или ниши в тавана, които се образуват естествено чрез снаждане на гредите или специално сглобени. Според формата си, kissons могат да бъдат различни, но най-често са правоъгълни и квадратни варианти. При проектирането на таван с наличие на кесони, е необходимо да сте готови да загубите от 10 до 25 сантиметра в параметъра на височината на помещението. Крайният резултат от загубите зависи от специфичността на използвания материал и сложността на профила на самия каусон.

В зависимост от вида на използвания материал се разграничават следните видове тавани на касите:

1. Класическата версия с използването на дървесина - тази опция може да бъде считана за безопасна, може би най-оптимална. При такива условия, в специални семинари по проекта или организации, занимаващи се с индивидуално производство на дървесни продукти, по Ваше желание и според вашите изисквания могат да направят проект кесони място. Получената Проектът трябва да включва и разглеждане на бъдещото разположение на мебели в стаята, броят на светлинни източници и тяхното местонахождение, цветът на дървесината или боя, които ще бъдат покрити. Освен това ще трябва да проверите необходимата височина на профилите на кесион.



Оптималната опция за такъв контрол ще бъде предварителната поръчка на проба от един елемент, за да се увери, че изборът е правилен. След производството на профила, специалистите от една и съща организация ще осигурят услуга за монтиране на тавана, който ще бъде оформен от дървени панели и греди, както и греди, разположени в специален ритъм.

2. Втората версия на kissons приема хармонично съчетание на дърво и MDF. Самият процес на производство и последващо монтиране на тавана е в много отношения подобен на предишния вариант, но характеристиката все още съществува - вместо отделни елементи от дърво се използва плочата MDF. Този материал не притежава такива естествени свойства като дървесината и се счита за по-малко ценно, но има предимство в техническите му характеристики, както и по-ниска цена.

3. Caissons от гипсокартон и корнизи - тази опция се счита за най-бюджетна, но е доста сложна за изпълнение. Добър проект в този случай може да бъде подготвен само от квалифициран архитект или дизайнер. Правилно изпълнената работа и компетентното приложение на полиуретанови корнизи могат да осигурят качествен краен резултат с висока степен на изтънченост, без разлика от тези с по-скъпи материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Ние правим кесанския таван със собствените си ръцеНие правим кесанския таван със собствените си ръце
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Касион за сондажКасион за сондаж
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
Пластмасов кейсон за сондажПластмасов кейсон за сондаж
Метален кейсон за сондажМетален кейсон за сондаж
Как да започнем строителствотоКак да започнем строителството
Укрепване на стените на напълно сглобени сградиУкрепване на стените на напълно сглобени сгради
Таван в дървена къщаТаван в дървена къща
» » Оградени тавани в интериора
© 2021 BggeHat.com