Ние правим матрак мат за деца със собствените си ръце

Маса за детски масаж

Едно от дългоочакваните радости на младите родители е първите стъпки на тяхното бебе. В този момент е да направите матрак за деца с ръце. Той ще ускори процеса на учене и ще го направи максимално полезен за краката на малкото дете.

Защо е необходима масажна мат?

Веднага след като детето започне да ходи, много родители започват да търсят качествени ортопедични обувки, в които глезените на бебето ще бъдат твърдо фиксирани. Освен това е необходимо да има малка пета, повдигнат пръст и подметка в обувките, който служи за профилактика на плоски крака в малък човек.

Всички или много млади родители знаят, че най-достъпният и ефективен метод за предотвратяване на плоските стъпала е ходенето боси на релефна основа. Това може да са камъчета, груб пясък или просто трева в страната. Но това не винаги е така. Например през зимата или извън сезона.

Когато едно дете не разполага с подобна гимнастика за краката, при помощник се появи масажен мат. Тя може лесно да бъде направена от импровизирани материали, достъпни във всеки дом, и да се ангажира с бебешки масаж всеки ден по време на игра.

Тази мат е не само средство за предотвратяване на плоски крака, но също така има благоприятен ефект върху цялото тяло на бебето. В крайна сметка има огромен брой рефлексогенни зони на подметката, чийто масаж реагира положително в различни части на човешкото тяло.

Килим вариант №1

За такъв килим ще ви трябва:

  • Разрез на плътна тъкан с размери, например 65 × 95 cm плюс допълнителна лента от 12 × 30 cm.
  • Големи копчета 40 броя и малки 20 броя с така нареченото крака, за да се прикрепят към основата.
  • Гъби за миене на съдове 6 парчета - за да се създаде твърда част на килима.
  • Цветни моливи в размер на 2-3 пакета, в зависимост от размера на килима.
  • Конци, игла и шевна машина.
  • Декоративна лента.

Сега започваме да правим матрак с нашите ръце.

Първи стъпки

Масажна мат от копчета

Бутони и плат за килима

  • Сгънете по половин плат плат, който задължително е обърнат навън. След това поставяме белезите на това празно място на бъдещия мат. За да направите това, с помощта на сантиметър, го разделете на 3 части, всеки от които е с размери 30 х 30 см. Те ще бъдат зони за нанасяне на бутони, твърда част на гъбата и територията на цветни моливи.
  • Създаваме първата зона на масажната подложка за краката - шивайки хаотично бутоните. Можете да мислите за нещо интересно. Например, ако има бутони, които са подходящи за цвят, да представят с тях слънце, цвете и т.н. Можете да правите снимки, които имитират животински парчета и много повече, което е достатъчно за фантазия. Тук може да се наложи бутон не само на крака, но и просто с две или четири дупки за закрепване.
  • Шийте твърдите части на гъбата за чиниите. За това разделяме гъбите на две части и получаваме отделна пяна и тънък твърд слой. Нуждаем се точно от твърдата част, която трябва да бъде нарязана под формата на геометрични или други оригинални фигури. Равномерно ги разпределяме по втората зона на масажната мат и гледаме тъканната основа по периметъра на всяка фигура.
  • Последната зона на килима е цветни моливи. В този случай трябва да се отбележи, че предишните елементи на килима лесно могат да носят прането, а с моливи ще бъде много по-трудно. Следователно те трябва да бъдат фиксирани така, че да бъдат лесно отстранени, ако е необходимо, и след това отново да се прилепват към основата. Закрепете ги за предпочитане с остри краища в джобовете, така че детето да не боли краката си. И за допълнително фиксиране, трябва да шиете декоративна лента.

Защо моливите трябва да се изострят? Масажът на краката включва игра, така че едно дете, докато върви по килим по всяко време, може да извади мост от джоба и да привлече нещо към тях. За джобовете се използва и гъста тъкан с размери 12 х 30 см. Краищата й трябва да се обработват така, че да не се разпадат.

  • И накрая, ние шие мат, където твърдите части от гъби вече са ушити, джобове с молив и различни бутони са пришити. За да направите това, поставете тъканта празна надолу и го зашийте около периметъра, оставяйки едната страна неекранирана. Ако е възможно, краищата трябва да бъдат поместени ръчно или на шевната машина с помощта на функцията "зигзаг". След това изваждаме продукта, обръщаме ръбовете от неекранираната страна и шие последната страна. Масажната подложка за краката на бебето е готова за употреба.

