Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!

Днес такава килима за пода като килим е много популярна в ремонта и строителния пазар. И не напразно, защото прави къщата по-удобна, топла и уютна. Все по-често в домовете на Русия, след като обикновените килими са заменени с килими, тъй като килимът, за разлика от такива настилки, има ограничен размер и завършен модел. Но килим без проблеми може да покрие напълно цялото помещение от всякакъв размер, тъй като обикновено това покритие се произвежда в ролки и неговият модел се повтаря.

Сортове килими

Това покритие е двуслойно или еднослойно. С еднопластова основа в плътна синтетична тъкан тъкат влакна от купчината и ги фиксират отдолу с латекс. С двуслойна основа задната част на готовия продукт е покрита с допълнителен слой латекс. 

В зависимост от метода на производство килимите могат да бъдат класифицирани в:

  • Тъкани.
  • Игла.
  • Стичат.
  • Пискюли.

килим видовеМетодът на тъкане е най-старият, с помощта на които са направени добре познатите килими от Изтока. Структурата на тъканите килими се формира чрез взаимно свързване с многоцветни и едноцветни прежди. Тя е фиксирана с възел на твърда основа, а краищата на нодулите са отрязани.

Технологията за пробиване на игли включва множество пробиви с игли с остри зъби от влакна. В този случай влакната се повдигат с вдлъбнатини и се заплитат един с друг, създавайки визуален ефект на материала от филцовете. На обратната страна те се закрепват с допълнителна основа.

При използване на метода флок въси дължина 3 mm с помощта на електростатичното поле се ръководи от PVC на базата на (PVC), и след това се фиксират.

 С метода на шпулата иглата се завива през основата и се оставя от предната страна на веригите с предварително определена височина. След това бримките се нарязват и подложката се обработва от гърба с латекс.

По отношение на дължината на купчината, покритията на килимите са разделени на:

  • Къси коси - до 5 милиметра.
  • Srednvorsovye - от 5 до 15 милиметра.
  • Високо ниво - от 15 до 40 милиметра.

видове килимВ този случай е необходимо да се вземе предвид не само дължината на купчината, но и плътността, с която тя се намира. Колкото по-висока е тази цифра, толкова по-добре килимът ще запази формата и оригиналния си вид.

Понякога, като комбинират нивото и височината на купчината, производителите придават определен шаблон на килима.

За да се постави в хола, трябва да се постави шумопокривно покритие с различна или кратко изрязана купчина. Кухнята ще изглежда добре с перфориран килим с ярък печат. И в спалнята, високото изкуство ще се побере перфектно.

За детската стая най-добре е да изберете естествен материал с купчина средна височина. В коридора можете да използвате продукт с иглено ударно действие с водоотблъскваща импрегнация. Въз основа на практичността на подхода, най-добре е да се използват килими в банята, както и килим на каучукова основа. Килими на каучукова основа ще бъде една от най-добрите опции в офис пространството. По-голямата част от този килим е непретенциозен в грижите, лесно се почиства и може да издържа на достатъчно големи товари.

За да подчертаете дизайна на офиса или лоджията, можете да използвате изтъкано покритие от екзотичен материал - кокосови палми или сизал.

Как да изберем корица

Преди да започнете трудния избор на необходимия килим, трябва да обърнете внимание на няколко важни точки. Появата на килима до голяма степен зависи от материалите, използвани при производството на купчината, както и от начина на боядисване.

Въз основа на материала, използван при производството, влакната могат да бъдат разделени на:

  • Изкуствен.
  • Natural.
  • В комбинация.


как да изберем килимОсновното предимство на синтетичните влакна е тяхната практичност. Днес изкуствените килими са изработени от полиамидни влакна, полиестер, полипропилен и полиакрил. Такива материали са много по-евтини от вълната, те не се блъскат и нишките им могат да бъдат боядисани в абсолютно всякакви цветове. Поради добрата светлинна проводимост на замърсяването върху такъв килим не е толкова забележима.

