Дали детето се нуждае от подложка за обхождане?

Подложка за обхождане за обхождане

Когато отидете в магазина за деца, понякога се губите и забравите защо сте дошли. Преминавайки през прозорците и рафтовете с цветни и ярки играчки, спомняте си детството си, когато "Детският свят" изглеждаше нещо страхотно и необичайно. Днешните магазини не се сравняват с тези, които някога са били. И това е добре. Дали продават килим за пълзящи бебета? Или електронната азбука?

Защо ми е необходима подложка?

Дете на килима

Разработване на мат за обхождане

Производителите на стоки за деца активно развиват своята ниша и предлагат широка гама от детски продукти. И всеки обект му позволява да развие дете. Когато детето започва да се преобръща, родителите започват да използват островче. Това е малък килим с различни арки, на които е възможно да се окачат играчките.

Тогава идва времето, което изисква овладяване на уменията да пълзиш. Тук в такива случаи родителите могат да помогнат на килима, където детето се учи да пълзи. Но не само за тези цели е предназначен този предмет. Тук можете да играете, да играете спорт, но това ще стане, когато бебето расте.

И сега той се интересува от ярки картини, разнообразна текстура на материала и желание за прогрес. И нека не забравяме, че подовете не са топли. И се накланя цялото тяло на повърхността на пода, детето може да хване студено, а след това ще трябва да го лекува от ARI или ARVI.

Основни изисквания за килими

Купувайки нещо за детето си, всеки родител трябва да е сигурен, че играчката няма да навреди на здравето му и ще бъде абсолютно безобидна. Ето защо всички стоки за деца трябва да бъдат:

  • Сейф.
  • Функционално.
  • Удобен.
  • Да насърчава психическото и физическото развитие

Всеки килим има следните характеристики:

  1. Той е безопасен за здравето на детето, защото е направен от екологично чист полиетилен. За разлика от килимите с купчина, с които се полагат подовете на нашите апартаменти и къщи, рогозките не се натрупват и не събират прах. И това е основният източник на алергия. Всички готови продукти трябва да отговарят на държавните технически изисквания за безопасността на детските играчки и да преминават изпитвания и тестове в индустрията.
  2. Не абсорбира влагата. Дори ако бебето е без памперси или случайно разлива вода, течността може да се отстрани със суха кърпа. Бързо и просто.
  3. Той може лесно да се почисти от замърсители. Ако се случи нещо, което да оцвети повърхността, мръсотията е напълно отстранена с влажна кърпа. В зависимост от това какво е замърсен килимът, можете да нанесете сапунен разтвор или просто чиста вода.
  4. Повърхността му е топла. Дори и подовете да са студени в помещението, студът не застрашава студа. И ако костюмът пълзи извън територията на килима, тогава онзи, който го гледа, ще води водача в правилната посока. А мат има добра шумоизолация. Особено ще бъдете благодарни на съседите от долния етаж.
  5. Подложката е безопасна за травми и има мека основа, която се създава от наличието на възглавница и осигурява падане през есента. Ако седеше, детето изведнъж пада и вие не можете да го хеджирате, тогава той няма да почувства удара и няма да се уплаши. Основата е изработена от порест еластичен полиетилен, който също помага за укрепване на гръбначния стълб.
  6. Долната основа не се плъзга на пода, нейната твърдост е балансирана. Ето защо, когато детето ще ходи на килима, тогава не се притеснявайте, че той може да се плъзне, или килимът ще "язди" под краката му.
  7. Самата повърхност развива тактилни усещания. Груба и гладка, оребрена и твърда. По този начин бебето се запознава със света около себе си в геометрични форми и научава цялостно развитие с помощта на писалки и крака. Твърдите туберкули, чиито размери са специално пригодени за дланта и стъпалото на бебето, му помагат в това.
  8. Ярките живописни картини дават представа за цветовете и нюансите. Кучета и кучета, момчета и момичета, къщи и слънце. Всичко това детето вижда и започва да си спомня. Моделите, азбуката, всичко това разширява перспективата на бебето.
  9. Важен индикатор е, че подложката за обхождане, изпълнява и адаптивни функции. Привикнал да играе, детето го идентифицира със собствения си свят, където е топло, светло и уютно. Ето защо, ако трябва да напуснете дома си за известно време, можете да вземете това със себе си. След това детето ви ще бъде удобно при всякакви условия. Сдружението, че къщата под краката му ще го направи уверен, и той няма да бъде капризен, независимо от непознати или непозната среда.
  10. Дългосрочно използване. Започвайки от раждането до юношеството, когато едно момиче или момче упражнява или прави други спортни упражнения, килимът ще служи вярно и истина във всички ситуации. И ако е поискано, и майка, медитираща или изучаваща нови аванси, може да се настани върху нея. Благодарение на много полезни свойства, килимът може да бъде изнесен на улицата, парка, плажа или дачата. И това е компактно. В зависимост от вида, той може да бъде сгънат, усукан и поставен в кола, носена на инвалидна количка, защото продуктът е с малко тегло.

