Детски пъзели килими за пълзящи развиват бебе

Пъзели за пълзящи бебета

Израствайки, детето започва активно да изследва света около себе си. Той повече не иска да седи неподвижен, а се опитва да пълзи и да свири. Той има малко място в яслите или арена. Задачата на родителите в този период е да осигурят на бебето безопасно движение и цялостно развитие. Най-добрият начин да постигнете и двете цели е пъзел за пътешествие. Този продукт същевременно служи като безопасно подово покритие и интересна игра за развитие.

Стойността на обхождането за детското развитие

Способността да пълзиш е важно умение не само за физическото, но и за психическото развитие на детето. Придвижвайки се на четири крака, бебето укрепва двигателната система, като по този начин се подготвя за ходене. Влаковете се манипулират, пръсти, фини двигателни умения. Детето се научава да координира движенията.

Обърнете внимание! Трябва да се насърчава и развива умението да пълзиш. Но за това детето трябва да има подходяща среда - удобна, безопасна, мотивираща да се движи, да изследва и да учи нови теми.

Мястото за движение на бебето трябва да бъде далеч от мебели и предмети, които детето може да бъде наранено. Много е важно да няма проекти. Повърхността за движение трябва да бъде чиста, еластична, достатъчно топла и мека.

Всяко движение на бебето неизбежно се свързва с падане. Килимът не е в състояние ефективно да абсорбира шока. Падащи, детето може силно да почука или дори да нарани. Полимерните рогозки са проектирани по такъв начин, че да се сведе до минимум вероятността детето да получи сериозни щети. Специалните рогозки са в състояние да предоставят на бебето най-добрите условия за развитие. 

Отличителни черти на пъзели

Структурно, такива кърлежи за пълзящи бебета са пъзел с големи части. Големите размери позволяват на бебето да го събира директно на пода. Килимите могат да варират по размер, количество части, тема и материали за производство. Най-често те са изработени от каучук или разпенен полимер. Тези характеристики правят продуктите абсолютно безопасни за бебето и лесно се грижат.

Най-важната характеристика на полимерите са техните топлоизолационни и влагоустойчиви свойства. Подложката за облицовка ще осигури на бебето достатъчно топлина не само у дома, но и в природата. Идеалният баланс между мекотата и еластичността е удобен за гръбнака на децата и може да омекоти удара в случай на падане.



Предимства на килими

Детските килими за обхождане имат очевидни предимства:

  • Разширете пространството за бебета за изследвания.
  • Осигурете му удобни условия за играта.
  • Когато се сгъне, матката не заема много място, лесно се съхранява.
  • Пъзелите са отлична образователна играчка. Порастването, детето може да участва в събирането на килим със снимки.
  • Гладката повърхност на продукта улеснява грижата за него. Всички замърсители се измиват с нормална влажна кърпа.
  • Точно както лесно се отстранява от повърхността и влагата. Подложката не изисква допълнително изсъхване, ако се намокри.
  • Липсата на купчинка не позволява да се задържи на прах и мръсотия.
  • Еластичната повърхност прави продукта безопасен в случай на падане на бебето.

Принос за развитието на детето

Разработване на килим

Етажна азбука

Използването на специални рогозки - огромен принос за развитието на бебето. Ярките изображения дават на детето възможност да научи света около него. Приказките и анимационните герои помагат на трохите да получат първите си уроци в живота. Отначало той просто ще ги изучава, а когато расте, той ще започне да събира сами снимки. Няколко килими с двустранно изображение могат да създадат цял ​​приказен свят в детската стая.

Събирането на пъзели развива памет, логическо мислене, фини двигателни умения. Продукти с букви и цифри ви позволяват да запознаете детето с основите на азбуката и математиката. Тази игра е обичана дори от възрастните, а бебето е способно да предизвика истинско удоволствие, тъй като отдавна внимава. Сглобяемите продукти ще ви помогнат да внушите едно дете и първите умения за самообслужване. Той се научава не само да събира пъзели, но и да почиства нещата с него.

Изберете матката правилно

Избирайки мат за дете, трябва да имате предвид различни параметри:

Компактен килим

В сглобената форма пъзелът заема малко място

  • Размерът. Голяма мат може да се използва дори и като подово покритие в детската стая.
  • Скалируемост. Не трябва да се сглобява веднага мозайката. Размерът му може да се увеличи, когато детето расте. Докато трохата е съвсем малка, дори един елемент от пъзела може да се използва като носилка.
  • Тип подложка (ролка или сгъваема). Ролковият килим служи само докато бебето има достатъчно място и няма да се пропълзи. Пъзелите от тази гледна точка имат значителни предимства. Техният експлоатационен живот е по-дълъг. Първо те се използват изключително за основната цел. И докато детето расте и може да събира пъзели, корицата ще се превърне в интересна игра за развитие.
  • Материал на производство. Трябва да е хипоалергичен.
  • Повърхност на текстурата. Развиващата се функция ще носи всеки килим, тъй като повърхността му има различна текстура, което помага да се създадат тактилни усещания. Една повърхност с различна текстура може да помогне и ако бебето не иска да пълзи и умението трябва да бъде стимулирано.
  • Image. На повърхността на пъзела могат да се приложат всякакви образци, букви, цифри. Изборът на продукта се основава на възрастта на детето. За много малка троха, която просто се учи да се движи, ще бъде интересно за мекия под с ярки големи рисунки. По-голямото дете може да купи килим с руска или английска азбука, както и номера. Той ще бъде за него отлична подготовка за училище.
  • Обхват на приложение. Например, развиващият се мат за пълзящи Mambobaby е подходящ не само за домашна употреба, но и като носилка на пикник, както и за предпазване на бебето от влага.

Каквото и да е избраният килим, той със сигурност ще даде на детето радостта от забавна игра и удобно движение.

заключение

Купуването на бебешки килим за обхождане е грижа за неговата безопасност, комфорт и правилно развитие. Този универсален продукт ще помогне да овладеете първите стъпки, които едно дете прави в свят, който е толкова непознат за него, такъв интересен и богат. Голямото разнообразие, представено от производителите на детски играчки, ви позволява да изберете точно продукта, който ще отговаря на всички желания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дали детето се нуждае от подложка за обхождане?Дали детето се нуждае от подложка за обхождане?
Как да си направите самата материяКак да си направите самата материя
Детската подложка за пъзели за открито е удобна играчка за вашето детеДетската подложка за пъзели за открито е удобна играчка за вашето дете
Детски килим за пълзящи мамообйби сортове моделиДетски килим за пълзящи мамообйби сортове модели
Интериор на разсадникИнтериор на разсадник
Имате ли нужда от английски за деца?Имате ли нужда от английски за деца?
Детето на детето ви, как най-добре да се оборудва?Детето на детето ви, как най-добре да се оборудва?
Детски бюра в домашния интериорДетски бюра в домашния интериор
Монтаж на прозорци в детската стаяМонтаж на прозорци в детската стая
Детски столовеДетски столове
» » Детски пъзели килими за пълзящи развиват бебе
© 2021 BggeHat.com