Естествените килими могат да бъдат или от растителен произход и са изработени от памук, юта, лен, кокос или сизал, или животински - от вълна или естествена коприна.

На първо място, килимите от вълна се оценяват благодарение на ценните си свойства. Вълна абсорбира влага перфектно, като същевременно остава суха на допир, затопля и само контакти с огън. Въпреки това, с недостатъчна грижа, тя става мухлясала, може да бъде електрифицирана, не забравяйте за молеца.

Живопис килим

килим живописИма няколко начина за боядисване на килима.

Първият метод включва багренето на полимерните прежди едновременно с тяхното производство. Преди разтопяването на гранулите се добавя суха боя. Вторият метод се използва за оцветяване на естествени покрития, докато преждата е потопена в течни багрила.

Също така боята може да се нанесе върху субстрата с шаблон, мастиленоструен или микропроцесор. Трябва да се отбележи, че такива чертежи са по-малко устойчиви на износване на цветове, но това ви позволява да приложите разнообразни абстрактни или парцелни модели на килима.

Определяне на качеството на продукта

качеството на продуктаЕвропейската общност на производителите на килими и килими е приела стандарти, съгласно които всеки готов продукт трябва да притежава сертификат за качество. Маркира се със съответната маркировка - червената буква "L". Този документ трябва да съдържа информация за всички основни характеристики на килима. Тези сертификати се извършват от техническа инспекция TUV в градовете Рейнланд и Берлин-Бранденбург в Германия.

Тази проверка извършва контрол на качеството и тестване на продукта

Оценката на продуктите и следователно тяхната цена зависи от броя на определените звезди. Най-лошото качество на продукта е означено с една звезда. Пет звезди се присъждат на елитни килими.

Документът трябва да се съхраняват и други показатели - .. износоустойчиви покрития, антистатичен качество, спазване на екологичните стандарти, използването на продукти с вградени подово отопление и др килими, които са предназначени за стълби, трябва да има специална маркировка.

Килими, както и грижи за тях

грижа за килимиМонтирането на килима със собствените си ръце може да бъде направено в две версии - буквено и ролково. В този случай, килимът се полага върху коркова основа или директно върху основата. Използването на порест каучуков субстрат удължава продължителността на покритието няколко пъти.

Обикновено инсталацията на такива подови настилки се извършва с помощта на специални лепила или нокти, с които материалът е прикрепен към основата, като се използва специален дървен прът "грип".

Особено полезно е да се доближи до докинг на отделни платна. Ако тези места не се третират правилно, след известно време те ще станат помрачени и разпръснати. Ставите са най-добре направени в тези части на помещението, които са най-малко задоволителни. Обикновено, шотче се използва за тяхното оправяне. Ако използвате този метод, няма да е трудно да промените килима. По периметъра на стаята подовата настилка се фиксира с помощта на перваза.

За да почистите килима без много затруднения, просто трябва да обработите петна веднага след като се появят. За да премахнете петна, можете да използвате оцетна киселина или амоняк. С периодичност от 6 месеца, килимът трябва да се почиства с детергенти, специално разработени за пилотни материали.

Трябва да се отбележи, че най-добрите производители на килими са канадски, немски, белгийски, френски, английски и американски компании. Вътрешните компании също могат да предложат качествени килими.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?
Килим на пода в холаКилим на пода в хола
Как да изберем качествен килимКак да изберем качествен килим
Избираме килими на подаИзбираме килими на пода
Как да изберем подходящото подложка за детски игри?Как да изберем подходящото подложка за детски игри?
Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?
Как да изберем килим важен детайл от интериора на вашия домКак да изберем килим важен детайл от интериора на вашия дом
Какви са подовите килими и как да се грижим за тяхКакви са подовите килими и как да се грижим за тях
Здрава покривка на килима на каучуковата основаЗдрава покривка на килима на каучуковата основа
По-добре да почистите килимаПо-добре да почистите килима
» » Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!
© 2021 BggeHat.com