Как да изберем подходящото подложка за детски игри?

Детска подложка за игри на пода

Обзавеждането и ремонтът на детската стая е по-отговорна и важна задача, отколкото в който и да е друг ъгъл на апартамента или частната къща. Всеки използван материал и мебелите трябва да бъдат екологично чисти, създаващи приятен фон и атмосфера за детето. В този случай помещението трябва да бъде възможно най-удобно за бебето и за родителите му. Тъй като много домове изолация е недостатъчно, особено в студения сезон, в допълнение към внимателно подбрана паркет, е задължително да се използват детските килими за игри polu.Prichem техния район трябва да бъде достатъчно за индексиране, първи стъпки и друго бебе дейност.

Основни изисквания за килими за детски стаи

Килимът, въпреки че е важен предмет на ежедневна употреба и обзавеждане в детската стая, става обективно необходим приблизително една година след раждането на детето, когато се нуждае от физическа активност и движение. Преди това килима може да се използва като допълнителна топлоизолация. В края на краищата, бебето често трябва да бъде подхождано през нощта с боси крака, така че топло покритие на пода в детската стая, в никакъв случай няма да навреди.

Също така трябва да се има предвид, че децата растат бързо, така че килимът ще трябва да се променя няколко пъти, независимо от неговата безопасност и състояние. В крайна сметка задачите, които трябва да изпълнява, ще се променят.

Приблизително около една година бебето има нужда от активно забавление. Той започва да свири, пълзи и дори се опитва да се изправи. По това време и ще се нуждаят от килим, който да отговаря на няколко изисквания, а не просто да играе ролята на допълнителен топъл подови покрития.

Детският килим в стаята на детското заведение трябва да е достатъчно голям, тъй като малките деца прекарват значителна част от времето си в игри, които просто отиват най-вече на пода. Това е основната разлика между килимите за малки деца и ученици. В останалата част за тях се прилага един общ набор от основни изисквания.

Какво трябва да бъде подложка за детската стая

  • На първо място, килимът трябва да е топъл. Това е необходимо, така че детето да не изстине дори през зимата, когато изолацията на апартамента или работата на отоплителните системи може да не е достатъчна, за да се затоплят достатъчно стените и пода, особено при тежки студове.
  • Покрийте килима трябва да бъде достатъчно мек, за да предотвратите леки наранявания при падане и в същото време да бъде удобно за бебето. Но е необходимо да се вземе под внимание, че прекомерната продължителност на купчината на килима и мекотата може да повлияе неблагоприятно на образуването на костно-мускулната система и на детето само за да се килим неудобно да играе и обхождане.
  • Размерите трябва да са достатъчно големи, за да са достатъчни дори за колективни игри, а детето не изскочи от килима. Но тъй като в детската стая трябва да спазвате правилно правилата за хигиена и санитарни стандарти, след това подложката трябва да се измива и почиства по-често от обичайното. Затова не избирайте този, на който ще трябва да поставите мебели, тъй като няма да е удобно да го махнете от под краката на шкафовете и дивана.
  • Материалът на килима трябва да е екологичен и най-добре - неутрален. В крайна сметка, бебето може да е все още неоткрити алергии, както и качествата, които се считат за полезна, или поне не са вредни за здравето, а в някои случаи може да предизвика алергични обостряния.
  • Килимът трябва да е достатъчно плътен и тежък, за да не се събира от гънки и да не се плъзга на линолеум или ламинат. Играта на този килим е неудобна и неудобна. Той непрекъснато ще се движи в различни посоки, ще се разпадне, което увеличава риска от падане и раняване на детето по време на първите опити да се изправи и да ходи или да тича по-късно.

Цвят, форма и други декоративни параметри се избират индивидуално. Те зависят от желанията на родителите или самото дете, ако той вече е достатъчно голям и говори добре.

Пилотни и основни видове материали за детски килими

Разтегателни рогозки

Подложка за игра на пода

Най-важната част от килима е покритието му, т.е. Модерните килими могат да бъдат изработени от различни материали, които могат да бъдат разделени на три основни групи:

  • Natural. Такива материали включват памук, вълна, вискоза, сизал и други, суровини за които са растителни влакна или животинска кожа. Килими от естествен материал винаги печелят, когато става дума за декоративна функция. Но в случая на децата използването на такива продукти е нежелателно, тъй като те могат да причинят алергии. В допълнение, такива килими са по-трудни за грижа и почистване, а също са много по-скъпи.
  • Смесени. Това са материали, състоящи се например от полиамид и вълна, полиестер с коприна и други комбинации от изкуствени и естествени влакна. Матките от смесен материал се считат за най-подходящ вариант за детската стая. Естествените влакна правят килима по-уютен и топъл, а синтетичните поради хипоалергенни качества намаляват риска от алергии.
  • Синтетика. Синтетичните материали, като смесени, се считат за предпочитан вариант за детска стая. Съвременните артефакти, противно на многобройните митове, нямат отрицателно въздействие върху здравето и са екологично неутрални, т.е. не съдържат нито вредни, нито полезни вещества.

