Разположението на детската стая за момчето

Разположението на детската стая за момчето

Създаването на проект за детска стая за момче или момиче е много вълнуващо и в същото време много, много отговорно. Разбира се, модерните възможности ви позволяват да украсите стаите в къщата, не само функционално, но и прекрасно. Детето е собствен свят на малко дете. В него той не само може да играе, да сънува, да се занимава с творчество, да комуникира с приятели, но най-важното - да спи, да променя дрехите, когато е необходимо, да прави уроци и да изпълнява много други полезни дейности.

план на бебето

Вариант на оформлението на детската стая за момчето

при апартамент оформление Ако е възможно, децата трябва да изберат най-добре осветената и просторна стая. Уверете се, че използвате декора и лампите, за да се отървете от тъмните ъгли в стаята на детето. Детска стая трябва да осветяват и да създават в душата си весело, ярко и позитивно настроение.

Зониране и цветове

Проектът на детска стая за момче, разбира се, ще се различава от дизайнерски стаи за момичета. Освен това оформлението на детската стая зависи изцяло от възрастта, предпочитанията и хобита на детето.
Основните правила за зониране на детската стая Те са следните:

  1. Компактна мебелна подредба с пряка цел.
  2. Разделянето на наличната територия, поне в работните, пиесите (или спортните) и зоните за спане. зодинна стая за момчето
  3. Хармонична комбинация от цветова палитра в мебелите и в цялата стая като цяло.
  4. Комфорт с всички горепосочени изисквания.

Друг важен аспект при проектирането на помещенията е ясното разделение на зоната за свободното време и обучението (обучението). Разположението на детската стая трябва непременно да бъде функционално и координирано, като се вземат предвид личните предпочитания на детето и има всичко необходимо за нормалното му развитие.

Изборът на проект за дете в подходяща цветова схема е желателно за възрастта на детето, защото в различно време (възрастовия период) човек възприема цветовете по различни начини.

Например, за деца до три години, е строго забранено да се използват ярък палитра на интериора, но и за по-големи деца, а напротив, дизайна на стаята е желателно да се насити на цветовете, което води до по-голяма активност, която да повиши остротата на чувствата и желанието за творчество.

проектиране на деца

Оформлението и оформлението на помещението за момчето

Традиционно, цветова палитра, когато апартамента е планирано да се стаята на детето за едно момче се счита оттенък кръг в синьо, синьо, сиво, зелено, кафяво и рядко - в червено.

За двама тийнейджъри от 9-годишна възраст можете да проектирате проект за деца в класическия черно-бял диапазон - "за растеж". В случаите, когато се предполага, лежеше на детето стая за две момчета, които имат голяма възрастова група, а след това трябва да се прибегне до разделението на пространството - бебето да се създаде зона в меки цветове, а по-голямото момче - по-богат характер.

Мебели за детски стаи

Без съмнение, мебелите за детската стая трябва внимателно да бъдат избрани и за предпочитане да се вземат предвид всички изисквания по-долу:


  • Той (детските мебели за момчетата и момичетата) трябва да бъде водоустойчив, силен и без остри ъгли и рязко изпъкнали части -

    оформлението на детската стая



    Планиране и подреждане на мебели в детската стая

  • Мебелите за детската стая са най-добре да изберат многофункционален, с множество отделения, в които ще бъде възможно да се поставят куп различни малки и не много малки неща, т.е. зареждат детски играчки, книги, дрехи и т.н .;
  • Що се отнася до шкафовете, е желателно да се закупи ъгъл, тъй като той ще заема най-малкото пространство и в сравнение с обичайните шифоньори се счита за най-просторния;
  • Легла за спане (почивка), с цел правилното образуване на плавни мускули на гърба, е желателно да се оборудват с тежкотоварни ортопедични матраци;
  • Взимайки мебели и довършителни материали за него, трябва да се съсредоточите върху екологичността на продукта. Доколкото е възможно, е необходимо да се избягват мебели в интериора на детската стая, която е вредна, от пластмаса или ПДЧ, т.е. да се опитат да закупят качествени детски продукти от естествени материали -

    цвят за деца

    Цветова схема в детската стая

  • Всички покрития трябва да бъдат лесни за измиване и да са силни (устойчиви) на механични влияния, тъй като децата от най-ранна възраст обичат да бягат, скачат и привличат от всякакви повърхности.

Особено си струва да обърнете внимание, ако искате да постигнете "универсалност" развитието на интериора на стаята в специална програма, така че е на строгите елементи на мебели, които ще обслужват вашето дете в продължение на много години. Стаята "детинщина" лесно може да се направи с помощта на съответните елементи на декора - ярки възглавници, снимки, бебе, забавни илюстрации, стикери, килими, завеси, играчки и други veshchichek, които след това в "порастването" Чад ще бъде лесно да се актуализира с нови елементи за декорация ,

Нюанси на оформлението на детска стая за момче

Като правило присъствието на свободно пространство в помещението и отсъствието на прекалено много мебели са много важни за момчетата на всяка възраст. Често можете да видите как момчетата играят на пода, а не на детската маса или на разтегателния диван. Това показва желанието им да "имат лично пространство".

Така, оформлението на детската стая трябва да съдържа основно следните елементи:

  • Спалня (легло или сгъваем стол-диван);
  • Мултифункционален гардероб;
  • Маса с кутии за съхранение на всички видове дрънкулки, книги, снимки и др.

В същото време таванът и подовете с подови настилки могат да бъдат декорирани в морски стил, в спортен стил или в строго неутрален дизайн. Ще бъде рационално да се организира работна маса за обучение или творчество отстрани на прозореца, по-близо до ъгъла на стаята.

местоположението на масата в стаята

Примерно оформление с местоположението на таблицата за проучване

В противоположния ъгъл - за проектиране на малка спортна площадка, инсталиране на симулатори и друго оборудване. За много малко момче можете да правите без шведската стена. Наред с други неща, двуетажно легло ще се превърне в успешно придобиване в детската стая. тя:

  1. Спестете място в стаята, като освободите допълнително място в центъра на стаята за отдих или игри.
  2. Оборудвани с поне две легла.
  3. Има под шкафове (рафтове) за неща и неща.

Изключителни елементи в детската стая са телевизор, подово осветление, аквариум, други домакински уреди, мебели (столове, шкафове, рафтове и др.).


Накратко, преди да планирате детска стая за момчета (или момичета), препоръчително е да видите готови дизайнерски решения - снимки. След това вземете решение за дизайна, купувайте необходимите материали и смело се захващате за въплъщението на плана. Не забравяйте, че основната задача в процеса на ремонт на стаята е дизайнът на детската стая, който трябва да вземе предвид максималното свободно пространство за здравословен начин на живот и развитие на мисленето, ученето, игра и удобния сън на детето.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на детска стая за момичеОформлението на детска стая за момиче
Оформлението на детската спалняОформлението на детската спалня
Лампите детски таван избират правилноЛампите детски таван избират правилно
Как да проектираме дизайна на тавани в детската стаяКак да проектираме дизайна на тавани в детската стая
Интериор на разсадникИнтериор на разсадник
Монтаж на прозорци в детската стаяМонтаж на прозорци в детската стая
Удобни детски легла в детските стаиУдобни детски легла в детските стаи
8 Съвети за подобряване на децата8 Съвети за подобряване на децата
Как да оборудвате детска стая, където живеят няколко децаКак да оборудвате детска стая, където живеят няколко деца
Баня за баняБаня за баня
» » Разположението на детската стая за момчето
© 2021 BggeHat.com