Дървен таван във вътрешността на оригиналната облицовка



Въпреки факта, че сега има голям брой различни синтетични материали, дървото не е по-ниско от позициите си и остава в модата. Може би защото добавя солидност към стаята, може би заради уютната атмосфера. Каквото и да е било, дървото идеално се вписва във всеки антураж, независимо от това, офис пространство или апартамент.

Таван под дървото: плюсове

Подобно на всеки материал дървото има отделни положителни моменти:
  • Дори и без лечение, дървото изглежда по-солидно от повечето пластмасови материали, а в лакирана форма той блести с всички цветове.
  • Цветовата схема създава комфорт и уют в стаята или добавя яркост и твърдост към нея.
  • Дървото излъчва естествена миризма, която не дразни носните синуси дори при алергични хора. Така че можете спокойно да кажете за екологичността на материала.
дървени тавани в интериора
  • За да вземете необходимите материали просто, тъй като изборът е страхотен. Освен това можете допълнително да обработвате дървото, пребоядисвайки го в желания цвят.
  • Декоративните тавани от дърво осигуряват инсталиране на осветление и вентилация.
  • Избор на материали

    За да проектирате дървения таван е уникален, ще трябва внимателно да проучите пазарните оферти. Разбира се, най-добрият вариант е да закупите висококачествени суровини, направени под формата на облицовки, касети или модули. Освен това лакираната дървесина ще изглежда много привлекателна.
    По този начин, интериорът на дървени тавани може да бъде най-разнообразен, благодарение на широка гама:
    • Греди. Тази технология се появява сравнително наскоро, но вече се е превърнала в много популярен вид декорация. Облицовъчните греди са отлично завършване на дизайнерския проект на всяка стая. В допълнение, можете да използвате като пейзаж полиуретанови греди, прикрито като дърво. Като избирате цветовата гама, можете да експериментирате: същата тоналност ще допълни съществуващия интериор, но контрастът ще даде жизненост на стаята.
    • Дървени модули. Дървени тавани в интериора не винаги изискват голяма инвестиция. Например, модулите от този материал могат прекрасно да покрият повърхността без да харчат допълнителни пари. Панелите са изработени от комбинация от качествена основа и дървен фурнир. На снимката този таван е трудно различим от този, който се прави от много по-скъпи суровини.
    дизайн на дървени тавани
  • Ако бюджетът позволява, тогава можете да си купите облицовка, която е груб и гребла дъски със същия размер. Обикновено бук, бор, кедър, дъб и понякога махагон се използват за направата на този материал. Едно от основните предимства на облицовката е отличната шумо- и топлоизолация.
  • MDF панели. Този дизайн на дървени тавани е само имитация на материала, описан по-горе, но ви позволява да запазите прилична сума. В допълнение, това покритие е ергономично и има много положителни характеристики на дървесни аналози.
  • Шперплат може перфектно да допълва всеки интериор от дървени тавани, ако е правилно лакиран и обработен. Освен това този материал е с ниска цена.
  • Проектиране на дървени тавани в комбинация с декорация на стени

    Лесно е да се предположи, че дървото ще изглежда най-добре с облицовката на стени от същия материал. Така, ако стената е покрита с дърво, тогава няма нужда да лепете тапети, тъй като те ще допълнят много повече тавана, а не основния материал.
    опънати тавани за едно дърво
    В допълнение, дървени таван във вътрешността може да се комбинира с боядисване на стените, но е по-добре да пляскат последната с камък. Намирането на предложения за имитация на мрамор или гранит не е трудно, освен това те няма да бъдат сериозно финансово натоварване. С този подход трябва само да изберете правилно цветовото решение за тавана, което трябва да се комбинира с камъка.
    Варианти на таванния дизайн от дърво, примери за видео:

    Превръщането на дървен таван в произведение на изкуството

    Правилната комбинация от цветове и елементи ще създаде таван на сън във всяка стая:
    • Дървени тавани в интериора могат да бъдат релефни. Те ви позволяват да създадете различни дизайни на барове, чиято дължина е около 2 см. В допълнение, такъв таван може да бъде прикрепен към старата облицовка, без да се губи време да се отстранява.
    • Ако искате стилен и прост таван, можете да го украсите в линеен дизайн. Това стандартно покритие се извършва чрез прилагане на дървени панели успоредно един на друг. Изглежда лесно и елегантно.
    • Много интересно решение ще бъде използването на дървена решетка, която ще създаде усещане за таван. Ключът към постигането на този дизайн се състои в суперпозицията на гредите една върху друга, която образува пространство между дъските.
    как да изберете дървен таван дизайн
  • Таванът може да бъде направен в селски дизайн. За да изглеждате по-впечатляващо, можете да приложите тониране или лакиране на барове. Този подход ще превърне евтините на пръв поглед суровини в почти точно копие на скъпи дървесни видове.
  • Простиращите се тавани под дървото съвпадат с боядисаните повърхности. По този начин част от тавана може да бъде боядисана, а част от дърво. Това ще позволи зониране на стаята без използване на стени или мебели. Освен това е възможно да се използва структурата на гипсокартон, като по този начин се създава многостепенен и хетерогенен таван. В допълнение, този дизайн ще скрие линиите на комуникация и окабеляване.
  • По този начин дървото е перфектно съчетано с много материали. Може да се използва дори при други типове тавани, например с гипсокартон или боядисани. Основното е да планирате предварително дизайна на стаята, да изберете най-добрата комбинация от елементи помежду си и не се страхувате от експерименти.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Мебелни фронтове от естествени дървени предимстваМебелни фронтове от естествени дървени предимства
    Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
    Дървената къща Тайните на строителствотоДървената къща Тайните на строителството
    Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
    Избор на защитни съединения за дърво и мебелиИзбор на защитни съединения за дърво и мебели
    Какви строителни материали не причиняват алергии?Какви строителни материали не причиняват алергии?
    Пожарозащита на дървесина в дървена къщаПожарозащита на дървесина в дървена къща
    Ламеларна дъскаЛамеларна дъска
    Положителните качества на дървените мебелиПоложителните качества на дървените мебели
    Какво е по-добре да глазира балкона?Какво е по-добре да глазира балкона?
    » » Дървен таван във вътрешността на оригиналната облицовка
    © 2021 BggeHat.com