Голямо предимство на килима от синтетични материали е лекотата на грижите и почистването, както и ниската цена. В този случай не обръщайте внимание на широко разпространените митове, че подложката, изработена от синтетика, само на пръв поглед е безопасна за здравето. И че ако се използва дълго време, вредата ще се натрупа, проявявайки се след няколко години под формата на някакви хронични заболявания.

Обърнете внимание! Съвременните технологии отдавна са изхвърлили всички странични ефекти, които синтетиката е имала в миналото. В момента използваме обекти от такива материали всеки ден, които нямат никакво влияние върху благосъстоянието и развитието на тялото. Модерните изкуствени структури са напълно неутрални и не отделят във въздуха никакви вещества - нито полезни, нито вредни.

Опции за размер на килиите за детска стая

Детски играчки рогозки

Изключителен дизайн на килими



Подобно на всички други килими, по размер и площ деца са разделени на малки, средни и големи.

Малките се използват в тези случаи, ако само отделна част от стаята е присвоена на игралното поле. Също така, препоръчително е да ги поставите близо до кошарата, в килера, ако детето се променя точно там, в близост до гърнето и на други места, където е възможно дълъг контакт с боси с пода.

Площта на малките килими обикновено е 2,5 м2 или по-малко. Малките килими са най-евтините, така че вместо една голяма, можете да си купите няколко по-малки парчета. Те лесно ще бъдат заменени в случай на повреда, а различен цвят и модел на всеки ще създаде весела и весела атмосфера в стаята.

Средна, използвана като декор и може да покрие пода на цялото игрище и други места, където детето прекарва много време. Тъй като са забележими детайли на интериора, средните килими трябва да бъдат избрани по-отговорно. В допълнение, цената им е много по-висока от тази на малките, така че в случай на разваляне или неудовлетворение от изискванията, замяната на такъв килим с нов ще бъде по-скъпа. Площта на средните килими може да варира от 2,5 до 6 м2.

Големите килими могат да имат площ значително над 6 м2 и да покрият целия етаж на стаята. Най-често тези килими се използват при деца поради недостатъчна топлоизолация на подовата настилка или при наличие на проблеми с отоплението. Следователно, закупуването на такъв килим трябва да се подхожда с цялата дължима грижа.

За детската стая е важно, че килимът е не само топъл, но и лесен за почистване. Децата могат лесно да го зацапат с нещо - от разливания сок до бои и маркери.

Какво да търсите при избора на килим

Интересна развиваща се мат

Мека подова за детска стая

Важно! Противно на много мнения, килимите, произведени в Русия и страните от ОНД, не са по-ниски от чуждестранните си колеги, но те са много по-евтини, което ги прави много по-привлекателни за покупка. Трябва обаче да се признае, че внасяните продукти често имат по-интересен и модерен дизайн, тъй като този въпрос се обръща повече внимание.

Ето защо, ако килимът се изисква предимно да бъде топъл и удобен, а външният вид играе незначителна роля, струва си да купите вътрешен продукт, спестявайки до 50 разходи.

Материалите и начинът на производство на килими са важни. Най-достъпният вариант по отношение на цените са синтетичните килими на фабричното производство, така че те са с голямо търсене. В края на краищата, струва си детето да бъде оцветено с мастило и трябва да си купите нов. Поради тази причина, особено ако става дума за малки килими, е необходимо да ги възприемаме като "потребен материал" и да не бързаме, за да влезем в детската стая скъп килим с ръчна работа.

И, разбира се, купуват дори и малък евтин килим, трябва да се уверите в качеството на дрямката и основата.

Субстратът трябва да е равен, без дефекти и всякакви промени в дебелината, а качествената дръжка винаги е с една височина по цялата площ на килима. Тя е плоска, не се заплита и е лишена от цветни промени, които не са предвидени по дизайн и цвят.

заключение

Обобщавайки горното, можем да заключим, че килимът в детската стая трябва да бъде топъл, лесен за почистване, да не се промъква и да не се разпада, а също така да бъде екологичен. При избора на такъв продукт трябва да дадете предпочитание на тези параметри, като натискате дизайна и външния вид към втория план.

Модерните технологии позволяват да се произвеждат килими от най-сложните форми, цветове и текстури. Следователно асортиментът, представен на пазара, се оценява в стотици варианти. Сред тях можете лесно да намерите продукта, който е най-подходящ за всяко дете и стая - както в качество, така и в цената.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разположението на детската стая за момчетоРазположението на детската стая за момчето
Детски пъзели килими за пълзящи развиват бебеДетски пъзели килими за пълзящи развиват бебе
Бебешки килими на подовите материали и техните характеристикиБебешки килими на подовите материали и техните характеристики
Интериор на разсадникИнтериор на разсадник
Детето на детето ви, как най-добре да се оборудва?Детето на детето ви, как най-добре да се оборудва?
Детски гардеробДетски гардероб
Детски бюра в домашния интериорДетски бюра в домашния интериор
Монтаж на прозорци в детската стаяМонтаж на прозорци в детската стая
Детски столовеДетски столове
Ролята на цвета във вътрешността на дететоРолята на цвета във вътрешността на детето
» » Как да изберем подходящото подложка за детски игри?
© 2021 BggeHat.com