Какви килими се продават?

Анализирайки предпочитанията и желанията на младите родители, производителят започна да произвежда килим за обхождане от различни видове:

  • Сгъваеми.
  • Пъзел мат.
  • Кръгла.

Коя точно предпочитате, зависи от вашите изисквания и финансови възможности.

Сгъваеми мат перфектно трансформира в чантата, тя тежи около 300-400 грама и размери, когато сглобени включват 70x25x12 см. Много удобно да го вземе на разходка, мотае чантата си върху количката.

След като трохата започне да пълзи, подложката за пъзели може да бъде полезна и за събиране на различните форми, от които се състои. Сгъваеми пъзели, детето ще развие моторните умения на ръцете. И според данните за изучаване на животни или геометрични форми. Също така, подложката е достатъчно мека и можете да я вземете с природата. Освен това е лесна за почистване.



Ролката се търкаля в ролка и се прибира в капака. Най-сетне той обикновено достига 2 метра и тежи до 600 грама в инвалидната си количка, вече ще бъде трудно да се постави, така че това е полезно за страната на произход или пътуване до морето.

За всяка възраст мат е добра

Детето трябва да премине през всички етапи на неговото ставане. Тогава той ще расте хармонично, което ще повлияе положително на по-късния му живот. И трябва да знаете - всяка епоха има свои собствени характеристики, което се дължи на физическите и умствените способности на бебето в съответния период.

Възраст от раждането до 9 месеца

Детски килим

Двустранно развиваща се подложка за деца от раждането

След като бебето се е адаптирало към домашната среда след болницата, опитайте да го разпространите на корема поне за две минути. Това ще стимулира рефлексното пълзене. И колкото по-често го практикувате, толкова по-бързо бебето започва да пълзи и да държи главата си. Самата платка трябва да има гладка и пореста повърхност, която ще осигури необходимото сцепление за дръжките и краката.

Постепенно, придобиване на умения, бебето се опитва да пълзи тихо и ако може да му помогне, като положи ръце под ръба на стъпалото, така че той може да се опре на тях, и тръгвам си, тогава ще расте в бъдеще спринтьор. След това ще трябва да се обърне от едната страна към другата. Такова пързаляне му дава много приятни мигове, той се смее, се усмихва и се опитва да направи тази купа. Обърнете внимание на изражението на лицето му, когато той обхожда или се обръща. И тогава той се опитва да получи всичките четири. И вече уверено се промъква напред или назад.

Възраст от 9 месеца до 2 години

Сега първите стъпки са важни. Независимо те ще ги направят по-късно. Но преди всички околни хора да бъдат измъчвани, така че ръцете му да бъдат взети около апартамента. Той познава света, започвайки от къщата си. Преди това майка му носеше на ръцете си, а сега той е от различен ъгъл вижда кухнята, хол и стаята си. Но аз искам да ходя на пода.

Тук и мек слой пенополиетилен ще ви помогне. Той ще предпази лактите, коленете и задника от синини. И така, ученията ще преминат безболезнено. И от снимките на килима той може да определи цвета и геометричната форма, които ще развият въображението му, паметта и видението си.

Възраст от 2 до 5 години

На тази възраст се провеждат много игри на пода - кукли се поставят в леглото, блокове са изградени от кубчета или автомобили се движат по пътищата. И тогава вече можете да научите азбуката или номерата от ярките снимки. Детето ще се научи да чете и да брои с въображение в игрива форма.

Възраст от 5 до 10 години

Това е най-активната възраст на детето. Особено трудно е за родителите, които имат хиперактивно бебе. Невъобразимата енергия има тенденция да прелива, да издърпа нещо силно и скучно.

Но родителите не само се грижат за нервите си, но и не искат да се карат със своите съседи. След това килим ще помогне много. Той напълно заглушава шума при джогинг и скачане на деца. И когато детето е уморено, той може да легне на килима, за да пълзи и тихо да погледне в книгата или да рисува.

