Как да си направите самата материя

Домашна рокля за деца

Всяка майка иска детето й да бъде интелигентно и развито дете. Затова днес играчките и ръководствата, които ускоряват познанията на околния свят, са много популярни. Те не струват евтини. И това е извинение за занаятчиите да се опитат да направят една и съща развиваща се рокля за деца със собствените си ръце.

Това е най-добрата играчка за деца от нула до година, изпълнявайки няколко функции - масаж, сетивност и развитие. Всяка майка може да овладее техниката за създаване на играчка за бебета. Ето някои полезни съвети, които да помогнат в това.

Защо се нуждаем от развиваща се мат?

Какво представлява развиващият се мат? Това е декоративен панел, изработен от цветни парчета плат. Използва се за активна игра с детето. Готови модели могат да бъдат направени на специализирани блогове. И като погледнете майсторската класа, не е трудно да шиете такава материя сами. Това ще бъде от значение през първата година от живота на детето.

На възраст от 2-3 месеца бебето може да се постави на корема. Тази позиция ви позволява да изучавате разноцветен декор и детето ще концентрира очите си върху всеки един цвят. Това е много полезно упражнение за новородени. Хващайки цвета, детето се опитва да фиксира главата в повдигнато състояние и тренира мускулите на врата.

Малко по-късно, легнал на гърба му, едно момче или момиче ще стигне до някакъв интересен обект на килима, развивайки координацията на движенията. Ръцете и краката действат едновременно и детето първо се обръща, после се промъква до него, докосва ръцете си и продължава да развива интереса си към ярки образи.

За новородените такива играчки са първите стъпки към овладяването на света. Мекият под светли и обем килими стават основа за пълно развитие. Чувствайки различни тъкани от тъкани, децата овладяват техниката на сетивното възприятие. Ето защо е толкова важно за шевните играчки рогозки за деца да използват меки и fleecy тъкани, гладка и твърда, хладно лято и зимни вълнени.

На мека постелка могат да бъдат зашити всякакви предмети - копчета, ципове, ресни и шнурове. Индивидуалните елементи могат да бъдат обемни, за които се използва синтепон, подвижен, подрязан и дори музикален. Е, ако някои от тях ще бъдат премахнати, килимът ще изглежда като пъзел, който трябва да съберете, натоварвайки въображението си.

Детето докосва бутоните

Бутони за моторно развитие

Този обект ще позволи да се развиват не само фини двигателни умения, но и сензорно възприятие. И е отговорен за развитието на паметта, слуха на бебето и разширяването на езиковата му база. Когато бебето расте малко, ще бъде интересно да се разкопчат копчета и ципове, махнете малките играчки от джобовете. По този начин той развива паметта, научава се да медитира и постига първите цели. И това също е добро.

По-близо до годината момчетата или момичетата обикновено губят интерес към подобни дейности. Но това не означава, че ще трябва да забравите за подложката. Тя може да се разпространи и да го излее други играчки. В този случай продуктът ще се използва по предназначение.

Как да шият платното със собствените си ръце?

Преди да започнете да шиете всяка рокля за деца, трябва да определите нейната цел. Описаните елементи са различни. При продажба може да се намери готовата мат маса, ортопедична за крака и подови настилки.

Продукт за масаж на краката

Масажна мат

Килим "Полянка"

Всяка масажна мат е добър начин за предотвратяване на плоска стъпка. Направи си сам не е толкова трудно. Ето най-простият пример за решаване на проблем. Като основа, можете да вземете гумена подова подложка за банята. Неговата несправедлива страна трябва да бъде зашита с кърпа, а отвътре да лежи тъканта. Тогава всички шини ще се държат много плътно.

Тъй като елементите за масаж са подходящите запушалки от вино и шампанско, нарязани на половина, големи големи и малки копчета, разкъсани измивания, пране на въжета, подметки от плочи за баня или готови подложки за масаж. От копчетата можете да поставите пеперуда, и от половината на корковото дърво. Въжето имитира облаците, масажната подметка - локви. Бягането по такъв път ще бъде много интересно и различни текстури ще масажират краката. Детето едновременно се занимава с предотвратяване на плоски стъпки и проучвания, като пъзел, обемни рисунки. Ето защо масажната мат, изработена от себе си, ще зарадва всички без изключение.

