Как да направите ръчно килими със собствените си ръце

Рустически килими

Сега младите хора дори не знаят, че по-рано на пода в селски и селски къщи, както и в някои от апартаментите в града, лъскавите килими на дома са лъгани - красиви, оригинални и необичайни. Иглиците правеха тези неща със собствените си ръце и ги украсиха с жилищата си. Не беше възможно да намерят подобни килими, защото всички те бяха изработени от различен материал, различни цветови нюанси и различни настроения.

Основата на килимите

Подложки за кърпи

Рустически килими

Модерните килими заменят такава красота. Но напоследък все повече домакини започват да купуват тези непретенциозни килими. И някои градски майстори със собствените си ръце ги правят. Това не е толкова трудно. И формата, цвета, шарката и текстурата, която избирате по свое усмотрение и вкус.

Със сигурност всяка домакиня ще има ненужни неща, които са жалко да хвърлят, но никога няма да ги носят. Сервираха тениски, разглезени ризи, избледнели или модни рокли. Както можете да видите, килимите са изработени от практически неразливен материал.

Само в аванс трябва да решите кой да вземе килим или килим. Ще бъде направен на специална машина или плетена. Или може би ще използвате специална плат - платно, през което ще преминете много ленти или нанесете плетене на една кука. Има много възможности за това как да си направите домашен сан. Някои от тях ще бъдат обсъдени по-подробно.

Килим тъкат на рамка

Обикновено такива килими се изработват в Транскарпатия или в Северния Урал. Ако занаятчията постави продукцията в поток, тя има специален стан. Но в апартамент такова оборудване не може да бъде поставено, така че ще използваме опростена версия. Но килимът няма да се окаже много голям. Всичко зависи от вашето желание и търпение. Основната трудност при подготовката.

Ще ви трябва:

  • Frame - можете да го направите сами или да направите снимка. Основното нещо е, че трябва да бъде силен. Размерът зависи от вас - каквото искате, изберете това.
  • Ноктите не са много малки, но те не са твърде големи. Темите трябва да се придържат към тях.
  • Основните прежди са дебели и издръжливи.
  • Конци от различни цветове. Тук можете да прилагате панделки или просто да нарязвате на ивици ненужни неща, зашити около ръбовете в дълга лента.
  • Дебел плат с размера на рамката плюс допълнителни 3 см от всяка страна за сгъване.

Подготовка на рамката за работа

За да получите килими за дома, трябва да направите вдлъбнатини от двете страни на ширината на рамката. Разстоянието между тях трябва да бъде около 5 мм.

В тези разрезки, карайте в ноктите. Прилепвайки конеца зад ноктите, трябва да ги затегнете и да ги свържете отляво надясно. По този начин ще получим основа за килима. Плетене на една кука 2 плитки от въздушните контури и един отива надолу - това ще бъде дъното на продукта, а второто ще го изкачи нагоре. Тогава той ще бъде на върха на килима, но докато килимът е пъхнат, перото трябва да се повдига периодично.

Направете страна

Започваме да тъчем границата, но само с тънки нишки. За да направите това, свързваме възел на първата нишка на основата и след това хвърляме нишката нагоре и надолу. След като завършихме с първия ред, се върнахме обратно.



Просто не забравяйте да редувате нишките на основата. Тоест, тази, която бяхме отлетяли отдолу, сега летяхме отгоре. Височината на ръба трябва да бъде само 5-6 реда. Всеки ред трябва да бъде в непосредствена близост до следващата. За тази цел може да се използва обикновена вилка, която напълно се вписва в редовете.

Ние правим самата мат

Килимче от килимчета

Килим тъкат на обръча

След това, вместо преждата за субстрата, използвайте оцветени конци, панделки или ленти от плат. Технологията е същата като за ръба. Първият "шев" върви заедно с края на спиралата и след това напред.

Оцветяването зависи от вас и от материала, който имате за тъкане. Опитайте се да не дърпате конеца, но не се отпуснете. Най-добре е да измерите ширината на владетеля.

Последни стъпки

Щом достигнете необходимата дължина, направете втората страна, но не забравяйте за втората опашка. Трябва да свърши. За силата можете да смажете ръбовете на лепилото "Moment" и да режете рогозката от основата.

След това го поставете в средата на подготвената плат, закопчайте с щифтове и шийте краищата, като отидете на рогозката на около сантиметър и половина. Свийте шевната машина с плосък шев и поставете продукта на пода. По този начин сте получили килими за дома, направени сами.

Плетени дръжки

Хващай куката

Плета плетене килимчета

Килимните килими или килими са оригинални и могат да украсяват абсолютно всеки интериор. Те не издържат дълго, но могат да подчертаят интериорните цветове или да наложат необходимия акцент. Много е трудно спиците да изпълняват шарката, която правите с конвенционална кука. Необходимо е само куката да е №№ 6-7-8, ако е стомана и №№ 8-9-10, ако е пластмаса. Кой номер да избере, ще зависи от размера на лентите, които се премахват.

Носете ненужните дрехи на ленти, шевове и груби части. След това завъртете тези ленти и ги превъртете в заплетена. Свържете всяка ивица с друга игла и конци. Трябва да получите много гломерули. Можете да експериментирате по цвят. Получени са домашни конци, макар и доста дебели.

Сега вземете куката и започнете да въвеждате лентата. След това, в кръг, плетени до желания размер. Какъв размер на кръга трябва да бъде, зависи само от вас. Резултатът ще бъде приятно облекчение, което е удобно ходене бос. И през дупките прахът и останките ще се утаят.

Половок от платно

Купете платното с размера, от който се нуждаете. Можете да вземете с големи клетки. Сега извадете старите тениски или други неща, но те трябва да бъдат меки. Нарежете ги на ленти 2-3 cm ширина и 5-6 cm дълга и, преминавайки между нишките, направете възел. И така, докато не запълните цялата област на материала.

Страницата, в която се намират възлите, може да бъде покрита с материя, или можете да я оставите така, както е. Повърхността с опашки ще бъде лицето на подложката.

заключение

Ръчно изработена е била ценена през цялото време. Сега, когато нашите къщи са изпълнени с фабрични неща и стандартни интериорни елементи, килими от дома и други санирани украшения, които украсяват интериора, плетенето на салфетки и маншети прави всекидневния ни живот по-комфортен. Кръгли, овални или квадратни рогозки създават комфорт. И ако родителите им правят с децата си, тогава малките започват да оценяват красотата и уважението към работата от най-ранна възраст.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на селски къщи от вековеИзграждане на селски къщи от векове
Модерни килими на пода, как да изберем правилния модел?Модерни килими на пода, как да изберем правилния модел?
Ние правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръцеНие правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръце
Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?
Какви са подовите килими и как да се грижим за тяхКакви са подовите килими и как да се грижим за тях
Превръщаме боклука от стари неща в доходиПревръщаме боклука от стари неща в доходи
Декор на стаята със собствените си ръцеДекор на стаята със собствените си ръце
Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!
Как да направите копринени подложки на пода със собствените си ръцеКак да направите копринени подложки на пода със собствените си ръце
По-добре да почистите килимаПо-добре да почистите килима
» » Как да направите ръчно килими със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com