Превръщаме боклука от стари неща в доходи

С течение на времето всеки човек натрупва огромно количество неща, например завеси, покривки за покривки, покривки за маса, дрехи, които вече не се използват другаде, но изхвърлянето им е много жалостиво. Ако не сте изхвърлили всички тези боклуци, тогава сте действали много разумно и прецизно, защото за стари дрехи можете да тъкат прекрасни рогозки, идеално пригодени за коридори, бани и дори за дневни. Достатъчно е да знаете как да използвате игли за плетене на една кука и плетене, както и да имате развито въображение и въображение.

Направете прежда - как да отрежете старите неща

Приготвяйки килими със собствените си ръце, ще ви трябва различни предмети от стари дрехи. Трикотажът работи най-добре, защото тъканта има необходимото ниво на мекота и гъвкавост. Работата с нея е много проста, плетенето с игли за плетене не създава никакви трудности. Опитайте се да вземете цветни неща, така че готовият килим да се окаже ярък, пъстър и сочен.

Ленти от плат за лентата трябва да се опитат да намалят същата ширина

Ленти от плат за лентата трябва да се опитат да намалят същата ширина

Първо, нека да поговорим как да подготвяме преждата от старите неща:

  • Намерете ненужни потници, пуловери или тениски, изработени от естествени материали, ги изпивайте;
  • Ножиците трябва внимателно да отрежат всички завършващи шевове;
  • Нарежете плата в ленти с ширина до 3 см от един шев към друг, като избягвате пресичането на шевовете. Пръчките трябва да са прави, в противен случай килимът няма да се окаже толкова красив;
  • Пръчките трябва да бъдат нарязани на врата;
  • Последният етап е създаването на една дълга лента от ленти от плат. Тениските трябва да се поставят на ръка и да нарязват диагонално онези места, които след предишни манипулации остават неизрязани. В резултат на това трябва да получите тесен дълъг лента, която ще използваме по-късно, за да създадем килими.

Процесът на създаване на прежди е сравнително прост, въпреки че някои точки трябва да бъдат взети под внимание тук. Например, плътността на плата оказва влияние върху дебелината на лентите. Така че, отколкото Джърси е по-дебел, вече е необходимо да се режат ленти. Ако за преждата са били използвани дрехи с ръкави, те не трябва да се изхвърлят в кошчето, защото те също ще са необходими. Рязане на малки парчета тъкан в спирала ще получим ленти с приемлива дължина, които след това могат да бъдат пришити или вързани заедно.

В крайна сметка много банди и ленти от стари неща трябва да се окажат. Те трябва да се търкалят в гломерули и да се сортират по цвят, така че при плетене е по-лесно да се намери тъканта на желания нюанс. Ако искате весел и ярък килим, трябва да си осигурите възможно най-много цветни топки.

Трикотажни килими - как да направите уют и топлина в къщата

Най-бързият и лесен вариант е да създадете плетена рокля за дома. Дори и начинаещ в плетене може да се справи с тази задача. За тези цели ще ни трябва предварително приготвени гломерули от различни материали, както и кука с дебелина 7 или по-висока. На първо място, е необходимо да се определи точното местоположение на апартамента, в който ще бъде получена матката. В зависимост от това можете да изберете своя размер, цвят, форма и други важни параметри за вас.

Това е най-лесно да се плета един голям диаметър ролка плетене на една кука

Това е най-лесно да се плета един голям диаметър ролка плетене на една кука

Тъкачните постелки не предлагат ясни схеми. В по-голямата си част всичко се прави на интуитивно ниво. Например, за да създадете обекти с правоъгълна или квадратна форма, трябва да въведете определен брой въздушни бримки по ширина и да плетете един ред един след друг.

Трябва да се отбележи, че в този случай методът на плетене на колони с плетене на една кука не се вписва, всичко се прави без плетене на една кука. В противен случай не можете да постигнете желания резултат.

Килиите с кръгла форма са трикообразувани малко по-различно. За начало се създава пръстен от малък брой въздушни бримки, след което плетенето продължава по спирала. Естествено, не забравяйте да добавяте нови бримки от време на време. Недостатъчен брой въздушни бримки може да се получи от създаването на куполен килим, докато имаме нужда от обикновен плосък килим.

Трикотажен килим в американски стил - духът на американската страна във вътрешността на вашия апартамент



Ако сте фен на американската култура от 60-те години на миналия век, тогава следващият метод на плетене е идеален за вас. Американците са добре развита фантазия и въображение, те излязоха със свой собствен начин на обработка на ненужните и използвани трикотаж. За работа, ние, разбира се, имаме нужда от всички съчетания от плат, но ще използваме най-дебелите плетене на една кука. Ние свързваме веригата от въздушните кръгове - веригата трябва да се окаже доста дълга и обемиста, а външният вид дори наподобява плътна плитка. Сложихме завършената верига на пода, като завъртяхме здрава спирала. Не забравяйте да фиксирате краищата с щифтове, в противен случай плитката ще се развърже.