За производството на ортопедично платно, речни камъни, полипропиленови топки, големи мъниста и капачки от пластмасови бутилки ще направят. Можете да ги прикачите към основата по различни начини. Покрива, например, са прикрепени с конец и коприна. Две дупки се правят в капака от иглата и се закрепват към тъканта, като обикновен бутон. За да се увеличи здравината на ставите, по-добре е да се използва въдица вместо нишки и вълнообразно одеало за основата.

Да се ​​направи ортопедичен килим от камъчета също е доста проста. Като основа е подходящ гуменият подложка, който се използва в банята. Камъчетата са залепени с универсално лепило. Камъчетата могат да бъдат поставени в какъвто и да е ред. Основното е, че те напълно покриват цялата повърхност на гумата.

Ушити кестени за масаж на краката

«Масаж» кестени

Добрият масажиращ симулатор може да бъде направен от обикновена тъкан. Изпъкнали елементи се оформят от остатъците от различни материали. С помощта на тях топките се търкалят и се пришиват на платното. Осъществяването на топка е лесно. Вземете кръгла шарка, изрежете кръг, в нея се поставя памучна вата или синтепон, както и някакво твърдо камъче. Такива детайли ще трябва да се свършат много, а след това просто да шият към основата.

Интересна майсторска класа ще ви разкаже как да направите масажно ортопедично килимче от меки подови плочки, кафе на зърна, камъни за пълнене, игрални чипове или други подобни елементи. Малки дървени brusochki или kovrolinovye вложки - всички ще се поберат за предстоящата работа.

Има много идеи, които ви позволяват да създадете свои собствени ръце интересен масаж и ортопедични подложки за краката. Основното нещо при тяхното производство е да разберат, че има два модела. Една профилактична и втора лечебна. Матките за предпазване имат по-мека текстура поради използването на синтепон или памучна вата. Терапевтичните модели трябва да бъдат по-твърди и твърди. Следователно в този случай използването на камъчета, пластмасови капачки и кафе на зърна е оправдано.

Обърнете внимание! Най-важното нещо при вземането на вашите собствени медицински ползи - да разберете, че крайният продукт не трябва да причинява на детето болка или подуване на краката. При лечение на плоски крака не трябва да се използва масажно оборудване. Терапията трябва да бъде изчерпателна и да комбинира различни методи за елиминиране на патологията, предписани от опитен лекар.

Артикул за развитието на сетивните усещания

Домашни прозорци и книги

Сензорно развитие

Килимите за развитието на сетивните усещания имат други цели и цели. Те не са зашити за краката, а за ръцете, така че те трябва да бъдат възможно най-различни. Като основа, памук или пяна одеяло ще работи. Основното е, че тъканта е гъста и хипоалергична. Цветовото решение може да бъде различно - светло, но не и привлекателно. По-добре е да не използвате неонови нюанси за шиене на такъв продукт. Те бързо се уморяват от очите на децата.

Следните материали могат да се използват като обемни елементи:

  1. Всяка голяма и малка къдрава, както и обикновените кръгли копчета.
  2. Конци за бродиране.
  3. Цветни ципове, чиито зъби имат заоблени краища - за безопасността на бебето. Светкавицата трябва да е голяма. Само по този начин, ако ключалката се счупи, можете да видите дефектни елементи. Обърнете специално внимание на кучето на светкавицата. Тя често ще бъде в устата на бебето, така че е по-добре да изберете такъв, който няма остри ъгли и метални бръчки. Когато избирате мълния по-здраво за кучето и проверявате мълния за сила. Ако оцелее "мъчението" на възрастните, то тогава децата ще бъдат безопасни.
  4. Велкро и цветни гумени ленти.
  5. Големи шнурове, плитки, ресни.
  6. Бебешки дрънкалки и цветни пластмасови пръстени.
  7. Шум и музикални елементи, които могат да бъдат премахнати от старите играчки.

Идеи за творчество

За да бъде по-лесно да работите, е по-добре да мислите за дадена тема наведнъж. Така че ще бъде по-лесно да се правят модели. Най-лесният начин е да шиете развиващите се "сезони". В центъра на платното, в този случай се създава шафрено дърво с помощта на парченца. През лятото ще бъде покрита с подвижна зеленина, през зимата със снежна шапка, през есента ще бъде украсена със злато, а през пролетта със зелени бъбрекови копчета.

