Ние правим кесанския таван със собствените си ръце



Такъв вид обзавеждане като таван с касетки не съществува век, те могат и все още се видят в запазените стари замъци и имения. Те дават всяка стая, независимо дали е офис, хол или спалня, уважаван поглед, подчертаващ отличния вкус на собственика на имота, както се вижда от снимката им на сайта. От името разбира, че такива тавани състоят от квадратни или многоъгълни вдлъбнатини, наречен кесони образувани греди пресичащи се един от друг, те украса декоративни резба гнезда.
В интериорния дизайн те играят декоративна и често конструктивна роля.
дървени тавани от дърво
декоративен тавани от дърво перфектно допълват класическите скъпи мебели и се възприемат като едно решение. Трябва да се отбележи, че този дизайн на тавана забележително поглъща звуци, като по този начин подобрява шумоизолацията на стаята.
Дървените тавани, изработени от благородни дървета, нямат достойна алтернатива - истински ценители на лукса трябва да им обърнат внимание. Съвременните технологии за довършване на този естествен материал помагат да станат куизони неразделна част от най-различния стил в интериора на помещенията от готически до съвременен (прочетете:Дървен таван в интериора"Тази техника за украса на тавана не е загубила своята популярност, а дървената къща е едно от най-добрите места за реализиране на това решение.
Достойна алтернатива на дизайна на естественото дърво е таванът от МДФ, състоящ се от панели. Ако вършите работата правилно, ще получите ненадминат и луксозен резултат (прочетете също: "Таван от MDF панели").
кафяви тавани от полиуретан
Кафяви тавани, изработени от мазилка на ръка, могат да се извършват само от професионалисти. Те струват невероятно скъпи, защото изискват значително време, физически и парични разходи (по-подробно: Гипсови тавани: уникален интериор със собствени ръце). В хола мазилка на таваните практически не се използва, защото е по-подходяща за големи площи.
Този метод на декорация вече е достъпен за почти всички, освен това можете да създавате такива тавани със собствените си ръце. Понастоящем може да се гледа видео за това как да се направи самият таван.

Етапи на изпълнение на работа

  • разработване на проекти. Експертите съветват внимателно да се замислим върху идеята за създаване на таван, за който да виждате снимки в интернет, да се консултирате с членове на семейството или с приятели. Преди да се пристъпи към избора на материала, от който ще бъде монтиран таванът на кесиона, е необходимо да се вземат предвид размерите на помещението, неговата функционалност и, разбира се, височината на помещението.
  • изготвяне скица. За да направите това, е достатъчно да имате под ръка лист хартия и молив, за да събирате заедно получената преди това информация и да я олицетворите под формата на схематично изображение. С помощта на цветни моливи, на скицата може да се даде по-голяма видимост. При разработването на проекта препоръчителното разстояние между съседните греди е от 80 до 100 сантиметра.
  • подготвителна работа. Когато идеите за завършване на тавана са описани в диаграмата, можете да започнете да ги изпълнявате. На първо място, необходимо е да се провери състоянието на основното припокриване, повърхността му трябва да бъде гладка и без дефекти. Ако е готов за довършване, можете да започнете ремонта. В противен случай таванът трябва да се изравнява с шпакловка и да се остави да изсъхне.
  • подготовка на повърхността. За целите на надеждното фиксиране на довършителните материали, таванът трябва да бъде грундиран, понякога той изисква два слоя, ако грундът се абсорбира силно.
  • тапети залепване. приготвяне кафяви тавани започва с факта, че върху припокриването паста тапет, моделът, на който се избира с лека структура или монофонична. Платно плат гладка пластмасова шпатула, а ако им текстура е гладко, то тогава е по-добре да не правим - да получите оригинала, като "набръчкана" повърхност. Създаване на него, както следва: тапети лист се простира от една от стените на другите и залепени ръцете на няколко места, а след това се разпространява с парцал или управителен съвет има заоблена край.
  • за маркиране. Въз основа на скицата върху повърхността на тапета, местоположението на кейсион е маркирано, започвайки от центъра на стаята, в противен случай симетрията ще бъде прекъсната.
  • от строителния картон рязането на гредите се изрязва и се залепва заедно.
  • kissons на тавана са залепени с монтиране лепило, което е желателно да не петна на тапета.
  • картон, всички съществуващи фуги и фуги са залепени - това ще бъде основната рамка.
  • Гранулите се залепват със самозалепващ се филм, а шаблоните и нюансите се избират според собствените си предпочитания. Те са както бели, така и мраморни и могат да имитират цвета и текстурата на естественото дърво.
  • върху подготвените греди лепи декорните елементи, върху които, ако се желае, се нанася боята с желания цвят. Тя ще ви помогне да изпълнявате работата бързо и лесно, като ясно показвате реда на създаване на каусонската система.
кафяв таван от гипсокартон

Каферен таван от полиуретан

Друг вариант на интериорен дизайн - касите тавани от полиуретан, те са прости на работа, но на по-скъпа цена. Готовите модули се продават в складове за сгради, които трябва да бъдат просто залепени. Те са подбрани въз основа на техния вкус, тъй като производителите предлагат огромен избор от таванни греди, мазилка от гипс, контакти и други.
кафяви тавани от гипс

Ограден таван от плочи

Таважните кесани, състоящи се от плочи, са идеална възможност за подреждане на тавана в апартаменти с ниски тавани. Те не изискват значителна работа за монтаж. Ще е необходимо да купувате тавани от плочи, да ги събирате на базата на интериора на помещението и да се монтирате - основното е, че техните елементи не са твърде високи.

как да направите таван
За монтаж можете да използвате една от опциите:
  • фиксиране върху специален профил -

  • инсталация,

  • монтаж на лепило.
Експертите съветват да започнете с малка стая и да практикувате например инсталиране на таван от гипсокартон, след което да продължите с по-голям проект.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървен таван във вътрешността на оригиналната облицовкаДървен таван във вътрешността на оригиналната облицовка
Необичайните тавани включват фантазияНеобичайните тавани включват фантазия
Таван в стила на високите технологии - модерно решениеТаван в стила на високите технологии - модерно решение
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Максималната комфортна спалняМаксималната комфортна спалня
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
Оградени тавани в интериораОградени тавани в интериора
» » Ние правим кесанския таван със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com