Трикотажният килим по американски начин е плетена, изплетена от стегната спирала

Трикотажният килим по американски начин е плетена, изплетена от стегната спирала

Колкото повече килим се изисква, толкова по-дълго трябва да бъде панделката. Поставяйки по този начин дълга плитка на пода, можем да я свържем само, за да не се разпадне по-късно. По-лесно е да направите това с конвенционална шевна машина, но не всяко устройство ще се справи с материал с тази дебелина, защото има много слоеве плат. Единственият изход е да свържете всички слоеве на новоизработената мат ръчно.

Резултатът от тези манипулации ще бъде красив килим в американски стил. В магазините за такова творение ще трябва да платите прилична сума пари, докато можете да направите всичко сами. Единствената трудност при плетенето на американски килими е продължителността на самия процес. Така че, в зависимост от размера на плитката и формата на бъдещия килим, може да отнеме няколко седмици, за да завърши цялата работа. Не трябва обаче да се притеснявате за това, защото резултатът ще ви хареса много дълго време.

Как да направите шафран килим - тайните на занаятчийството

Фенове на пухкави или така наречените "шафрани" килими ще се радват да научат, че можете дори да направите такъв продукт у дома. И го правете много по-лесно в сравнение с американския килим. За да създадете пухкав килим, тениските и тениските трябва да бъдат нарязани на къси тънки панделки. Като основа изберете обикновената мрежа, чието закупуване изисква да отидете в магазина. В отдела за шиене ще можете да изберете оптималната мрежа за вас. Между другото, също така се продават готови комплекти, включително мрежа, специално подготвени ленти, както и инструкции. Достатъчно е да следвате приложения алгоритъм, за да направите себе си красив килим идеален за всяка стая.

Плетене на пухкави килими изисква специални окото

Плетене на пухкави килими изисква специални окото

Ако нямате указания, можете да използвате следните указания:

  1. 1. Лентите трябва да бъдат нарязани на дължина до 10 см и ширина до 1,5 см. И всички ленти трябва да са с еднаква дължина;
  2. 2. Тъканите килими, направени на основата на решетка, могат да включват различни модели и модели, които са подходящи за обикновени маркери. Стъбло под стек от плат или други материали, така че да не се оцветява повърхността и да се постави върху нея картина.
  3. 3. След това остава само да се плета килим с подготвени панделки на съответните цветове, за да се повтори чертежа възможно най-точно. Естествено, това е далеч от всеки, който може да изпълни такова нещо, защото трябва да имате определени таланти не само в плетиво, но и в рисуване;
  4. 4. Самата технология на плетене е прост процес - издърпваме лентите през решетката и ги фиксираме в подходящите клетки.

Както вече споменахме, плетенето на такъв килим е много бързо. За един ден можете самостоятелно да направите продукт с всякаква сложност, в зависимост от собствените си умения и умения.

Съвети опитни майстори - как може да опрости живота си

Въпреки очевидната простота, плетене килими е достатъчно трудно, особено ако имате почти никакъв опит. Въпреки това, ако слушате съветите и препоръките на занаятчиите, можете да опростите в известна степен целия процес:

  • Стъпките трябва да се подготвят предварително и да не оставят всичко за по-късно. В противен случай, когато плетене ще бъдат разсейвани от други неща, което ще ви попречи да се концентрирате директно върху основната задача;
  • Препоръчва се всеки конкретен продукт да бъде направен от същия тип плат. Експеримент никой, разбира се, не забранява, но резултатът не винаги отговаря на вашите очаквания;
  • Преждата трябва да се измие преди плетене, в противен случай матката ще загуби форма след първото измиване.
  • Материалът трябва да бъде избран с такова качество, че да не се отделя, така че готовият килим да запази своята многоцветна и яркост.

Тези прости съвети ще ви помогнат да постигнете успех във всеки случай. Не забравяйте да следвате горепосочените препоръки, така че килимът от стари неща да ви достави удоволствие с оригиналния ви вид за дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръцеНие правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръце
Добавяне на уют към къщата, ние правим османскиДобавяне на уют към къщата, ние правим османски
Декор на стаята със собствените си ръцеДекор на стаята със собствените си ръце
Как да направите копринени подложки на пода със собствените си ръцеКак да направите копринени подложки на пода със собствените си ръце
Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?
Как да направите ръчно килими със собствените си ръцеКак да направите ръчно килими със собствените си ръце
Поливане на армировка за основаПоливане на армировка за основа
Пистолет за подсилване на арматураПистолет за подсилване на арматура
Плетене на една кукаПлетене на една кука
Какво трябва да обърнете внимание при избора на дрехи за вашата фирмаКакво трябва да обърнете внимание при избора на дрехи за вашата фирма
» » Превръщаме боклука от стари неща в доходи
© 2021 BggeHat.com