Сменяеми елементи на килима

Отлични двигателни умения

Централният елемент може да бъде резервоар. Също така е лесно да го победим. През зимата езерото е покрито със снежнобял лед, през пролетта ледът се разтопя, през лятото цъфти, а през есента листата пада. Централният обект по обем трябва да обхваща и четирите сектора на килима. Отстрани можете да поставите нещо, животни или птици. Те могат да бъдат изработени от ръкавици без ръкави, а след това вътре, за да слагат плитки, въжета, еластични ленти, малки малки предмети, които са лесни за достигане и палене.

Обърнете внимание! Всички тези елементи са по-добре да се шият на велкро - така че те могат да бъдат премахнати и укрепени нещо ново. Този ход се изявява и по различни начини - при падането на реколтата, листата се събират, през зимата се поставят шейни, а през лятото цветята се напояват.

Възрастните килими за приключения са много популярни сред децата. Основната им особеност е възможността за движение на герои и предмети, например кораби, космически превозни средства, зайци и кукли. Как да организираме играта? Планираме маршрута, определяме траекторията на движението, обграждаме го с централните обекти - къщи, гори, приказни кралства и закрепваме велкро механизмите до тях. В този случай е полезно да покажете цялото си въображение и изобретателност. Например, килим през река може да бъде направен от пяна гума и плътна тъкан. Къщата е най-добре да се направи под формата на джоб. Пеперуди, жаби, водни кончета, слънце с лъчи, трева от ресни - можете да направите всичко.

За момчетата е по-добре да организираме географски пътешественици. Изберете пишеща машина и я оставяйте през планините и равнините, градовете и селата. Този пъзел трябва да бъде възможно най-близо до реалните обекти. Това означава, че облакът трябва да изглежда като облак, планини по планините. Всички обекти се изпълняват обемистично. На килима трябва да направите джобове, прикрити като географски обекти. В тях и е необходимо да се съхраняват подвижни елементи, които биха могли да допълнят ландшафта на тази или тази област.

Изследване на метеорологичните явления на пода

Времеви феномени

Друга интересна идея е "mat-weather". Базата отново е разделена на равномерни сектори. В един има дъжд от многоцветни панделки, в другия сектор слънцето грее, птиците летят, цъфтят цветя и калинките пълзят. На рогозката може да има луна и звезди, туристическа палатка и огън от огън.

Много е лесно да се развият деца със смесени рогозки. Има много от тях, които ги правят. Това са чудесата на света, пътуванията по суша, както и градовете по света. Колкото по-голямо е детето, толкова по-трудно е парчето. Подобни ползи също са от значение в периода на подготовка за училище. С тях можете да научите азбуката и да се подготвите за четене. Писмените писма отново се скриват в джобните помещения, а накрая са изобразени обекти, които ги символизират. Така че, до буквата "А" се появява диня, в кошарата се крие мечка и буквата "М". В тези джобове можете да скриете цифри или геометрични фигури. Те са прикрепени към платното с бутони или бутони, велкро или шнурове.

Обобщение по темата

Направете ярка детска развиваща се рокля със собствените си ръце не е прекалено трудна. Той ще бъде интересен за детето до две години. Назначението може да е различно. С помощта на това можете да се занимавате с превенция на плоските стъпала, да преподавате азбуката, да правите интересни пътувания, да реализирате всякакви фантазии, идващи с оригинални приключения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дали детето се нуждае от подложка за обхождане?Дали детето се нуждае от подложка за обхождане?
Ние правим матрак мат за деца със собствените си ръцеНие правим матрак мат за деца със собствените си ръце
Детската подложка за пъзели за открито е удобна играчка за вашето детеДетската подложка за пъзели за открито е удобна играчка за вашето дете
Детски килим за пълзящи мамообйби сортове моделиДетски килим за пълзящи мамообйби сортове модели
Детски пъзели килими за пълзящи развиват бебеДетски пъзели килими за пълзящи развиват бебе
Интериор на разсадникИнтериор на разсадник
Имате ли нужда от английски за деца?Имате ли нужда от английски за деца?
Детето на детето ви, как най-добре да се оборудва?Детето на детето ви, как най-добре да се оборудва?
Детски бюра в домашния интериорДетски бюра в домашния интериор
Детски столовеДетски столове
» » Как да си направите самата материя
© 2021 BggeHat.com