Как да изберем подходящия мат

Възглавница за рефлексно пълзене

Разработена мат за обхождане 1см2см

Детски килим, който ще помогне на детето ви да научи как да обхожда, трябва да бъде от ярки цветове и снимки. Имате вътрешен мек слой и за предпочитане звукови устройства под формата на пшалок или дрънкалки. Всички светли и шумни трябва да стимулират детето да се движи.

  1. Когато купувате килим, уверете се, че материалът, от който е изработен килим, не е токсичен и няма да причини алергия. Всеки продукт има паспорт, в който производителят посочва използваните материали и възрастовата граница. Материалът не трябва да мирише на остра специфична миризма. И след триене на мастилото с пръст, не трябва да има следи от боята върху него.
  2. Всеки продукт има своя размер и конфигурация. Ето защо, като вземете голям килим за обхождане, трябва ясно да разберете, че неговите размери може да не съответстват на размерите на стаята на бебето. Ще трябва да минете по килима и със сигурност в стаята има още мебели.
  3. По-добре е да се даде предпочитание на модела, който е компактно сгънат. В края на краищата, детето няма да пълзи през цялото време. След това можете да сгънете килима и да го скриете за известно време. И за да пътува до природата, това ще бъде само незаменима работа.
  4. Обърнете внимание на цвета. Чертежът трябва да е ясен, не е размазан или размазан. Но един отровен наситен цвят може да предизвика агресия или лошо настроение не само в теб, но и в детето. Помнете това. В края на краищата, ако не ви харесва нещо, ще го отнемете от живота си и детето не може да каже нищо или да направи нищо още. Всичко, което може да направи, е да крещи и да плаче. Дръжте зрението и доброто му настроение.
  5. Има такива модели, на които играчките са фиксирани. Отивайки до тях, детето се стреми напред. Или, като кликнете върху пейката, викате да направите същото, но това изисква няколко независими движения. Можете просто да сложите любимите му играчки, след което той със сигурност ще достигне за тях.
  6. Ако подложката е с лъкове или ограничители, това е допълнителна зона за детето. Но не разчитайте на тях, ако килимът е на дивана или на леглото. Нямаш дори време да вземеш бебето и той ще падне на пода. Какво за непредвидени наранявания и проблеми. Бортите са изключително символични елементи, които няма да бъдат спасени от падане от височина.
  7. Ако изберете модел, който включва музикален панел, имайте предвид, че музиката може да бъде изключена по всяко време. Звуците на природата, животните са добри, но не винаги. Чрез натискане на определен елемент, килимът издава звуци. Бебето вижда връзката причина-ефект. Но ако музиката играе непрекъснато, тези звуци ще могат да излязат от себе си не само дете и родители, но и съседи.
  8. Комплектът може да включва подложки. Тук няма нищо лошо. Понякога едно дете ще играе толкова много, че просто пада от краката си. Това е мястото, където мекият обект е удобен.

заключение

Когато запознаете детето си с околния свят, не забравяйте да купите килим за обхождане. Той не само ще го научи да пълзи, но и той ще се запознае с ярки цветове, геометрични форми, звуци на природата и животни. И най-важното е, че детето ще се научи да се стреми напред, да преодолява трудностите и да постига целта. Нека първо да бъде дрънкалка или кукла. Но тогава ще бъде сън, на който непременно ще дойде, без значение колко трудно може да бъде.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние правим матрак мат за деца със собствените си ръцеНие правим матрак мат за деца със собствените си ръце
Детската подложка за пъзели за открито е удобна играчка за вашето детеДетската подложка за пъзели за открито е удобна играчка за вашето дете
Детски килим за пълзящи мамообйби сортове моделиДетски килим за пълзящи мамообйби сортове модели
Детски пъзели килими за пълзящи развиват бебеДетски пъзели килими за пълзящи развиват бебе
Бебешки килими на подовите материали и техните характеристикиБебешки килими на подовите материали и техните характеристики
Имате ли нужда от английски за деца?Имате ли нужда от английски за деца?
Детето на детето ви, как най-добре да се оборудва?Детето на детето ви, как най-добре да се оборудва?
Детски бюра в домашния интериорДетски бюра в домашния интериор
Монтаж на прозорци в детската стаяМонтаж на прозорци в детската стая
Детски столовеДетски столове
» » Дали детето се нуждае от подложка за обхождане?
© 2021 BggeHat.com