Килим вариант 2

Масажни ленти

Масаж мат Фантазия



Преди да създадете матрак за краката си, трябва да подготвите основата. За нея можете да използвате детски дебел лист с цветен шаблон или парчета различни тъкани. Основното е, че е изработено от естествено бельо. Освен това ще ви трябва шевна машина, конци, кестени и жълъди, морски камъчета, суха царевица, грах, боб или боб.

След като всичко е подготвено, можете да започнете работа:

  • Сгъваме тъканта наполовина, за да изглежда като торба. Отдолу и отгоре се губят, оставяйки само най-дългата част неизкривена.
  • Разделяме плата в 3 еднакви части, чиито граници трябва да бъдат проследени до отворения край на детайла. Така се оказват още три дълги джоба. Ние правим линиите от гънката на тъканта до неекранираната страна.
  • В получените джобове ние заспиваме наличния материал - грах, боб, царевица, жълъди или кестени. И във всеки джоб трябва да има едно съдържание.
  • След това срязваме продукта по долния край до края или го шиваме на ръка. Възможно е да шиете ципа на цялото дъно на килима, за да получите пълнеж всеки път преди измиване.

Ако това не е възможно или не знаете как да шиете подобен елемент, трябва да направите свалящо се покривало от тънка кърпа като chintz или сатен и да го махнете, когато се замърси.

Джобовете за пълнене могат да се променят по желание, както и да се одраскат или унищожат. За да се гарантира, че масажната мат е стилна, тя може да бъде украсена с различни приложения. Просто имайте предвид, че продуктът трябва да бъде практичен и удобен за грижа.

Версия на килима №3

Масажна подложка за крака

Мат от кориците

Друга версия на килима, която може да се използва от грижите на родителите за предотвратяване на плоските крака на вашето бебе, е продукт, изработен от пластмасови капачки за бутилки. Като правило ние, без колебание, ги хвърляме в боклука, но те могат да дойдат по-удобно.

За да създадем такъв килим, трябва:

  • Дебели тъкани или килими.
  • Калъфи от пластмасови бутилки от различни цветове.
  • Шило, голяма игла и силни конци.

На първо място, събраните капачки в правилното количество трябва да бъдат напълно измити със сапун и дори дезинфекцирани в разтвор на хлорамин или друг дезинфектант.

Капаците са закрепени към основата на принципа на бутоните, така че трябва да направите дупки в тях. Отоплението, зашито на огън, правим във всеки капак две дупки, като в най-простите бутони. Ако искате да направите рисунка върху килима, преди маркирайте основата. Начертайте директно върху него схемата за фиксиране на капаци от различни цветове според планираното чертеж. В този случай продуктът ще бъде чист и привлекателен.

След това закрепете капачките здраво към килима или друга основа с затворена страна надолу, като използвате игла и резба. Всички елементи на килима трябва да се поставят възможно най-близо една до друга. Когато последното покритие е пришит, продуктът може да се счита за готов и използван по предназначение.

Масажната подложка от този тип може да бъде поставена в игралната зала на детето. Желателно е бебето да ходи на него всеки ден в продължение на 15-20 минути и винаги боси.

Когато се разхождате върху малките детайли на килима, направени от ръцете на грижовна майка, детето, а също и възрастното, подобрява кръвообращението и укрепва глезена. В резултат на това не само предупреждавате детето си за плоски крака, но и подобрявате тялото му като цяло и увеличавате имунитета му.

заключение

Шиенето на масажна мат за деца със собствените си ръце е достатъчно лесно. В този случай нямате нужда от много пари. В крайна сметка във всяка къща, където има малко дете, има пелена или друга кърпа, както и няколко дузини различни копчета. Но кестени и жълъди, които можете да вземете през есента в парка с бебето си, докато ходите. Насърчавайте детето да ходи на килима няколко минути на ден, а след това никаква плоска стъпка не е страшно за него.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем детски матрак?Как да изберем детски матрак?
Дали детето се нуждае от подложка за обхождане?Дали детето се нуждае от подложка за обхождане?
Как да си направите самата материяКак да си направите самата материя
Детската подложка за пъзели за открито е удобна играчка за вашето детеДетската подложка за пъзели за открито е удобна играчка за вашето дете
Детски килим за пълзящи мамообйби сортове моделиДетски килим за пълзящи мамообйби сортове модели
Как да изберем безвъздушен матрак за леглоКак да изберем безвъздушен матрак за легло
Имате ли нужда от английски за деца?Имате ли нужда от английски за деца?
Детски бюра в домашния интериорДетски бюра в домашния интериор
Как да решите и изберете подходящия матракКак да решите и изберете подходящия матрак
Детски столовеДетски столове
» » Ние правим матрак мат за деца със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com